Kloppen uw gegevens nog?

Het is belangrijk dat uw persoonlijke gegevens altijd kloppen

Uw persoonlijke gegevens kunnen veranderen. Bijvoorbeeld na een verhuizing of als u een nieuw telefoonnummer heeft. Dan denkt u er misschien niet meteen aan om dit aan ons door te geven. Toch is het wel belangrijk dat uw gegevens altijd kloppen. Daarom vragen we u eens in de zoveel tijd om uw gegevens te controleren en te bevestigen. We leggen u graag uit waarom we dit vragen en hoe u weet dat het betrouwbaar is.
 

Waarom is het belangrijk dat uw gegevens kloppen?

  • Zodat we u kunnen bereiken
    Als uw gegevens kloppen, kunnen we u bereiken als dat voor u van belang is. Bijvoorbeeld wanneer we u een nieuwe betaalpas sturen

  • Om misbruik te voorkomen
    Alleen met uw juiste persoonlijke gegevens, zoals uw ID, weten we zeker aan wie we onze producten en diensten aanbieden. Zo kunnen we bijvoorbeeld voorkomen dat criminelen misbruik maken van uw rekening. Dit moet ook volgens de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Deze wet geldt voor alle banken en financiële instellingen in Nederland.
Waarom is het belangrijk dat uw persoonsgegevens kloppen?
 

Zo weet u dat het betrouwbaar is

Krijgt u de vraag om iets met uw persoonlijke gegevens te doen? Dan wilt u natuurlijk eerst 100% zeker weten dat het te vertrouwen is, en dat het bijvoorbeeld niet om phishing gaat. Als we u vragen om iets met uw persoonlijke gegevens te doen, dan is dat altijd binnen uw beveiligde omgeving. Dus via de ABN AMRO app of via Internet Bankieren. We vragen nooit naar uw gebruikersnaam, wachtwoord en/of pincode. Meer weten? Lees dan onze tips over veilig bankieren.

 

Snel en eenvoudig zelf uw gegevens wijzigen

Bent u pas verhuisd of heeft u een nieuw telefoonnummer? U wijzigt uw persoonlijke gegevens snel en eenvoudig zelf. Dit doet u in de ABN AMRO app of in Internet Bankieren:
 
1. Log in in Internet Bankieren of in de ABN AMRO app
2. Ga naar ‘Profiel’ (in Internet Bankieren vindt u dit rechts bovenin bij uw naam en foto)
3. Klik op ‘Persoonlijke gegevens’ 
4. Wijzig uw gegevens