Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Vader en zoon in de keuken

Financiële opvoeding van uw kind

Leer uw kind met geld omgaan

Wat is het juiste moment om met uw kind over geld te praten? En hoe pakt u dit aan? Om geld makkelijker bespreekbaar te maken, hebben we een aantal tips voor u. Bijvoorbeeld over zakgeld, leren sparen en het gebruik van de ABN AMRO app. Voor uw kind hebben we 3 posters. Hiermee leert hij of zij met geld omgaan, sparen voor een doel en rekenen met geld.

Thuis praten over geld!

Bekijk in dit filmpje hoe en wanneer ouders met hun kinderen praten over geld. En hoe belangrijk dat is volgens Karin Radstaak van het Nibud. En lees ons artikel met tips om over geld te praten.

ABN AMRO

Samen met geld leren omgaan

Als ouder wilt u natuurlijk dat uw kind opgroeit tot een gelukkige volwassene. En dat hij of zij financieel onafhankelijk wordt. Van jongs af aan met geld leren omgaan is daarom heel belangrijk.

Droomwens spaarplan

Met deze poster kan uw kind makkelijk bijhouden hoeveel geld hij of zij al gespaard heeft. Zo ziet uw kind zijn of haar spaardoel steeds dichterbij komen.

"Hoeveel zit er in mijn spaarpot?"

Heeft uw kind een spaarpot met daarin contant geld? Dan keert hij of zij die vast ook wel eens ondersteboven om te kijken hoeveel erin zit. Om het rekenen met geld wat makkelijker te maken, hebben we een poster gemaakt met wat rekenopdrachten.

Klusjes doen = sneller sparen

Als sparen met zakgeld niet snel genoeg gaat, kan uw kind wat bijverdienen door te helpen met klusjes in en om het huis. Met deze poster houdt uw kind heel makkelijk bij wanneer hij of zij welke klusjes voor u gedaan heeft. En hoeveel uw kind per week 'verdient'.

Moeder en kind doen geld in geldvarken

Zakgeld voor uw kind

Zakgeld geven, contant of digitaal, is een goede manier om uw kind met geld te leren omgaan. Zo leert uw kind vooruit denken en keuzes maken. En dat je geld maar één keer kunt uitgegeven.

ABN AMRO

Een mobiele telefoon voor uw kind

Uit onderzoek blijkt dat de leeftijd waarop kinderen voor het eerst een mobieltje krijgen daalt. Want ja, al hun vriendjes hebben er toch ook al een? Hoe houdt u het gebruik en de kosten in de gaten?

Moeder en kind doen geld in geldvarken

5 tips om uw kind te leren sparen

Het is altijd goed op te sparen. Maar sparen voor later is best lastig voor een kind. Met deze tips maakt u sparen leuker én begrijpelijker.