Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Familie aan tafel

Zorg voor ouderen

Hulp en tips bij geldzaken van senioren

Heeft iemand in uw directe omgeving moeite met het regelen van zijn bankzaken of nalatenschap? Zoals uw ouders of een ander familielid? Misschien vindt hij of zij het prettig daarbij hulp te krijgen. Dan is alles goed geregeld.

ABN AMRO

Uw wensen vastleggen? Check wat het beste bij u past

Wilt u uw wensen vastleggen maar weet u niet precies wat u dan moet regelen? Heeft u bijvoorbeeld een machtiging of een levenstestament nodig als u iemand toegang wilt geven tot uw bankzaken? Check wat het beste bij u past.

Hulp bij bankzaken

Direct hulp bij uw bankzaken

Kent u ouderen die hulp nodig hebben bij hun bankzaken? Bijvoorbeeld bij een volmacht? Bel dan met de Hulp bij Bankzaken Lijn. Kan uw vraag niet worden beantwoord? De adviseur plant een afspraak met een Hulp bij Bankzaken Adviseur. Telefonisch, via Beeldbankieren of thuis.

Uitleg over Internet Bankieren

Heeft u vragen over Internet Bankieren op uw laptop of tablet? Bijvoorbeeld over inloggen of geld overmaken? Bekijk onze handleiding Internet Bankieren met afbeeldingen en volg de stappen.

PasPakker voor uw betaalpas

Moeite met het vastpakken van uw betaalpas uit de geldautomaat? De PasPakker maakt het makkelijk. Bekijk alle informatie of zoek een bankkantoor om de PasPakker gratis op te halen.

ABN AMRO

Sparen voor de studie van de kleinkinderen

Willen uw ouders sparen voor de studie van hun kleinkinderen? Dat is niet alleen leuk, maar ook een manier om te besparen op toekomstige erfbelasting. Bekijk het plan waarmee uw ouders inzicht krijgen in de kosten van de studie van hun kleinkinderen.

Tips bij schenken

Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd om geld te schenken. En het is een lastig onderwerp om te bespreken. Maar misschien hebben uw ouders veel spaargeld en doen zij daar niets mee. Dan kan een schenking leuk én verstandig zijn.

Iemand machtigen:iets voor u?

U wilt waarschijnlijk zo lang mogelijk zelfstandig uw bankzaken blijven regelen. Maar soms is het prettig als iemand meekijkt en u helpt met uw geldzaken. Bijvoorbeeld door geld voor u over te maken, een rekening te betalen of een paar bij- en afschrijvingen te controleren. 

Testament of levenstestament?

Veel senioren overwegen een levenstestament op te stellen. Wat is het verschil tussen een levenstestament en een testament? En is een levenstestament wel nodig als uw ouders al een testament hebben?

Wat is een notariële volmacht?

Een notariële volmacht is een verklaring waarin u vastlegt wie uw financiële beslissingen mag nemen als u dat zelf niet meer kunt of wilt. De gevolmachtigde mag hetzelfde als u, bijvoorbeeld een rekening aanvragen of een adreswijziging doorgeven. 

ABN AMRO

Zet samen alles op een rij

Wilt u wel eens vrijblijvend over uw financiële situatie praten? Bijvoorbeeld omdat het u niet altijd lukt om uw rekeningen op tijd te betalen? Dat komt vaker voor dan u denkt en u hoeft het niet alleen op te lossen. Onze Financieel Gezond Coaches helpen u graag om samen een passende oplossing te zoeken.