Naar de navigatie Naar de inhoud

Maximale hypotheek berekenen

Bereken uw maximale hypotheek en maandbedrag

Wilt u een huis kopen? Of gewoon nieuwsgierig hoeveel u kunt lenen? Vul uw gegevens in en krijg snel een idee van uw maximale hypotheek of maandbedrag. Ook als u nog geen vast contract heeft of zzp’er bent.

Nieuw: Goed nieuws voor flexwerkers! Met een perspectiefverklaring kunt u nu al na 1 jaar een hypotheek aanvragen. Lees meer

Dit is het bedrag dat u elke maand moet betalen.

Bereken uw maximale hypotheek

Wilt u weten hoeveel geld u kunt lenen om een huis te kopen? Of wilt u weten welk bedrag u per maand gaat betalen? Bereken uw maximale hypotheek of bereken de maandlasten van uw hypotheek. De berekening geeft een idee van hoeveel u kunt lenen en wat uw maandlasten dan zijn. Ook als u zzp'er bent, kunt u uw maximale hypotheek berekenen. Maak nu zelf al de eerste berekening en kijk of dat droomhuis werkelijkheid kan worden.

 

Maximale hypotheek en maandlasten berekend? En dan?

Aan het eind van de berekening krijgt u een persoonlijke hypotheekberekening in een pdf die u kunt printen of opslaan. Na de berekening kunt u ook direct een afspraak maken voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Een adviseur kan dan precies voor u uitrekenen wat het kopen van een nieuwe woning écht kost en hoeveel u verantwoord kunt lenen. Wilt u alvast online uw hypotheekaanvraag starten? We hebben voor u op een rijtje gezet hoe u dit zelf kunt doen.

Wat kost het kopen van een huis nu echt?

Met het kostenoverzicht brengt u de kosten van het kopen van een huis in kaart:

 • De kosten op een rij: van hypotheek tot overdrachtsbelasting

 • U berekent anoniem wat u kunt lenen

 • Te printen in pdf, uw kostenoverzicht altijd bij de hand

Meer weten over het berekenen van de kosten van het kopen van een huis? Bekijk de video (0:52) en zie hoe eenvoudig het is.

 

Koopt u een bestaande woning of nieuwbouw?

Een woning kopen, kost meer dan alleen de koopsom ervan. Het type woning dat u koopt, heeft invloed op de kosten. Bij nieuwbouw heeft u bijvoorbeeld meestal geen taxatiekosten en overdrachtsbelasting. Hieronder vindt u een indicatie van de bijkomende kosten. In dit overzicht gaan wij uit van een koopsom van € 200.000,- en met een lening met Nationale Hypotheek Garantie.

Overzicht kosten Bestaande woning Nieuwbouwwoning
Leveringsakte        € 700,-
Overdrachtsbelasting    € 4.000,-
Hypotheekakte         € 650,-  € 650,-
Afhandelingskosten         € 600,-  € 600,-
Advieskosten          € 1.250,-  € 1.250,-
Taxatiekosten         € 300,-
Nationale Hypotheek Garantie      € 2.000,-  € 2.000,-
Totale kosten € 9.500,- € 4.500,-
 

Uw inkomen en uw maximale hypotheek

Hoeveel hypotheek u kunt krijgen, hangt af van uw inkomen. Bent u in loondienst, zzp'er of gaat u met pensioen? Een hypotheek is maatwerk. Dus ook hoe u uw geld verdient, kan invloed hebben op het bedrag dat u kunt lenen.

De waarde van het huis en uw maximale hypotheek

Ook de waarde van het huis dat u wilt kopen bepaalt hoeveel hypotheek u krijgt. Uw woning is namelijk het onderpand van uw lening. Vanaf 2018 mag u 100% lenen van de waarde van uw woning.

 

Advies via intermediair

Een intermediair is een onafhankelijke adviseur die samenwerkt met verschillende hypotheekaanbieders. Hierdoor kan hij de producten van verschillende aanbieders voor u met elkaar vergelijken.

Op zoek naar persoonlijk hypotheekadvies?

U kunt een afspraak op een bankkantoor maken. Een gratis hypotheek-oriëntatiegesprek is ook mogelijk. Waar en wanneer het u uitkomt.

Veel gestelde vragen over Hypotheken

 • Ik wil een huis kopen, waar moet ik op letten?

  Een huis kopen is een grote stap, er komt veel op u af. We staan u graag bij met het hele koopproces. Zo komt u beslagen ten ijs.

 • Wat zijn de actuele hypotheekrentes?

  We hebben in 1 overzicht de vaste en variabele hypotheekrentes voor u op een rij gezet. Zo ziet u in 1 oogopslag ons rente-aanbod.

 • Wat zijn de kosten voor hypotheekadvies?

  De kosten voor hypotheekadvies hangt af of u kiest voor het afsluiten met advies, zonder advies of met gericht advies. Bekijk dus eerst de adviesvormen, daarna wordt duidelijk wat de kosten voor hypotheekadvies zijn.

 • Ik wil mijn hypotheek oversluiten, hoe werkt dat?

  U kunt zowel uw bestaande hypotheek bij ABN AMRO oversluiten. Maar ook als u uw hypotheek ergens anders heeft afgesloten, kunt u overstappen naar ABN AMRO.

 • Kan ik mijn bestaande hypotheek verhogen?

  Als u overwaarde heeft op uw bestaande woning bestaat de mogelijkheid om uw hypotheek te verhogen. Wat daar precies bij komt kijken, hebben we voor u op een rij gezet.

Wat betekent het nieuwe regeerakkoord voor uw hypotheek?

Sinds 10 oktober is het nieuwe regeerakkoord goedgekeurd. Daarin staan onder andere maatregelen die gevolgen kunnen hebben voor uw hypotheek. Door het invullen van de 'Rutte III hypothekencheck' ziet u snel wat dat voor uw portemonnee betekent.

Heeft u een vraag  
of wilt u contact met ons?

Service & Contact

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.