Naar de navigatie Naar de inhoud

Actuele Hypotheekrente

Bekijk onze actuele hypotheekrente

Welke hypotheekrente het beste bij uw situatie past, hangt af van een aantal keuzes. Bijvoorbeeld welk hypotheekproduct u kiest, welke rentevorm (vast of variabel) en welke rentevaste periode. Kies eerst welke hypotheek u heeft, de Budget of de Woning hypotheek. Heeft u nog geen hypotheek bij ABN AMRO? Kies dan voor Budget Hypotheek en als aflosvorm annuïtair om een idee van uw rentetarief te krijgen. 

ABN AMRO zorgt ervoor dat de getoonde rentes in de tabel zo betrouwbaar en actueel mogelijk zijn. Als de rentes onverhoopt (tijdelijk) niet juist zijn, is ABN AMRO niet aansprakelijk als u hierdoor schade lijdt.

De hoogte van uw hypotheekrente hangt af van de volgende factoren:

 • Budget Hypotheek of Woning Hypotheek?

  Bij ABN AMRO kunt u kiezen tussen de Budget en de Woning Hypotheek. De Budget Hypotheek verschilt op een paar punten van de Woning Hypotheek. De adviseur helpt u graag bij het maken van uw keuze. 

 • De hoogte van uw lening en de waarde van uw woning

  De hoogte van de rente hangt ook af van de verhouding tussen de hoogte van uw lening en de waarde van uw woning. Deze verhouding bepaalt in welke tariefklasse uw hypotheek valt. Hierbij wordt naar de marktwaarde van uw woning gekeken. Bij elke tariefklasse hoort een bepaalde rente. De tariefklasse geldt altijd voor uw hele lening, dus voor het (resterende) bedrag van uw totale lening. De bank kan de tariefklassen altijd aanpassen.

  Heeft u een vaste rente en loopt deze af?
  Dan kan een wijziging van de tariefklassen voor u betekenen dat u na renteherziening een andere rente moet betalen.

  Heeft u een variabele rente?
  Deze rente kan maandelijks wijzigen. Een wijziging van de tariefklassen kan dan voor u betekenen dat u een andere rente moet gaan betalen vanaf de maand dat die wijziging ingaat.

 • De rentevorm: vast of niet

  U kunt kiezen voor een variabele rente die niet vast staat. Of voor een vaste rente met een bepaalde rentevaste periode.

  Een variabele rente
  Dat betekent dat het rentepercentage per maand kan dalen of stijgen. Het bedrag dat u aan rente betaalt kan dus iedere maand anders zijn, waardoor u geen zekerheid heeft over de hoogte van uw maandlasten. De hoogte van de variabele rente is onder andere afhankelijk van de renteontwikkeling op de geld- en kapitaalmarkt. Een variabele rente is vaak de laagste rente in het overzicht met rentepercentages. Maar dat betekent niet altijd dat u lagere maandlasten heeft dan met een vaste rente.
  Heeft u een variabele rente? Dan kunt u op ieder moment zonder kosten de hypotheekrente vastzetten voor een bepaalde tijd.

  Een vaste rente
  Dat betekent dat het rentepercentage tijdens een afgesproken periode in het algemeen niet verandert. Deze afgesproken periode noemen we de rentevaste periode.

 • Rentevaste periode

  Een rentevaste periode is een periode waarin uw rentepercentage in het algemeen niet verandert. Hoe lang deze periode is, spreekt u met de bank af. De met de bank afgesproken rentevaste periode staat in uw offerte. Met een vaste rente bent u beschermd tegen rentestijgingen tijdens de rentevaste periode. Maar u profiteert niet van rentedalingen. De vaste rente kan wel veranderen tijdens de rentevaste periode als de verhouding tussen de waarde van uw woning en de lening verandert; en uw lening daardoor in een andere tariefklasse valt.

 • Korting als u bankiert bij ABN AMRO

  U krijgt 0,20% korting op de rente als uw salaris binnenkomt op een betaalrekening van ABN AMRO. Deze rekening is onderdeel van een betaalpakket. Huisbankkorting geldt alleen op vaste rente en niet voor variabele rente. De korting gaat in bij start van een nieuwe rentevaste periode.

Wijzig zelf uw hypotheekrente binnen Internet Bankieren

Rentevastperiode aanpassen

Loopt binnenkort uw rentevaste periode af? Dan bepaalt u opnieuw voor welke periode u de hypotheekrente wilt vastzetten. Als u daar uit bent, wijzigt u dat eenvoudig zelf online via Mijn Hypotheek. Advies nodig? Maak dan een afspraak.

Een vrijblijvend oriëntatiegesprek

Wilt u graag in gesprek over uw mogelijkheden? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Vul het afspraakformulier in en een adviseur neemt contact met u op om een afspraak te maken.

Hypotheekadvies? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17.30 uur.

0900 - 8670 (uitleg belkosten)

Hypotheekadvies nodig?

Per telefoon of webcam wanneer u wilt

Man telefoneert in pyjama met de hypotheekadviseur

Op uw werk of thuis met uw hypotheekadviseur spreken? Kies dan voor advies per telefoon of webcam. Ook 's avonds en op zaterdag. Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek.

Blijf op de hoogte via

 • Volg ons via Facebook
 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin
 • Volg ons via YouTube
 • Nieuwsbrief