Pensioen opbouwen

Hoe eerder, hoe beter

Als u straks stopt met werken en met pensioen gaat, is het fijn als u zich geen zorgen hoeft te maken over geld. Begin daarom nu al met het aanvullen van uw pensioen, bijvoorbeeld op een bankspaarrekening. Dit geldt ook voor ondernemers, zzp’ers en dga’s. Hoe eerder u begint, hoe beter.

Lijfrente opbouwen op de Pensioenaanvulling - man en vrouw aan tafel in woonkamer

Pensioenaanvulling

Met ABN AMRO Pensioenaanvulling spaart u op een geblokkeerde rekening met 0,40% rente. Op een normale spaarrekening is de rente op dit moment 0,00%.

  • Zelf bepalen wanneer en hoeveel u spaart
  • Inleg mogelijk aftrekbaar bij uw belastingaangifte
  • Bij overlijden tegoed naar uw erfgenamen

Jaarruimte gebruiken

Het maximale bedrag dat u dit jaar mag sparen met belastingaftrek kunt u zelf berekenen. Het bestaat uit uw jaarruimte over 2021 en die van de afgelopen 7 jaar.

Gratis oriëntatiegesprek

Bij belangrijke zaken als uw pensioen is het prettig als u bij iemand terecht kunt voor advies. Onze gecertificeerde ABN AMRO adviseurs helpen u graag verder.

Overstappen naar ABN AMRO

Heeft u uw pensioenopbouw of een ontslagvergoeding bij een andere bank of verzekeraar ondergebracht? Dan kunt u overstappen naar ABN AMRO.

Niet meer aan te vragen

Er zijn bepaalde pensioenproducten die niet meer aan te vragen zijn. De productvoorwaarden van deze oudere producten zijn nog wel beschikbaar.