Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Een kindje op komst

Waar moet u allemaal aan denken?

Een kindje op de wereld zetten is waarschijnlijk het meest bijzondere moment van uw leven. Uw leven staat vanaf dan moment volledig in het teken van de zorg voor uw kind. Een gezinsuitbreiding is ook een goed moment om even naar uw geldzaken te kijken, en om die van uw kindje te regelen.

Stel op de bank lezen op tablet

Checklist: Kind op komst!

Krijgt u een kind? Spannend! Maar u moet dan ook veel in orde maken: de babykamer, verloskundige en kraamhulp komen er niet vanzelf. Verder heeft u allerlei belangrijke geldzaken te regelen, ook als uw kindje eenmaal geboren is. Wanneer regelt u wat? Deze checklist helpt u.

Sparen voor uw kind of kleinkind

Van de ouders met kinderen tussen de 5 en 12 jaar heeft 77% een spaarrekening voor zijn kind (bron: Nibud.nl). Gaat u sparen voor uw kind of kleinkind? Dan kunt u kiezen uit verschillende spaarrekeningen. Hoeveel bent u van plan te sparen en met welk doel? Lees over alle mogelijkheden.

Wat kost uw kind?

'Wat kost een kind?' lijkt een gekke vraag. Toch is het handig met deze kosten bij uw financiële planning rekening te houden. Daarom een overzicht van wat belangrijke kosten. Houdt u geld over? Start dan alvast met sparen voor uw kind.

6x Financiële hulp voor ouders

Als ouder besteedt u waarschijnlijk behoorlijk wat geld aan de kleding, school en kinderopvang van uw kinderen. Gelukkig helpt de overheid u een handje, bijvoorbeeld met de kinderbijslag. Wij vertellen u over zes toeslagen en regelingen, zodat u weet op welke steun u recht heeft, hoe u die aanvraagt en hoeveel u krijgt.

ABN AMRO

Verzekeringen en kinderen

Oeps! Uw kind heeft per ongeluk een dure vaas bij uw tante omgegooid. Of bij de oppas per ongeluk iets kapot gemaakt. Wie is er nu aansprakelijk voor de schade? U als ouder of uw kind? Op deze pagina leest u of u goed verzekerd bent tegen ongelukjes en welke verzekeringen u echt nodig heeft.