Naar de navigatie Naar de inhoud

Rechtsbijstandverzekering

Met de Rechtsbijstandverzekering van ABN AMRO krijgt u juridische hulp

Verzekerd van juridische hulp

Rechtsbijstandverzekering

 • 5 sterren van MoneyView

 • Stel zelf uw verzekering samen

 • Eenvoudig aan te passen

Hoeveel premie ga ik betalen?

Bereken eenvoudig en vrijblijvend uw premie.

nu berekenen
een kompas wijst naar de doorlopend reisverzekering

5 sterren van MoneyView

In het onderzoek van MoneyView krijgt de ABN AMRO Rechtsbijstandverzekering 5 sterren voor de voorwaarden. Bekijk het onderzoek van MoneyView.

Rechtsbijstand bij wonen

Heeft u een juridische vraag over bijvoorbeeld het verbouwen van uw woning, het plaatsen van een schutting of over een bestemmingsplan? Stel kosteloos en vrijblijvend uw vraag. De rechtsbijstandverzekering is handig als u in deze gevallen een conflict heeft. U bent verzekerd van juridische hulp. Rechtsbijstandverzekering berekenen en aanvragen.

Ook voor conflicten over uw vermogen

Heeft u een conflict met uw beleggingsadviseur over een verkeerd uitgevoerde aandelenorder? Of berekent uw verzekeraar te hoge kosten voor uw beleggingsverzekering? Met de rechtsbijstandverzekering krijgt u juridische hulp. Rechtsbijstandverzekering berekenen en aanvragen.

Stel zelf uw Rechtsbijstandverzekering samen

Stel zelf uw verzekering samen

Bij de rechtsbijstandverzekering bepaalt u zelf wat u wilt verzekeren. U kunt kiezen uit de dekkingen: 'Verkeer', 'Consument en Wonen', 'Medisch, Familie en Mediation bij echtscheiding', 'Werk en Inkomen', 'Pensioen en Sociale Zekerheid' en 'Fiscaal en Vermogen'. Lees meer over wat u kunt verzekeren.

Voorkom hoge juridische kosten

Met de rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd van juridische hulp bij conflicten. Bijvoorbeeld bij een aanrijding of burenruzie. U voorkomt hiermee hoge kosten. Rechtsbijstandverzekering berekenen en aanvragen.

Voorkom hoge juridische kosten met de ABN AMRO Rechtsbijstandverzekering

Eenvoudig aan te passen

De rechtsbijstandverzekering kunt u eenvoudig aanpassen. U geeft online aan welke dekking u wilt toevoegen of wilt stopzetten. Rechtsbijstandverzekering berekenen en aanvragen.

Geen wachttijd

Heeft u de rechtsbijstandverzekering aangevraagd of gewijzigd? Dan bent u direct verzekerd voor juridische hulp bij toekomstige conflicten. Heeft u al een bestaand conflict? Dan is dit niet verzekerd. Rechtsbijstandverzekering berekenen en aanvragen.

Waarom een rechtsbijstandverzekering? 

Met een rechtsbijstandverzekering bent u direct verzekerd voor juridische hulp bij toekomstige conflicten. Denk hierbij aan juridische ondersteuning bij een geschil over bijvoorbeeld een ongeval in het verkeer of een conflict op uw werk.

Lees meer

Hoge klanttevredenheid

Klanten waarderen onze schadeafhandeling van de Rechtsbijstandverzekering met rapportcijfer 8,2.

(Klanttevredenheidsonderzoek 2015 door GfK)

Wat is de Rechtsbijstandverzekering?

Met de ABN AMRO Rechtsbijstandverzekering krijgt u juridische hulp als u een conflict heeft. Bijvoorbeeld een verschil van mening met uw buurman over de erfafscheiding of over de reparatie van uw auto. Of als u beroep wilt aantekenen tegen een belastingaanslag. U krijgt deze hulp van een team van onafhankelijke, professionele juristen van ARAG.

Voor wie?

De ABN AMRO Rechtsbijstandverzekering is voor iedere particuliere klant van ABN AMRO die in Nederland woont. Alternatief voor juridische bijstand is de gesubsidieerde rechtshulp van de overheid. 

U heeft bij deze verzekering een ABN AMRO Betaalrekening nodig. Van deze rekening betaalt u de premie voor de verzekering

Verzekeringskaart

Wilt u in één oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien? Bekijk dan de verzekeringskaart. Deze kaart is opgesteld volgens de richtlijnen van het Verbond van Verzekeraars. Het geeft u een overzicht van deze verzekering en helpt u om onze verzekering te vergelijken met die van andere verzekeraars.

Verzekeringskaart ABN AMRO Rechtsbijstandverzekering

Voorwaarden

Voorwaarden Rechtsbijstandverzekering (pdf, 357kB)

Wie is verzekerd?

Met de ABN AMRO Rechtsbijstandverzekering zijn uw partner en kinderen meeverzekerd. Ook als uw kinderen studeren en op kamers wonen. Bent u alleenstaand? Dan betaalt u natuurlijk minder premie.

Wat is verzekerd?

U bepaalt zelf wat u verzekert. U kunt kiezen uit:

 • Verkeer

 • Consument en Wonen

 • Medisch, Familie en Mediation bij echtscheiding

 • Werk en Inkomen

 • Pensioen en Sociale Zekerheid

 • Fiscaal en Vermogen

 • Lees meer over de dekkingen

Wat is niet verzekerd?

U bent niet verzekerd bij conflicten:

 • die zijn ontstaan voordat de verzekering inging

 • die u heeft als verhuurder van uw woning

 • waarbij het belang minder dan € 150,- is. Deze voorwaarde geldt alleen voor het onderdeel 'Consument en Wonen' en geldt niet voor conflicten over letselschade.

  Kijk voor een volledig overzicht in de voorwaarden (pdf, 357kB).

Juridisch advies

U kunt als verzekerde altijd juridisch advies vragen. Bel hiervoor met ARAG via 033 - 43 42 470. Bijvoorbeeld voor:

 • juridisch advies van een expert of instantie, of een doorverwijzing hiernaar (gratis)

 • bemiddeling tussen u en een persoon of instantie (eenmalige bemiddelingskosten)

 • doorverwijzing naar een extern deskundige (verlaagd tarief).

Kosten

 • Premie
  Bereken online uw premie van de ABN AMRO Rechtsbijstandverzekering.

 • Korting
  De ABN AMRO Rechtsbijstandverzekering is een pakketverzekering. Als u meerdere pakketverzekeringen heeft via ABN AMRO krijgt u pakketkorting. Hoe meer pakketverzekeringen u heeft, hoe hoger de korting. Deze korting krijgt u dan over al uw pakketverzekeringen en kan oplopen tot 5%. Het is dus heel voordelig om uw verzekeringen onder te brengen via ABN AMRO. Wij vergoeden de korting jaarlijks achteraf. Het kortingsbedrag wordt op uw rekening gestort.

 • Administratiekosten
  Heeft u al andere ABN AMRO schadeverzekeringen? Dan betaalt u niet opnieuw administratiekosten. Is dit de eerste ABN AMRO schadeverzekering die u afsluit? Dan betaalt u administratiekosten van € 0,69 (incl. 21% assurantiebelasting) voor het innen van de premie. U betaalt de administratiekosten tegelijk met de premie. Dat kan per maand of per jaar zijn. Het totaalbedrag van alle schadeverzekeringen schrijven we in één keer van uw rekening af.

 • Poliskosten
  U krijgt één polis voor al uw verzekeringen en u betaalt dan ook slechts één keer poliskosten. De poliskosten zijn € 4,39 (inclusief assurantiebelasting).

 • Assurantiebelasting
  U betaalt 21% over premie en kosten.

 • Eigen risico
  U heeft geen eigen risico.

 • Eigen bijdrage
  U betaalt geen eigen bijdrage.

Wanneer gaat de verzekering in?

De verzekering gaat in nadat de verzekeraar uw aanvraag heeft geaccepteerd. U kunt zelf de ingangsdatum kiezen.
Daarna kunt u een beroep doen op de ABN AMRO Rechtsbijstandsverzekering als u een conflict heeft of als een conflict dreigt te ontstaan. Er mag geen sprake zijn van een conflict op het moment dat de ABN AMRO Rechtsbijstandverzekering ingaat.  

Wanneer kunt u opzeggen?

U kunt uw verzekering op ieder moment zonder opgave van redenen beëindigen. U moet de verzekering dan 30 dagen voor de gewenste beëindigingsdatum opzeggen.

Kan ik zelf een jurist of advocaat kiezen?

 • Ja, maar alleen na overleg met ARAG.  
   
  Bij verplichte jurist of advocaat
  Moet u een procedure voeren, waarbij u wettelijk verplicht bent om een jurist of advocaat in te schakelen? Overleg dan eerst met ARAG en kies daarna zelf een jurist/advocaat. ARAG neemt dan contact op met de jurist/advocaat en zal vanaf dat moment de rekening betalen.


  Bij niet-verplichte jurist of advocaat
  Wilt u juridische hulp en bent u bij de procedure niet wettelijk verplicht om een jurist of advocaat in te schakelen? Dan kunt u zelf de jurist/advocaat uitkiezen of gebruikmaken van een jurist/advocaat die uitgekozen is door ARAG.

 • Maakt u gebruik van een jurist/advocaat die door ARAG is uitgekozen? Dan krijgt u alle kosten vergoed.

 • Kiest u zelf een advocaat in een gerechtelijke of administratieve procedure? En is het niet wettelijk verplicht dat u zich door een advocaat laat vertegenwoordigen? Dan zijn de kosten gedekt tot € 6.000,- per gebeurtenis.

Conflict melden

Wilt u uw ABN AMRO Rechtsbijstandverzekering gebruiken? Bel dan met het Servicecenter van ARAG op telefoonnummer 033 - 43 424 70. Dit nummer is op werkdagen bereikbaar van 08.30 uur tot 16.30 uur. Buiten kantoortijden wordt u doorverbonden naar de alarmcentrale van ARAG.

Let op: schakel niet zelf een advocaat in.
De rechtsbijstandverzekering is een naturapolis. Dit betekent dat de verzekeraar zorgt voor juridische bijstand. U kunt dus niet zelf een advocaat inschakelen en daarna de rekeningen doorsturen om een vergoeding krijgen.

Aanvullende informatie

 • Brochure Verzekeren (pdf, 2.9MB)

 • Onze dienstverlening
  ABN AMRO Bank N.V. bemiddelt en adviseert voor particuliere klanten in schadeverzekeringsproducten van ABN AMRO Schadeverzekering N.V. Voor deze bemiddeling krijgt zij een vergoeding van ABN AMRO Schadeverzekering. Lees meer over wie wij zijn en waar onze dienstverlening uit bestaat: Informatieblad Schadeverzekeringen (pdf, 488kB).

Verzekering wijzigen of stopzetten

 • Wilt u de dekking van uw rechtsbijstandverzekering wijzigen? Dan kunt u de verzekering online aanpassen

 • Wilt u uw verzekering opzeggen? Vul het formulier in.

Heeft u een vraag of wilt u advies? Neem dan telefonisch contact met ons op via

0800 - 00 15 (gratis)

Al vakantieplannen voor 2017?

Kies uw reisverzekering

Man en vrouw krijgen uitleg

Ontdek welke reisverzekering het beste bij u past. Met ons &Meer klantprogramma krijgt u nu € 5,- cadeau bij een kortlopende reisverzekering en € 10,- cadeau bij een doorlopende reisverzekering.

Blijf op de hoogte via

 • Volg ons via Facebook
 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin
 • Volg ons via YouTube
 • Nieuwsbrief