Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Nu makkelijker een hypotheek voor 57+

Meer hypotheekmogelijkheden met én zonder NHG

Zit u 10 jaar of minder voor uw AOW? Wilt u verhuizen of uw overwaarde benutten? Dan heeft u nu nóg meer hypotheekmogelijkheden, met en zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Zo komt bijvoorbeeld dat eigen droomhuis opeens toch dichterbij. Lees meer en maak direct een vrijblijvende afspraak om te praten over uw mogelijkheden.

 

Huidige maandlasten nu meegerekend

Eerder was het lastiger om nog een nieuwe hypotheek te krijgen als u boven de 57 was, zelfs als u naar een goedkopere woning wilde verhuizen. Vanaf 10 jaar voor uw pensioen houden we namelijk ook rekening met het inkomen vanaf het moment dat u met pensioen gaat, bij het berekenen van uw maximale hypotheek. Omdat het pensioeninkomen vaak lager is dan het inkomen op het moment dat u nog werkt, betekent dit dat de hypotheek die u kunt krijgen lager is. Nu houden we nog steeds rekening met dit lagere inkomen, maar kijken we ook naar de werkelijke maandlasten die u moet gaan betalen. Hierdoor kunt u nu een hogere, maar nog steeds verantwoorde hypotheek krijgen op basis van hetzelfde pensioeninkomen.

Hypotheek met of zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

U kunt een hypotheek mét NHG afsluiten, als u verhuist naar een goedkopere woning. Als u een hypotheek zonder NHG afsluit, mag u in veel gevallen ook verhuizen naar een duurdere woning én heeft u nog meer mogelijkheden. Een adviseur kan samen met u kijken of u in aanmerking komt en of het interessant voor u is.

Rekenvoorbeeld

Een echtpaar (65 en 58 jaar) met gezamenlijk inkomen van €30.000 wil een deel van hun overwaarde opnemen om de woning aan te passen. Zij willen een aflossingsvrije lening en rentevastperiode van 20 jaar tegen 3%. Uitgaande van de oude regels en een rente van 3%, konden ze een hypotheek krijgen van €124.500. Bij de nieuwe regels en een rente van 3% kunnen ze nu een hypotheek krijgen van € 215.000.

Overwaarde op uw woning?

 

Overwaarde benutten

Heeft u nog niet de AOW-leeftijd bereikt? En heeft u overwaarde op uw huis? Dan kunt u in veel gevallen uw hypotheek verhogen en uw overwaarde gebruiken om uw huis te verbouwen, te verduurzamen, een schenking te doen of uw inkomen aan te vullen. Ook voor het verhogen van uw hypotheek zijn er nu meer mogelijkheden. Lees meer of bespreek uw mogelijkheden met een adviseur.

Overwaarde Hypotheek

Heeft u de AOW-leeftijd bereikt? En is uw huis meer waard dan uw hypotheek? Met de Overwaarde Hypotheek gebruikt u uw overwaarde, zonder dat u uw huis hoeft te verkopen. Handig als u uw (klein)kinderen wilt helpen, uw huis wilt verbouwen of uw pensioen wilt aanvullen. Wilt uw samen een Overwaarde Hypotheek afsluiten? Dan moet u allebei de AOW-leeftijd bereikt hebben.

 

Meer weten over een hypotheek na uw 57ste?

Maak een vrijblijvende afspraak

Door deze nieuwe regelingen, is het makkelijker om vanaf uw 57ste een nieuwe hypotheek af te sluiten of uw bestaande hypotheek aan te passen. Wilt u weten wat er in uw geval mogelijk is? Bel de Seniorenlijn . Of maak vrijblijvend een afspraak en bespreek uw mogelijkheden met een hypotheekadviseur.

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Korting op uw hypotheekrente

Mogelijk 0,20% huisbankkorting bij een ABN AMRO-betaalpakket. En tot 0,15% duurzaamheidskorting bij kopen of verduurzamen van energiezuinige woning.

Gratis oriëntatiegesprek

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Waar en wanneer u wilt, makkelijk via een videogesprek.

Zelf uw hypotheek beheren

In Internet Bankieren kunt u zelf uw hypotheek bekijken en aanpassen. Hulp nodig? Stel uw vraag aan chatbot Anna , of neem contact met ons op.