Begeleid Beleggen

Begeleid Beleggen

Zo gemakkelijk kan online beleggen zijn

 • Winnaar van 3 Cashcow Awards Bokaal
 • Finner beoordeling: 4 sterren
 • Onze experts beheren uw fonds 
 • Binnen 5 minuten aan de slag
 • Inleggen vanaf €50

Begeleiding bij uw start

Wilt u beleggen, maar weet u niet precies waarin en hoe? We begeleiden u in de keuze voor uw doel, hoelang u wilt beleggen en het risico dat u wilt nemen. U kiest zo een ABN AMRO ESG Profielfonds dat beheerd wordt door onze experts. U kunt altijd uw keuzes aanpassen of stoppen.

Vóórdat u gaat beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Als u gaat beleggen, is het belangrijk dat u zich daar bewust van bent, zeker in roerige tijden op de beurs.

Meer over de risico's van beleggen

Wat doet u en wat doen wij voor u?

1. Kies uw doel

U kiest zelf een doel. Dat kan bijvoorbeeld de studie van uw kinderen zijn, of het sneller aflossen van uw hypotheek. Maar een mooie reserve voor later of gewoon vermogensgroei kan ook een doel zijn.

2. Bepaal uw profielfonds en inleg

We begeleiden u online bij de keuze voor een ABN AMRO ESG Profielfonds en uw inleg. Een profielfonds kiest u aan de hand van het risico dat u wilt nemen. Daarna ziet u een voorspelling over wat uw inleg mogelijk opbrengt.

3. Wij gaan voor u aan de slag

Onze experts beheren uw profielfonds en doen aanpassingen binnen het fonds als het nodig is. U kunt zelf de resultaten in de ABN AMRO app of Internet Bankieren volgen. Zo gemakkelijk kan online beleggen dus zijn.

Lentebonus

Beleg periodiek met nú € 50 bonus!

Start met periodiek beleggen! Open een beleggingsrekening en zet periodiek geld opzij. Beleg nu 3 opeenvolgende maanden minimaal € 150 en ontvang € 50 bonus. 

Hoe werkt Begeleid Beleggen?

In 3 stappen bent u klaar!

1. U opent binnen 5 minuten een beleggingsrekening.

2. U krijgt online begeleiding bij uw keuze voor uw doel, uw doelhorizon (termijn) en voor een ABN AMRO ESG Profielfonds.

3. U doet een eenmalige en/of een automatische periodieke inleg.

Wilt u iets aanpassen? Dat kan altijd via Internet Bankieren en de ABN AMRO app. U ziet direct wat dat kan betekenen voor het halen van uw doel.

Beeldbankieren

Ga in gesprek over beleggen

Wilt u persoonlijk advies over de mogelijkheden van beleggen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek met een van onze medewerkers. 

Bereken uw kosten en mogelijke opbrengsten

Maak kennis met de 5 ABN AMRO ESG Profielfondsen

Elk ABN AMRO ESG Profielfonds heeft een ander risico

Elk profielfonds heeft zijn eigen kenmerken met verschillende risicos. Natuurlijk verschilt de mogelijkheid op rendement ook. Met onze online begeleiding kiest u welk ABN AMRO ESG Profielfonds het beste bij u past.

Lees meer over de profielfondsen

Beheerd door een team van experts

U kiest een ABN AMRO ESG Profielfonds. Het beheer van elk ABN AMRO Profielfonds gebeurt door een ervaren team van experts. Zij volgen nauwkeurig de invulling van het beleggingsbeleid van ABN AMRO.

Lees meer over het team van experts

Past begeleid beleggen bij mij?

Past Begeleid Beleggen bij mij?

Begeleid Beleggen is geschikt als u online begeleiding zoekt in de keuze voor uw doel, hoelang u wilt beleggen en het risico dat u wilt nemen. Hiermee kiest u het profielfonds dat het best bij u past. Onze experts beheren vervolgens uw profielfonds en doen aanpassingen aan het fonds als het nodig is.

Wilt u liever persoonlijke aandacht voor uw vermogen en persoonlijke begeleiding? Vanaf € 50.000 is Vermogensbeheer wellicht iets voor u.

Wilt u toch zelf handelen in beleggingsfondsen, aandelen of ETF’s? Ontdek dan de mogelijkheden met Zelf Beleggen Basis.

Onze awards 2022

Beleggen bij de beste broker en instelling

Beleggen bij ABN AMRO is beleggen met meer dan 200 jaar ervaring. Onze expertise, dienstverlening en producten zijn onderscheidend en worden goed gewaardeerd. Zo goed zelfs dat we regelmatig in de prijzen vallen en voor het derde jaar op rij zijn benoemd tot de beste instelling.

Lees meer over onze awards en onderscheidingen

Beleggen
Rendementen profielfondsen

Gemiddeld het hoogste rendement

In deze grafiek ziet u wat het u had opgeleverd als u op 1 januari 2017 eenmalig € 1.000 had ingelegd in 1 van de 5 fondsen.

Bron: ABN AMRO Investment Solutions, Morningstar Direct. Rendementen per 31-12-2021, in euro en na aftrek van kosten. Netto dividenden herbelegd (indien van toepassing). Op basis van meetkundige rekenmethode. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Meer informatie en voorwaarden

Wat kost Begeleid Beleggen?

Hoe zijn de kosten opgedeeld?

Servicekosten 

Voor Begeleid Beleggen betaalt u een vast percentage aan servicekosten over de waarde van uw beleggingen. Hierin zitten de koop- en verkoopkosten, de kosten van de online begeleiding, de kosten van de administratie van uw ABN AMRO ESG Profielfonds en de kosten van informatievoorziening aan u. De servicekosten gelden per jaar. U betaalt de servicekosten achteraf per kwartaal. Aan het einde van ieder kwartaal bepalen we de waarde van de beleggingen. We verrekenen dan 25% van het jaarpercentage met u. Wanneer u geen beleggingen in een fonds heeft, betaalt u dus ook geen servicekosten.

Productkosten 

U betaalt kosten die een beleggingsfonds maakt. Deze kosten bestaan uit lopende kosten en transactiekosten in het fonds. 

Lopende kosten zijn kosten zoals de beheerkosten, administratiekosten, marketing- en distributiekosten. Deze kosten zijn in de koers van het beleggingsfonds verwerkt en worden door het beleggingsfonds vastgesteld. De beheerkosten en administratiekosten staan in de Essentiële Beleggersinformatie (EBI) van het betreffende beleggingsfonds. De Essentiële Beleggersinformatie kunt u vinden via abnamro.nl/beleggingsfondsen.

De transactiekosten in het fonds zijn de kosten die een fondsbeheerder maakt om beleggingen in zijn fonds te kopen en te verkopen. Deze kosten betaalt u niet apart, maar zijn in de koers van het beleggingsfonds verwerkt. De kosten verschillen per fondsaanbieder en beleggingsfonds.

In de ‘Aanvullende informatie tarievenkaarten beleggen’ vindt u nog andere soorten kosten. Niet alle daarin genoemde beleggingsproducten en beleggingsdiensten gelden voor Begeleid Beleggen. Voor Begeleid Beleggen is vooral het hoofdstuk over Beleggingsfondsen van belang.

Rendementen ABN AMRO ESG Profielfondsen

Er zijn 5 ABN AMRO ESG Profielfondsen, die door een ervaren fondsbeheerder worden beheerd. Elk fonds heeft zijn eigen kenmerken met verschillende risicos.

Risico 2017 2018 2019 2020 2021 sinds 2017

Defensief

2,2%

-3,0%

8,9%

2,1%

3,9%

14,6%

Matig Defensief

3,8%

-4,9%

12,0%

1,7%

7,9%

21,3%

Matig Offensief

5,9%

-7,0%

16,6%

2,1%

13,0%

32,6%

Offensief

7,8%

-9,1%

21,3%

1,9%

18,3%

43,1%

Zeer Offensief

11,0%

-11,5%

23,7%

1,2%

22,3%

50,4%

Bron: ABN AMRO Investment Solutions, Morningstar Direct. Rendementen per 31-12-2021, in euro en na aftrek van kosten. Netto dividenden herbelegd (indien van toepassing). Op basis van meetkundige rekenmethode. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Lees meer over de fondsen

Waar is de afgelopen maand in belegd?

Elke maand komt er een rapportage voor u beschikbaar met daarin informatie over uw ABN AMRO ESG Profielfonds(en) in de volledige maand ervoor. In deze rapportage staat o.a. het fondsprofiel en de fondsgegevens, maar u kunt ook lezen over het rendement en de aandelen en obligaties waarin is belegd. Zo weet u hoe het met uw fonds gaat. (De actuele dagkoers vindt u trouwens in de fondsselector.) Als er een nieuwe maandrapportage beschikbaar is, krijgt u hiervan bericht via uw bankmail. Bekijk hieronder de meest recente maandrapportages:

Voor wie is Begeleid Beleggen?
 • U heeft geld over en u zoekt een mogelijkheid op een hoger rendement.
 • U wilt zelfstandig op een makkelijke manier beleggen.
 • U wilt beleggen in een ABN AMRO ESG Profielfonds, dat wordt beheerd door een fondsbeheerder.
 • U weet dat u uw inleg (voor een deel) kunt verliezen.

Bent u of belegt u voor: een minderjarige, een stichting, een vereniging of een klant onder bewindvoering? Dan geldt aangepast beleid. Beleggen in Begeleid Beleggen is toegestaan.

Risico's

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen kan interessant zijn maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Beleg alleen in beleggingsproducten die u begrijpt. 

Met Begeleid Beleggen maakt u zelf uw keuzes -  zonder advies van ons -  en bepaalt u daarmee zelf uw risicogrenzen. We hebben de meest voorkomende risico’s van beleggen voor u op een rij gezet.

Voorwaarden

Bekijk alle voorwaarden van beleggen.

Altijd inzicht in uw portefeuille
 • Via Internet Bankieren
 • Via de ABN AMRO app (vanaf versie 9.5)

U ziet daar de ontwikkeling en actuele waarde van uw ABN AMRO ESG Profielfonds. U heeft ook direct inzicht in het behalen van het doelbedrag onder verschillende marktomstandigheden.

Inzicht in portefeuille
Een order opgeven

U kunt op elk moment via de ABN AMRO app of Internet Bankieren een ABN AMRO ESG Profielfonds kopen of verkopen. Hier zijn geen transactiekosten aan verbonden. Ook kunt u eenvoudig een periodieke order opgeven, waardoor u automatisch periodiek inlegt. Wel zo gemakkelijk.

De koop of verkoop van een ABN AMRO ESG Profielfonds wordt binnen maximaal 4 werkdagen afgerond.

Inleggen en opnemen
Tussentijds geld opnemen

Een belegging rendeert het beste als u uw inleg zo lang mogelijk laat staan, maar met Begeleid Beleggen kunt u wel altijd geld opnemen van uw Beleggingsrekening.

Stoppen met beleggen

U kunt altijd stoppen met Begeleid Beleggen. U kunt schriftelijk opzeggen of online laten weten dat wij de rekening moeten opheffen'. Uw belegging in uw Profielfonds kunt u kosteloos verkopen.

Lees meer over het opheffen van uw beleggingsrekening

Duurzaamheid

Wanneer u kiest voor Begeleid Beleggen, kiest u een Profielfonds dat het beste bij u past. Deze Profielfondsen voldoen aan een aantal duurzaamheidscriteria en kwalificeren daardoor als ESG-beleggingen. ABN AMRO Profielfondsen bestaan uit zorgvuldig geselecteerde en goed gespreide beleggingsproducten.

Bij ABN AMRO ESG Profielfondsen worden een aantal soorten beleggingen standaard uitgesloten. Wij sluiten onder andere beleggingen uit in ondernemingen die controversiële wapens of tabak produceren en wij vermijden in de portefeuille ook ondernemingen die weinig belang hechten aan duurzaamheid.

Wij identificeren overheden en bedrijven die hun ESG-risico beter beheren dan vergelijkbare organisaties. Hiervoor gebruiken we de ESG-risicoscores van Sustainalytics, deze niet-financiële analyse wordt uitgevoerd voor minimaal 90% van de portefeuille.

Beleggerscompensatiestelsel

Het beleggerscompensatiestelsel (BCS) compenseert beleggers als de bank niet in staat is om te voldoen aan haar verplichtingen die voortvloeien uit vorderingen die verband houden met die beleggingsdienst. Het BCS garandeert een bedrag van maximaal € 20.000 per persoon per instelling. Op de website van de Nederlandsche Bank leest u hier meer over.

Meer informatie en voorwaarden

Wat kost Begeleid Beleggen?

Hoe zijn de kosten opgedeeld?

Servicekosten 

Voor Begeleid Beleggen betaalt u een vast percentage aan servicekosten over de waarde van uw beleggingen. Hierin zitten de koop- en verkoopkosten, de kosten van de online begeleiding, de kosten van de administratie van uw ABN AMRO ESG Profielfonds en de kosten van informatievoorziening aan u. De servicekosten gelden per jaar. U betaalt de servicekosten achteraf per kwartaal. Aan het einde van ieder kwartaal bepalen we de waarde van de beleggingen. We verrekenen dan 25% van het jaarpercentage met u. Wanneer u geen beleggingen in een fonds heeft, betaalt u dus ook geen servicekosten.

Productkosten 

U betaalt kosten die een beleggingsfonds maakt. Deze kosten bestaan uit lopende kosten en transactiekosten in het fonds. 

Lopende kosten zijn kosten zoals de beheerkosten, administratiekosten, marketing- en distributiekosten. Deze kosten zijn in de koers van het beleggingsfonds verwerkt en worden door het beleggingsfonds vastgesteld. De beheerkosten en administratiekosten staan in de Essentiële Beleggersinformatie (EBI) van het betreffende beleggingsfonds. De Essentiële Beleggersinformatie kunt u vinden via abnamro.nl/beleggingsfondsen.

De transactiekosten in het fonds zijn de kosten die een fondsbeheerder maakt om beleggingen in zijn fonds te kopen en te verkopen. Deze kosten betaalt u niet apart, maar zijn in de koers van het beleggingsfonds verwerkt. De kosten verschillen per fondsaanbieder en beleggingsfonds.

In de ‘Aanvullende informatie tarievenkaarten beleggen’ vindt u nog andere soorten kosten. Niet alle daarin genoemde beleggingsproducten en beleggingsdiensten gelden voor Begeleid Beleggen. Voor Begeleid Beleggen is vooral het hoofdstuk over Beleggingsfondsen van belang.

Rendementen ABN AMRO ESG Profielfondsen

Er zijn 5 ABN AMRO ESG Profielfondsen, die door een ervaren fondsbeheerder worden beheerd. Elk fonds heeft zijn eigen kenmerken met verschillende risicos.

Risico 2017 2018 2019 2020 2021 sinds 2017

Defensief

2,2%

-3,0%

8,9%

2,1%

3,9%

14,6%

Matig Defensief

3,8%

-4,9%

12,0%

1,7%

7,9%

21,3%

Matig Offensief

5,9%

-7,0%

16,6%

2,1%

13,0%

32,6%

Offensief

7,8%

-9,1%

21,3%

1,9%

18,3%

43,1%

Zeer Offensief

11,0%

-11,5%

23,7%

1,2%

22,3%

50,4%

Bron: ABN AMRO Investment Solutions, Morningstar Direct. Rendementen per 31-12-2021, in euro en na aftrek van kosten. Netto dividenden herbelegd (indien van toepassing). Op basis van meetkundige rekenmethode. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Lees meer over de fondsen

Waar is de afgelopen maand in belegd?

Elke maand komt er een rapportage voor u beschikbaar met daarin informatie over uw ABN AMRO ESG Profielfonds(en) in de volledige maand ervoor. In deze rapportage staat o.a. het fondsprofiel en de fondsgegevens, maar u kunt ook lezen over het rendement en de aandelen en obligaties waarin is belegd. Zo weet u hoe het met uw fonds gaat. (De actuele dagkoers vindt u trouwens in de fondsselector.) Als er een nieuwe maandrapportage beschikbaar is, krijgt u hiervan bericht via uw bankmail. Bekijk hieronder de meest recente maandrapportages:

Voor wie is Begeleid Beleggen?

 • U heeft geld over en u zoekt een mogelijkheid op een hoger rendement.
 • U wilt zelfstandig op een makkelijke manier beleggen.
 • U wilt beleggen in een ABN AMRO ESG Profielfonds, dat wordt beheerd door een fondsbeheerder.
 • U weet dat u uw inleg (voor een deel) kunt verliezen.

Bent u of belegt u voor: een minderjarige, een stichting, een vereniging of een klant onder bewindvoering? Dan geldt aangepast beleid. Beleggen in Begeleid Beleggen is toegestaan.

Risico's

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen kan interessant zijn maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Beleg alleen in beleggingsproducten die u begrijpt. 

Met Begeleid Beleggen maakt u zelf uw keuzes -  zonder advies van ons -  en bepaalt u daarmee zelf uw risicogrenzen. We hebben de meest voorkomende risico’s van beleggen voor u op een rij gezet.

Voorwaarden

Bekijk alle voorwaarden van beleggen.

Altijd inzicht in uw portefeuille

 • Via Internet Bankieren
 • Via de ABN AMRO app (vanaf versie 9.5)

U ziet daar de ontwikkeling en actuele waarde van uw ABN AMRO ESG Profielfonds. U heeft ook direct inzicht in het behalen van het doelbedrag onder verschillende marktomstandigheden.

Inzicht in portefeuille

Een order opgeven

U kunt op elk moment via de ABN AMRO app of Internet Bankieren een ABN AMRO ESG Profielfonds kopen of verkopen. Hier zijn geen transactiekosten aan verbonden. Ook kunt u eenvoudig een periodieke order opgeven, waardoor u automatisch periodiek inlegt. Wel zo gemakkelijk.

De koop of verkoop van een ABN AMRO ESG Profielfonds wordt binnen maximaal 4 werkdagen afgerond.

Inleggen en opnemen

Tussentijds geld opnemen

Een belegging rendeert het beste als u uw inleg zo lang mogelijk laat staan, maar met Begeleid Beleggen kunt u wel altijd geld opnemen van uw Beleggingsrekening.

Stoppen met beleggen

U kunt altijd stoppen met Begeleid Beleggen. U kunt schriftelijk opzeggen of online laten weten dat wij de rekening moeten opheffen'. Uw belegging in uw Profielfonds kunt u kosteloos verkopen.

Lees meer over het opheffen van uw beleggingsrekening

Duurzaamheid

Wanneer u kiest voor Begeleid Beleggen, kiest u een Profielfonds dat het beste bij u past. Deze Profielfondsen voldoen aan een aantal duurzaamheidscriteria en kwalificeren daardoor als ESG-beleggingen. ABN AMRO Profielfondsen bestaan uit zorgvuldig geselecteerde en goed gespreide beleggingsproducten.

Bij ABN AMRO ESG Profielfondsen worden een aantal soorten beleggingen standaard uitgesloten. Wij sluiten onder andere beleggingen uit in ondernemingen die controversiële wapens of tabak produceren en wij vermijden in de portefeuille ook ondernemingen die weinig belang hechten aan duurzaamheid.

Wij identificeren overheden en bedrijven die hun ESG-risico beter beheren dan vergelijkbare organisaties. Hiervoor gebruiken we de ESG-risicoscores van Sustainalytics, deze niet-financiële analyse wordt uitgevoerd voor minimaal 90% van de portefeuille.

Beleggerscompensatiestelsel

Het beleggerscompensatiestelsel (BCS) compenseert beleggers als de bank niet in staat is om te voldoen aan haar verplichtingen die voortvloeien uit vorderingen die verband houden met die beleggingsdienst. Het BCS garandeert een bedrag van maximaal € 20.000 per persoon per instelling. Op de website van de Nederlandsche Bank leest u hier meer over.

Begeleid Beleggen

Direct online aanvragen

U kunt Begeleid Beleggen online aanvragen. In het begin van de aanvraag stellen we u nog een paar vragen. Zo weet u of Begeleid Beleggen goed bij u past. Aanvragen werkt via inloggen op Internet Bankieren.

Komt u er niet uit?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de meestgestelde vragen over Beleggen.

Tekstballonnen

Chat

24/7 online. Chat met chatbot Anna.

Laptop

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.

Komt u er niet uit?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de Veelgestelde vragen over beleggen.
Tekstballonnen

Chat

24/7 online. Chat met chatbot Anna. 

Laptop

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.