Naar de navigatie Naar de inhoud

Uw pensioen bij ABN AMRO

Drie generaties: familie op het strand

In goede handen

Bij ABN AMRO spaart u voor aanvullend pensioen tegen lage kosten. Dat geldt ook voor ondernemers, zzp’ers en dga's. De opgebouwde lijfrente kunt u later ook weer uitkeren. U bepaalt zelf per wanneer en hoe vaak u uw extra inkomen uitgekeerd wilt krijgen. Uw pensioen bij ABN AMRO: in goede handen.

Extra inkomen voor later? Bekijk de mogelijkheden

man met camera man met camera

Pensioen opbouwen

U wilt zich later geen zorgen maken over geld. Begin daarom op tijd met het aanvullen van uw pensioen, bijvoorbeeld door te sparen. Hoe eerder u begint, hoe beter.

lees meer over opbouwen
man en vrouw op strand man en vrouw op strand

Lijfrente uitkeren

Als u met fiscaal voordeel heeft gespaard voor extra pensioen, dan moet u het er ook voor gebruiken. U kiest per wanneer en hoe vaak u het wilt uitkeren. Verder sparen is ook mogelijk.

lees meer over uitkeren
Opa met kleinkind en zoon Opa met kleinkind en zoon

Alles over pensioen

Als u met uw pensioen aan de slag gaat, is het goed dat u zich van tevoren inleest. Bekijk de veelgestelde vragen over pensioen in het algemeen en dat van u in het bijzonder.

lees alles over pensioen
vrouw achter laptop aan het bellen

Vragen en advies over uw pensioen

Bij belangrijke zaken als uw pensioen is het prettig als u bij iemand terecht kunt voor advies. Iemand met verstand van zaken. Onze gecertificeerde ABN AMRO adviseurs helpen u graag verder, of u nou met een brandende vraag zit of het pensioenspoor volledig bijster bent.

Pensioen voor ondernemers

Als ondernemer weet u hoe het is om risico's te nemen. Toch kunt u uw pensioen maar beter goed geregeld hebben. Bijvoorbeeld door te sparen, te beleggen, of uw jaarruimte te benutten. Een combinatie ervan is natuurlijk ook mogelijk. 

Jaarruimte is het bedrag dat u maximaal voor de belasting mag aftrekken van uw inkomen als u een pensioentekort heeft.
man met koffie en schrijfblok
laptop met pensioencheck van ABN AMRO

Hoe staat mijn pensioen ervoor?

Met de Pensioencheck krijgt u gemakkelijk en snel een kijkje in uw pensioensituatie. Handig, want zo weet u direct of u bij moet sturen.

Doe de pensioencheck
Tips en ervaringen pensioen

Tips en ervaringen

Gaat u aan de slag met uw pensioen? En wilt u graag tips of bent u benieuwd hoe anderen dit geregeld hebben? Lees alle tips en ervaringen.

lees meer over uw pensioen

Later? Dan gaan we reizen!

Begin daarom nu al met sparen

En stel ligt in een hangmat. Zij denken na over later. Hoeveel hebben ze later te besteden en wat zijn hun plannen?

Als u straks stopt met werken, heeft u alle tijd voor die langgekoesterde wereldreis. Zorg voor voldoende budget, dus begin nu alvast met sparen.