Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

lening voor zzp'ers

Zelf Beleggen Basis

Maak uw eigen keuzes

 • Geen transactiekosten voor beleggingsfondsen en ETF’s
 • Aansprekend assortiment
 • Zelf beleggingskeuzes maken
 • Gebruik onze tools en expertise
 • Altijd en overal op de hoogte

Voor de geïnteresseerde belegger

Bij Zelf Beleggen Basis heeft u keuze uit een aansprekend assortiment van ETF's (trackers), aandelen en beleggingsfondsen. U belegt zelfstandig en krijgt toegang tot handige tools. Onze experts delen hun kennis en analyses met u. Zo maakt u makkelijker uw beleggingskeuzes.

Vóórdat u gaat beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Als u gaat beleggen, is het belangrijk dat u zich daar bewust van bent.

ABN AMRO

Eenvoudig gespreid beleggen met ETF’s

ETF’s bieden een makkelijke manier om uw beleggingen te spreiden over meerdere aandelen en obligaties. Maar hoe werkt dit precies, waarom zijn ETF’s populair en hoe kiest u er een? Lees er alles over. Beleggen kent risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Zelf Beleggen Basis in 2 minuten

Wat is Zelf Beleggen Basis? In deze korte video krijgt u antwoord op vragen zoals:

 • Welke ondersteuning krijg ik bij het maken van mijn beleggingskeuzes?
 • In welke beleggingsproducten kan ik beleggen?
 • En hoe zit het met de kosten? 
Man lachend en kijkend naar laptop

Ga in gesprek over beleggen

Wilt u persoonlijk advies over de mogelijkheden van beleggen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek met een van onze medewerkers. 

 

Hulp van tools en experts

Blijf op de hoogte via nieuws en achtergronden. Met de opinies en analyses van experts signaleert u eenvoudiger kansen op de markt. En de Fondsselector maakt uw beleggingskeuzes makkelijker.

Overzichtelijk assortiment

Om het voor u overzichtelijk te houden, hebben we een selectie gemaakt. Kies uit meer dan  270 aandelen, meer dan 200 ETF’s en ruim 200 beleggingsfondsen. Een groot deel hiervan is gekwalificeerd als duurzaam.

Eenvoudig kopen en verkopen

Volg uw beleggingen via Internet Bankieren en de ABN AMRO app. Zelfstandig beleggingen kopen en verkopen doet u heel eenvoudig op uw laptop, tablet of mobiele telefoon. We laten u stap voor stap zien hoe dit werkt.

Inzicht in kosten en opbrengsten

Past Zelf Beleggen Basis bij mij?

Past Zelf Beleggen Basis bij mij?

Bij Zelf Beleggen Basis heeft u keuze uit een aansprekend assortiment van ETF's (trackers), aandelen en beleggingsfondsen. U belegt zelfstandig en krijgt toegang tot handige tools.

Vindt u Zelf Beleggen Basis te ingewikkeld? Dan is Begeleid Beleggen wellicht iets voor u. En vanaf € 50.000 kunt u kiezen voor Vermogensbeheer en uw geld laten beleggen door ervaren experts.

Wilt u juist wereldwijd beleggen in een uitgebreid assortiment met een geavanceerd handelsplatform? Neem dan eens een kijkje bij Zelf Beleggen Plus.

Man aan keukentafel met laptop

Starten kan al vanaf € 20

Heeft u geld over en wilt u een kans om het te laten groeien? Kijk of beleggen wat voor u is. Beleggen kent risico's. Maar u kunt met een klein bedrag beginnen. Ook kunt u zonder transactiekosten automatisch een vast bedrag inleggen in een beleggingsfonds, bijvoorbeeld elke maand.

Meer informatie en voorwaarden

Wat kost Zelf Beleggen Basis?

Overzicht van kosten die u aan ons betaalt

Transactiekosten per order

 • Beleggingsfondsen: € 0
 • Aandelen: € 5 + 0,05% over de waarde van de order, per order
 • ETF’s: € 0 

De tarievenkaart voor Zelf Beleggen Basis vindt u hier .

Servicekosten

 1. Servicekosten per jaar: 0,20% van de waarde van uw beleggingsportefeuille tot € 100.000
 2. tussen € 100.000 en € 400.000 is dit 0,12% 
 3. vanaf € 400.000 is dit 0,06%

U betaalt ons service- en transactiekosten. Servicekosten zijn kosten voor de administratie van uw beleggingsportefeuille en de informatie die wij u daarover verstrekken. U betaalt transactiekosten bij koop en verkoop van uw aandelen. U hoeft geen transactiekosten te betalen bij de koop en verkoop van beleggingsfondsen en ETF's.

Dit betaalt u aan andere partijen

Als u beleggingsfondsen of ETF's in uw portefeuille heeft, moet u rekening houden met de kosten die deze fondsen maken:

 • Beheer- en administratiekosten. Dit noemen we de lopende kosten. 
 • Kosten voor het kopen en verkopen van beleggingen: de transactiekosten binnen het fonds. 

Deze kosten zijn al verwerkt in de koers van het beleggingsfonds. In de Essentiële Beleggersinformatie van elk fonds staat wat de kosten zijn.

Voor beleggen betaalt u kosten. Deze verlagen uw rendement. Met beleggen loopt u ook risico. Bedenk daarom of beleggen (nog) passend is voor u. Of dat sparen mogelijk een betere oplossing voor u is.

Rekenvoorbeeld

Om u een goede voorstelling van de jaarlijkse kosten voor beleggen te geven, gebruikt ABN AMRO voorbeeldprofielen. Deze voorbeeldprofielen laten u zien wat de verwachte jaarlijkse kosten zijn als u hetzelfde of ongeveer hetzelfde als het voorbeeldprofiel zou beleggen. We laten u verschillende voorbeeldprofielen zien, elk voorbeeldprofiel heeft zijn eigen kenmerken.

Kies het voorbeeldprofiel dat het best bij uw beleggingsportefeuille en beleggingsgedrag past. De jaarlijkse kosten in het voorbeeldprofiel zijn dan vergelijkbaar met de kosten die u zelf zou maken. Zo kunt u de verwachte jaarlijkse kosten voor beleggen al zien, voordat u start met beleggen.

Bekijk de uitgebreide voorbeeldprofielen

Invloed van kosten op het rendement

In dit rekenvoorbeeld ziet u de invloed van alle kosten op het rendement van uw belegging. We gebruiken hiervoor een vast rendement van 4% per jaar. Uw werkelijke rendement kan dus anders zijn. Met dit vaste rendement kunt u een goede vergelijking maken van onze kosten met die van andere aanbieders van beleggingsdiensten. 

Dit is geen voorspelling, maar een rekenvoorbeeld. Als het rendement hoger of lager uitkomt dan in dit voorbeeld, zullen over het algemeen ook de kosten hoger of lager uitkomen.

Waarde belegging bij begin: € 10.000 Verkoop na 1 jaar Verkoop na 3 jaar
Uitkomst op basis van 4% rendement per jaar € 10.400 € 11.204
Kosten van onze beleggingsdienstverlening 0,20% per jaar € 21 € 65
Kosten van alle beleggingsproducten in uw portefeuille 0,53% per jaar € 55 € 172
       
Totale kosten € 76 € 237
       
Totale kosten als percentage van de uitkomst 0,73% 2,11%

 

Waarde belegging bij begin: € 10.000 Verkoop na 5 jaar
Uitkomst op basis van 4% rendement per jaar € 12.069
Kosten van onze beleggingsdienstverlening 0,20% per jaar € 112
Kosten van alle beleggingsproducten in uw portefeuille 0,53% per jaar € 297
   
Totale kosten € 410
   
Totale kosten als percentage van de uitkomst 3,39%

Het percentage per jaar in dit rekenvoorbeeld is gebaseerd op de samenstelling van de beleggingsproducten in de portefeuille.

De kosten zijn berekend op basis van de totale waarde van de portefeuille per jaar. De totale kosten als percentage zijn berekend als totale betaalde kosten na 1, 3 en 5 jaar gedeeld door de uitkomst.

Voor wie is Zelf Beleggen Basis?

 • U begrijpt de kenmerken en de risico's van aandelen, ETF's en beleggingsfondsen
 • U wilt zelf uw keuze maken en uw eigen beleggingsportefeuille samenstellen
 • U wilt online en op uw mobiele telefoon kunnen beleggen
 • U volgt de beurskoersen en het financiële nieuws
 • U wilt tijd in beleggen steken
 • U weet dat u uw inleg kunt verliezen
Waarin kan ik beleggen?

Met Zelf Beleggen Basis kunt u beleggen in:

 • Meer dan 270 aandelen van de AEX, AMX , AScX, STOXX Europe 50, en de
  S&P 100
 • Meer dan 200 ETF's
 • Ruim  200  beleggingsfondsen

Dit assortiment bied u toegang tot aandelen van onder andere de meest aansprekende Nederlandse, Europese en Amerikaanse bedrijven. Daarnaast heeft u de keuze uit een breed assortiment van beleggingsfondsen en ETF's van tal van gerenommeerde fondshuizen. 

Bij de bepaling van het assortiment hebben we goed gekeken naar de mogelijkheid voor u als belegger om zelf een breed gespreide beleggingsportefeuille samen te stellen. Zo kunt u kiezen uit beleggingsfondsen die de beleggingen spreiden over aandelen, obligaties of andere beleggingscategorieën. Maar ook over regio’s, bijvoorbeeld Europa, Noord-Amerika, en opkomende markten. Of spreid uw beleggingen over thema’s, zoals Duurzame Energie, Water, en Gezondheidszorg. Lees over dit laatste meer op de pagina over themabeleggen.

Met Zelf Beleggen Basis heeft u toegang tot de opinies, het actuele nieuws en de duurzaamheidsindicator van de verschillende aandelen. Zo kunt u altijd goed geïnformeerd aan de slag.

Bekijk het volledig assortiment.

Altijd inzicht in uw beleggingen

Met Zelf Beleggen Basis bent u overal en altijd op de hoogte. U weet altijd hoe uw beleggingen ervoor staan en u kunt uw beleggingen direct kopen of verkopen. Via uw laptop, tablet of mobiele telefoon.

 • Via de Mobiel Bankieren en Internet Bankieren is uw portefeuille altijd zichtbaar.
 • U kunt de beleggingen uit het assortiment kopen en verkopen via Mobiel Bankieren en Internet Bankieren.
 • U ontvangt digitaal kwartaaloverzichten en een compleet jaaroverzicht.

Bekijk de handelsplatformen

Kopen en verkopen

U kunt op elk moment via Internet Bankieren of Mobiel Bankieren een order opgeven om een aandeel, ETF of beleggingsfonds uit het assortiment te kopen of te verkopen. Ook kunt u eenvoudig een periodieke order opgeven, waardoor u automatisch periodiek inlegt.

U kunt dividenden van aandelen in geld ontvangen of in de vorm van nieuwe aandelen. En voor sommige aandelen kunt u meedoen aan een dividendherbeleggingsplan (DRIP).

Bekijk de handelsplatformen

 

Wanneer u Zelf Beleggen Basis heeft aangevraagd hebben wij informatie van uw kennis van en ervaring met beleggen nodig. Met die informatie beoordelen we of de beleggingsproducten waarin u wilt gaan beleggen, passend voor u zijn. Daarom vragen we u om een vragenlijst over uw kennis en ervaring in te vullen, voordat u gaat beleggen.

Lees meer over de vragenlijst 

De risico's

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen kan interessant zijn maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. 

Met Zelf Beleggen Basis maakt u zelf uw keuze, zonder advies van ons. Kent u de risico’s van beleggen? Dan kunt u beter bepalen of u die risico’s wilt lopen en komt u niet voor verrassingen te staan. We hebben de meest voorkomende risico’s voor u op een rij gezet.

Voorwaarden

Bekijk de voorwaarden van beleggen.

Overstappen naar Zelf Beleggen Basis

Uw portefeuille kosteloos overboeken van Zelf Beleggen Plus naar Zelf Beleggen Basis

Heeft u een Zelf Beleggen Plus rekening en wilt u uw beleggingsvorm omzetten naar Zelf Beleggen Basis? Dat gaat heel gemakkelijk. Het overboeken van uw portefeuille kunt u aanvragen in Internet Bankieren. U behoudt uw rekeningnummer en ook uw historische gegevens over waarde-ontwikkeling en rendement blijven bewaard. Uw instellingen blijven hetzelfde en uw (periodieke) orders lopen door.

Zo vraagt u de overboeking aan

 • Ga naar uw rekeningoverzicht.
 • Klik op uw huidige beleggingsrekening en ga naar ‘productinstellingen’. 
 • Kies voor 'Omzetten naar Zelf Beleggen Basis'.
 • Automatisch wordt gecheckt of de beleggingen in uw portefeuille passen binnen het assortiment van Zelf Beleggen Basis. Binnen 5 minuten is de overboeking aangevraagd.

Vraag de overboeking naar Zelf Beleggen Basis aan 


Belegt u bij een andere bank of broker?

U kunt gemakkelijk met uw beleggingsportefeuille overstappen naar ABN AMRO. U opent een beleggingsrekening, vraagt de overstapservice aan en wij nemen u het werk uit handen. Brengt uw huidige bank kosten in rekening voor uw overstap? Ook die nemen wij van u over tot een maximum van € 1.500.

Lees meer over de Overstapservice

Stoppen met beleggen

U kunt altijd stoppen met Zelf Beleggen Basis. U kunt schriftelijk opzeggen of online laten weten dat wij de rekening moeten opheffen.

 

Lees meer over het opheffen van uw beleggingsrekening

Duurzaam beleggen

Bij duurzaam beleggen spelen de gevolgen van de belegging een belangrijke rol. Het wordt daarom ook wel maatschappelijk verantwoord beleggen genoemd. De duurzame belegger wil op bijdragen aan een betere wereld. Behalve het milieu, stimuleert de duurzame belegger bijvoorbeeld ook mensenrechten en onderwijs. 

Maatschappelijk verantwoord beleggen is een belangrijk principe van ABN AMRO. Bepaalde beleggingen zijn volledig uitgesloten voor alle beleggingsvormen. Bijvoorbeeld beleggingen in producenten van bijvoorbeeld clusterbommen en landmijnen.

Belegt u graag (een deel) in duurzame beleggingsfondsen? Bekijk in de Fondsselector eenvoudig hoe duurzaam de door u gekozen fondsen zijn of filter op duurzaam. Of lees eerst meer over duurzame aandelen en fondsen kiezen.

Meer informatie en voorwaarden

Wat kost Zelf Beleggen Basis?

Overzicht van kosten die u aan ons betaalt

Transactiekosten per order

 • Beleggingsfondsen: € 0
 • Aandelen: € 5 + 0,05% over de waarde van de order, per order
 • ETF’s: € 0 

De tarievenkaart voor Zelf Beleggen Basis vindt u hier .

Servicekosten

 1. Servicekosten per jaar: 0,20% van de waarde van uw beleggingsportefeuille tot € 100.000
 2. tussen € 100.000 en € 400.000 is dit 0,12% 
 3. vanaf € 400.000 is dit 0,06%

U betaalt ons service- en transactiekosten. Servicekosten zijn kosten voor de administratie van uw beleggingsportefeuille en de informatie die wij u daarover verstrekken. U betaalt transactiekosten bij koop en verkoop van uw aandelen. U hoeft geen transactiekosten te betalen bij de koop en verkoop van beleggingsfondsen en ETF's.

Dit betaalt u aan andere partijen

Als u beleggingsfondsen of ETF's in uw portefeuille heeft, moet u rekening houden met de kosten die deze fondsen maken:

 • Beheer- en administratiekosten. Dit noemen we de lopende kosten. 
 • Kosten voor het kopen en verkopen van beleggingen: de transactiekosten binnen het fonds. 

Deze kosten zijn al verwerkt in de koers van het beleggingsfonds. In de Essentiële Beleggersinformatie van elk fonds staat wat de kosten zijn.

Voor beleggen betaalt u kosten. Deze verlagen uw rendement. Met beleggen loopt u ook risico. Bedenk daarom of beleggen (nog) passend is voor u. Of dat sparen mogelijk een betere oplossing voor u is.

Rekenvoorbeeld

Om u een goede voorstelling van de jaarlijkse kosten voor beleggen te geven, gebruikt ABN AMRO voorbeeldprofielen. Deze voorbeeldprofielen laten u zien wat de verwachte jaarlijkse kosten zijn als u hetzelfde of ongeveer hetzelfde als het voorbeeldprofiel zou beleggen. We laten u verschillende voorbeeldprofielen zien, elk voorbeeldprofiel heeft zijn eigen kenmerken.

Kies het voorbeeldprofiel dat het best bij uw beleggingsportefeuille en beleggingsgedrag past. De jaarlijkse kosten in het voorbeeldprofiel zijn dan vergelijkbaar met de kosten die u zelf zou maken. Zo kunt u de verwachte jaarlijkse kosten voor beleggen al zien, voordat u start met beleggen.

Bekijk de uitgebreide voorbeeldprofielen

Invloed van kosten op het rendement

In dit rekenvoorbeeld ziet u de invloed van alle kosten op het rendement van uw belegging. We gebruiken hiervoor een vast rendement van 4% per jaar. Uw werkelijke rendement kan dus anders zijn. Met dit vaste rendement kunt u een goede vergelijking maken van onze kosten met die van andere aanbieders van beleggingsdiensten. 

Dit is geen voorspelling, maar een rekenvoorbeeld. Als het rendement hoger of lager uitkomt dan in dit voorbeeld, zullen over het algemeen ook de kosten hoger of lager uitkomen.

Waarde belegging bij begin: € 10.000 Verkoop na 1 jaar Verkoop na 3 jaar
Uitkomst op basis van 4% rendement per jaar € 10.400 € 11.204
Kosten van onze beleggingsdienstverlening 0,20% per jaar € 21 € 65
Kosten van alle beleggingsproducten in uw portefeuille 0,53% per jaar € 55 € 172
       
Totale kosten € 76 € 237
       
Totale kosten als percentage van de uitkomst 0,73% 2,11%

 

Waarde belegging bij begin: € 10.000 Verkoop na 5 jaar
Uitkomst op basis van 4% rendement per jaar € 12.069
Kosten van onze beleggingsdienstverlening 0,20% per jaar € 112
Kosten van alle beleggingsproducten in uw portefeuille 0,53% per jaar € 297
   
Totale kosten € 410
   
Totale kosten als percentage van de uitkomst 3,39%

Het percentage per jaar in dit rekenvoorbeeld is gebaseerd op de samenstelling van de beleggingsproducten in de portefeuille.

De kosten zijn berekend op basis van de totale waarde van de portefeuille per jaar. De totale kosten als percentage zijn berekend als totale betaalde kosten na 1, 3 en 5 jaar gedeeld door de uitkomst.

Voor wie is Zelf Beleggen Basis?

 • U begrijpt de kenmerken en de risico's van aandelen, ETF's en beleggingsfondsen
 • U wilt zelf uw keuze maken en uw eigen beleggingsportefeuille samenstellen
 • U wilt online en op uw mobiele telefoon kunnen beleggen
 • U volgt de beurskoersen en het financiële nieuws
 • U wilt tijd in beleggen steken
 • U weet dat u uw inleg kunt verliezen

Waarin kan ik beleggen?

Met Zelf Beleggen Basis kunt u beleggen in:

 • Meer dan 270 aandelen van de AEX, AMX , AScX, STOXX Europe 50, en de
  S&P 100
 • Meer dan 200 ETF's
 • Ruim  200  beleggingsfondsen

Dit assortiment bied u toegang tot aandelen van onder andere de meest aansprekende Nederlandse, Europese en Amerikaanse bedrijven. Daarnaast heeft u de keuze uit een breed assortiment van beleggingsfondsen en ETF's van tal van gerenommeerde fondshuizen. 

Bij de bepaling van het assortiment hebben we goed gekeken naar de mogelijkheid voor u als belegger om zelf een breed gespreide beleggingsportefeuille samen te stellen. Zo kunt u kiezen uit beleggingsfondsen die de beleggingen spreiden over aandelen, obligaties of andere beleggingscategorieën. Maar ook over regio’s, bijvoorbeeld Europa, Noord-Amerika, en opkomende markten. Of spreid uw beleggingen over thema’s, zoals Duurzame Energie, Water, en Gezondheidszorg. Lees over dit laatste meer op de pagina over themabeleggen.

Met Zelf Beleggen Basis heeft u toegang tot de opinies, het actuele nieuws en de duurzaamheidsindicator van de verschillende aandelen. Zo kunt u altijd goed geïnformeerd aan de slag.

Bekijk het volledig assortiment.

Altijd inzicht in uw beleggingen

Met Zelf Beleggen Basis bent u overal en altijd op de hoogte. U weet altijd hoe uw beleggingen ervoor staan en u kunt uw beleggingen direct kopen of verkopen. Via uw laptop, tablet of mobiele telefoon.

 • Via de Mobiel Bankieren en Internet Bankieren is uw portefeuille altijd zichtbaar.
 • U kunt de beleggingen uit het assortiment kopen en verkopen via Mobiel Bankieren en Internet Bankieren.
 • U ontvangt digitaal kwartaaloverzichten en een compleet jaaroverzicht.

Bekijk de handelsplatformen

Kopen en verkopen

U kunt op elk moment via Internet Bankieren of Mobiel Bankieren een order opgeven om een aandeel, ETF of beleggingsfonds uit het assortiment te kopen of te verkopen. Ook kunt u eenvoudig een periodieke order opgeven, waardoor u automatisch periodiek inlegt.

U kunt dividenden van aandelen in geld ontvangen of in de vorm van nieuwe aandelen. En voor sommige aandelen kunt u meedoen aan een dividendherbeleggingsplan (DRIP).

Bekijk de handelsplatformen

 

Wanneer u Zelf Beleggen Basis heeft aangevraagd hebben wij informatie van uw kennis van en ervaring met beleggen nodig. Met die informatie beoordelen we of de beleggingsproducten waarin u wilt gaan beleggen, passend voor u zijn. Daarom vragen we u om een vragenlijst over uw kennis en ervaring in te vullen, voordat u gaat beleggen.

Lees meer over de vragenlijst 

De risico's

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen kan interessant zijn maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. 

Met Zelf Beleggen Basis maakt u zelf uw keuze, zonder advies van ons. Kent u de risico’s van beleggen? Dan kunt u beter bepalen of u die risico’s wilt lopen en komt u niet voor verrassingen te staan. We hebben de meest voorkomende risico’s voor u op een rij gezet.

Voorwaarden

Bekijk de voorwaarden van beleggen.

Overstappen naar Zelf Beleggen Basis

Uw portefeuille kosteloos overboeken van Zelf Beleggen Plus naar Zelf Beleggen Basis

Heeft u een Zelf Beleggen Plus rekening en wilt u uw beleggingsvorm omzetten naar Zelf Beleggen Basis? Dat gaat heel gemakkelijk. Het overboeken van uw portefeuille kunt u aanvragen in Internet Bankieren. U behoudt uw rekeningnummer en ook uw historische gegevens over waarde-ontwikkeling en rendement blijven bewaard. Uw instellingen blijven hetzelfde en uw (periodieke) orders lopen door.

Zo vraagt u de overboeking aan

 • Ga naar uw rekeningoverzicht.
 • Klik op uw huidige beleggingsrekening en ga naar ‘productinstellingen’. 
 • Kies voor 'Omzetten naar Zelf Beleggen Basis'.
 • Automatisch wordt gecheckt of de beleggingen in uw portefeuille passen binnen het assortiment van Zelf Beleggen Basis. Binnen 5 minuten is de overboeking aangevraagd.

Vraag de overboeking naar Zelf Beleggen Basis aan 


Belegt u bij een andere bank of broker?

U kunt gemakkelijk met uw beleggingsportefeuille overstappen naar ABN AMRO. U opent een beleggingsrekening, vraagt de overstapservice aan en wij nemen u het werk uit handen. Brengt uw huidige bank kosten in rekening voor uw overstap? Ook die nemen wij van u over tot een maximum van € 1.500.

Lees meer over de Overstapservice

Stoppen met beleggen

U kunt altijd stoppen met Zelf Beleggen Basis. U kunt schriftelijk opzeggen of online laten weten dat wij de rekening moeten opheffen.

 

Lees meer over het opheffen van uw beleggingsrekening

Duurzaam beleggen

Bij duurzaam beleggen spelen de gevolgen van de belegging een belangrijke rol. Het wordt daarom ook wel maatschappelijk verantwoord beleggen genoemd. De duurzame belegger wil op bijdragen aan een betere wereld. Behalve het milieu, stimuleert de duurzame belegger bijvoorbeeld ook mensenrechten en onderwijs. 

Maatschappelijk verantwoord beleggen is een belangrijk principe van ABN AMRO. Bepaalde beleggingen zijn volledig uitgesloten voor alle beleggingsvormen. Bijvoorbeeld beleggingen in producenten van bijvoorbeeld clusterbommen en landmijnen.

Belegt u graag (een deel) in duurzame beleggingsfondsen? Bekijk in de Fondsselector eenvoudig hoe duurzaam de door u gekozen fondsen zijn of filter op duurzaam. Of lees eerst meer over duurzame aandelen en fondsen kiezen.

Awards Begeleid Beleggen

Beleggen bij de beste broker en instelling

Beleggen bij ABN AMRO is beleggen met meer dan 200 jaar ervaring. Onze expertise, dienstverlening en producten zijn onderscheidend en worden goed gewaardeerd. Zo goed zelfs dat we regelmatig in de prijzen vallen.

Is dit niet wat u zoekt?

Vindt u Zelf Beleggen Basis te ingewikkeld?  Of wilt u meer en belegt u liever in complexere beleggingsproducten en met een professioneel beleggingsplatform? Kijk of een van onze andere beleggingsvormen beter bij u past.

Overstappen gaat heel makkelijk

Lijkt Zelf Beleggen Basis u interessant? Dan is het goed om te weten dat u makkelijk kunt overstappen naar ABN AMRO Zelf Beleggen Basis. Stapt u over van een andere bank of broker, dan kunt u gebruik maken van onze Overstapservice.

Beleggen kent risico's

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn.

Komt u er niet uit?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de meestgestelde vragen over Beleggen.

Tekstballonnen

Chat

24/7 online. Chat met chatbot Anna.

Laptop

Maak een afspraak

Vul het formulier in om een afspraak te maken of contact met ons op te nemen.

Vragen? We helpen graag.

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de Veelgestelde vragen over beleggen.
Tekstballonnen

Chat

24/7 online. Chat met chatbot Anna. 

Laptop

Maak een afspraak

Vul het formulier in om een afspraak te maken of contact met ons op te nemen.