Zelf Beleggen Plus
Zelf Beleggen Plus
Direct openen

Zelf Beleggen Plus

Actief beleggen met professioneel platform

Zelf Beleggen Plus

 • Makkelijk en betrouwbaar platform
 • Professionele analysetools
 • Actuele beleggersinformatie
 • Zelfstandig keuzes maken
 • 24/7 orders opgeven

Direct Zelf Beleggen Plus openen

U bent al klant

Open via Internet Bankieren binnen 5 minuten een Zelf Beleggen Plus rekening en u kunt beginnen met beleggen.

Nog geen ABN AMRO-klant?

Geen probleem, u regelt het eenvoudig. In slechts 4 stappen kunt u beginnen met beleggen bij ABN AMRO.

Lees meer

Beleggen voor de actieve belegger

Bent u een actieve belegger die dagelijks de markt en het economische nieuws volgt? Maakt u graag zelfstandig keuzes en kent u de risico’s van beleggen? Dan is Zelf Beleggen Plus mogelijk iets voor u.
Met ons professionele en betrouwbare platform Mijn Dealingroom kunt u 24/7 orders opgeven om beleggingen te kopen of verkopen. Wij geven u informatie over wereldwijde indices, politiek en economisch nieuws en visies van onze beleggingsexperts. Zodat u gefundeerde beslissingen kunt nemen.

Wat biedt Zelf Beleggen Plus?

Altijd en overal handelen in breed assortiment

Een uitgebreid assortiment en de belangrijkste beurzen wereldwijd zijn voor u bereikbaar. U kunt 24/7 orders opgeven om beleggingen te kopen of verkopen via uw mobiele telefoon, pc of tablet. Het assortiment bestaat onder andere uit aandelen, beleggingsfondsen en ETF’s/trackers. Heeft u meer kennis? Dan kunt u ook handelen in gestructureerde producten, opties en Turbo’s.

Actuele beleggingsopinies en -visies

Bij Zelf Beleggen Plus kunt u updates lezen van onze beleggingsexperts over de nieuwste ontwikkelingen. U heeft toegang tot actuele beleggingsopinies, achtergrondinformatie en u kunt webinars volgen. 

Beleggingsnieuws verschijnt wekelijks, onze beleggingsstrategie maandelijks en de langetermijnbeleggenvisie van ABN AMRO 2 keer per jaar.

Beleggingsplatform Mijn Dealingroom

Met Zelf Beleggen Plus kunt u gebruikmaken van Mijn Dealingroom, het beleggingsplatform van ABN AMRO met uitgebreide tools. In Mijn Dealingroom heeft u de beschikking over realtime koersinformatie, handige tools en technische analyses. Aanvragen van Mijn Dealingroom doet u via Internet Bankieren.

Meer informatie en voorwaarden

Voor wie is Zelf Beleggen Plus?

Zelf Beleggen Plus is speciaal voor de actieve belegger die zelf belegt. Met handige tools, een makkelijk platform en actuele beleggingsopinies bepaalt u zelf uw strategie om uw beleggingsdoelen te bereiken. U geeft zelf uw orders op. Ook kunt u periodiek beleggen in beleggingsfondsen. Daarbij geeft u opdracht aan ons om bijvoorbeeld elke maand uw order automatisch voor u te herhalen.

 • U begrijpt de kenmerken en de risico's van beleggingsproducten waarin u wilt beleggen
 • U bent een actieve belegger die zelf zijn strategie bepaalt
 • U wilt een professioneel beleggingsplatform met handige tools om analyses te bekijken of zelf te maken
 • U wilt toegang tot de belangrijkste beurzen wereldwijd
 • U wilt zelfstandig beleggen zonder advies
 • U kent de risico's van beleggen
Beleggingsproducten waarin u kunt beleggen

Met Zelf Beleggen Plus heeft u toegang tot het onderstaande assortiment:

 • Aandelen
 • Beleggingsfondsen
 • ETF's/trackers
 • Obligaties
 • Hedgefunds
 • Warrants
 • Gestructureerde producten
 • Opties
 • Turbo's

Om met Zelf Beleggen Plus in complexe beleggingsproducten te kunnen beleggen moet u eerst een kennis- en ervaringstoets doen. Zodra u Zelf Beleggen Plus heeft aangevraagd, heeft u toegang tot de toets. Om daarnaast in opties te kunnen beleggen heeft u een aparte overeenkomst nodig. 

Binnen Zelf Beleggen Plus heeft u toegang tot de beurzen van de volgende landen:

Australië Frankrijk Nederland Verenigd Koninkrijk
België Hong Kong Noorwegen Verenigde Staten
Canada Ierland Oostenrijk Zweden
Denemarken Italië Portugal Zwitserland
Duitsland Japan Singapore  
Finland Luxemburg Spanje  
Altijd inzicht in uw beleggingen

Met Zelf Beleggen Plus bent u altijd en overal op de hoogte hoe uw beleggingen ervoor staan.

 • Via de Mobiel Bankieren app
 • Via Internet Bankieren
Een order opgeven

U kunt 24/7 een order opgeven om aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, ETF’s/trackers, gestructureerde producten, opties en Turbo’s te kopen of te verkopen. Ook kunt u eenvoudig een periodieke order voor beleggingsfondsen opgeven, waardoor u automatisch op vaste momenten belegt.

 • Via de Mobiel Bankieren app
 • Via Internet Bankieren
 • Via Mijn Dealingroom op pc en tablet
 • Periodiek beleggen via Internet Bankieren
Mijn Dealingroom

Met Zelf Beleggen Plus kunt u gebruikmaken van Mijn Dealingroom, het beleggingsplatform van ABN AMRO met handige tools.

Mijn Dealingroom is een gemakkelijk te gebruiken platform met:

 • Realtime koersinformatie
 • Handige tools zoals de Optie Matrix voor combinatieorders
 • Schermen die u kunt personaliseren
 • Versneld orderen waarbij u na 1 keer inloggen, achter elkaar orders kunt opgeven zonder e.dentifier of identificatiecode
 • Uitgebreide technische analyse met indicatoren zoals MACD, Momentum en Relative Strength Index

Aanvragen van Mijn Dealingroom doet u via Internet Bankieren.

De risico's

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen kan interessant zijn maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. 

Met Zelf Beleggen Plus maakt u zelf uw keuze, zonder advies van ons. Kent u de risico’s van beleggen? Dan kunt u beter bepalen of u die risico’s wilt lopen en komt u niet voor verrassingen te staan. We hebben de meest voorkomende risico’s voor u op een rij gezet.

Voorwaarden

Bekijk alle voorwaarden van beleggen.

Kosten

Dit betaalt u ons
U betaalt ons servicekosten en transactiekosten. Servicekosten zijn kosten voor de administratie van uw beleggingsportefeuille en de informatie die wij u daarover verstrekken. U betaalt transactiekosten bij koop en verkoop van uw beleggingsproducten.

Dit betaalt u aan andere partijen
Als u beleggingsfondsen in uw portefeuille heeft, moet u rekening houden met de kosten die deze fondsen maken. Dit zijn bijvoorbeeld beheerkosten en administratiekosten. Dit noemen wij de lopende kosten. Deze zijn al verwerkt in de koers van het beleggingsfonds. In de Essentiële Beleggersinformatie van elk fonds staat wat de kosten zijn.

Kostenoverzicht

Soort Kosten

Tarief

Servicekosten

€ 9 per maand vaste kosten

0,08% over de waarde van uw beleggingen

Op de servicekosten kunt u korting krijgen:

 • Vanaf € 200.000 tot € 400.000 geldt een korting van 15%
 • Over het deel boven € 400.000 ontvangt u 30% korting

Transactiekosten per order

De transactiekosten zijn afhankelijk van het soort beleggingsproduct waarvoor u een order opgeeft en de grootte van de order. U vindt de kosten in de tarievenkaart Zelf Beleggen Plus of tijdens het proces waarin u de order opgeeft.

Op de transactiekosten kunt u korting krijgen. Bekijk voor meer informatie de tarievenkaart.

Andere kosten

Deze kosten betaalt u soms. Bijvoorbeeld buitenlandse belastingen op sommige buitenlandse beleggingsproducten.

Voor beleggen betaalt u kosten. Deze verlagen uw rendement. Met beleggen loopt u ook risico. Bedenk daarom of beleggen (nog) passend is voor u of dat sparen mogelijk een betere oplossing voor u is.

Zie Tarievenkaart Zelf Beleggen Plus (pdf, 82kB)

Rekenvoorbeeld

Met de rekentool 'Heldere kosten beleggen' krijgt u inzicht in de belangrijkste jaarlijkse kosten van Zelf Beleggen Plus. Met rekenvoorbeelden krijgt u een indicatie van uw totale jaarlijkse kosten. Ieder rekenvoorbeeld is een indicatie van de kosten die u moet betalen. De daadwerkelijke kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Naar de rekentool

Kies bij ‘Hoe wilt u beleggen?’ voor Zelf beleggen. En kies daarna bij ‘Welke beleggingsvorm wilt u?’ voor Zelf Beleggen Plus.

Invloed van kosten op het rendement

In dit voorbeeld ziet u de invloed van alle kosten op het rendement van uw belegging. We gebruiken hiervoor een vast rendement van 4% per jaar. Uw werkelijke rendement kan dus anders zijn. Met dit vaste rendement kunt u een goede vergelijking maken van onze kosten met die van andere aanbieders van beleggingsdiensten. 

Dit is geen voorspelling, maar een rekenvoorbeeld. Als het rendement hoger of lager uitkomt dan in dit voorbeeld, zullen over het algemeen ook de kosten hoger of lager uitkomen.

Waarde belegging bij begin: € 100.000 Verkoop na 1 jaar Verkoop na 3 jaar Verkoop na 5 jaar
Uitkomst op basis van 4% rendement per jaar € 104.000 € 112.486 € 121.665
Kosten van onze beleggingsdienstverlening 0,08% per jaar + € 9,00 per maand, inclusief btw € 188 € 564 € 941
Kosten van alle beleggingsproducten in uw portefeuille 0,53% per jaar, vrij van btw € 530 € 1.625 € 2.769
Totale kosten € 718 € 2.189 € 3.710
Totale kosten als percentage van de uitkomst 0,69% 1,95% 3,05%

We hebben de kosten berekend op basis van het netto rendement per jaar, dat is het rendement min de kosten. U ziet de totale kosten uitgedrukt in geld en uitgedrukt als percentage van de uitkomsten na 1, 3 en 5 jaar.

Duurzaam beleggen

Bij duurzaam beleggen spelen de gevolgen van de belegging een belangrijke rol. Het wordt daarom ook wel maatschappelijk verantwoord beleggen genoemd. De duurzame belegger wil bijdragen aan een betere wereld. Behalve het milieu, stimuleert de duurzame belegger bijvoorbeeld ook mensenrechten en onderwijs. 

Maatschappelijk verantwoord beleggen is een belangrijk principe van ABN AMRO. Bepaalde beleggingen zijn volledig uitgesloten voor alle beleggingsvormen. Bijvoorbeeld beleggingen in bedrijven die clusterbommen en landmijnen maken.

Belegt u graag (een deel) in duurzame beleggingsfondsen? Dan kunt u via de Fondsselector eenvoudig bekijken hoe duurzaam de door u gekozen fondsen zijn.

Meer informatie en voorwaarden

Zelf Beleggen Plus is speciaal voor de actieve belegger die zelf belegt. Met handige tools, een makkelijk platform en actuele beleggingsopinies bepaalt u zelf uw strategie om uw beleggingsdoelen te bereiken. U geeft zelf uw orders op. Ook kunt u periodiek beleggen in beleggingsfondsen. Daarbij geeft u opdracht aan ons om bijvoorbeeld elke maand uw order automatisch voor u te herhalen.

 • U begrijpt de kenmerken en de risico's van beleggingsproducten waarin u wilt beleggen
 • U bent een actieve belegger die zelf zijn strategie bepaalt
 • U wilt een professioneel beleggingsplatform met handige tools om analyses te bekijken of zelf te maken
 • U wilt toegang tot de belangrijkste beurzen wereldwijd
 • U wilt zelfstandig beleggen zonder advies
 • U kent de risico's van beleggen

Met Zelf Beleggen Plus heeft u toegang tot het onderstaande assortiment:

 • Aandelen
 • Beleggingsfondsen
 • ETF's/trackers
 • Obligaties
 • Hedgefunds
 • Warrants
 • Gestructureerde producten
 • Opties
 • Turbo's

Om met Zelf Beleggen Plus in complexe beleggingsproducten te kunnen beleggen moet u eerst een kennis- en ervaringstoets doen. Zodra u Zelf Beleggen Plus heeft aangevraagd, heeft u toegang tot de toets. Om daarnaast in opties te kunnen beleggen heeft u een aparte overeenkomst nodig. 

Binnen Zelf Beleggen Plus heeft u toegang tot de beurzen van de volgende landen:

Australië Frankrijk Nederland Verenigd Koninkrijk
België Hong Kong Noorwegen Verenigde Staten
Canada Ierland Oostenrijk Zweden
Denemarken Italië Portugal Zwitserland
Duitsland Japan Singapore  
Finland Luxemburg Spanje  

Met Zelf Beleggen Plus bent u altijd en overal op de hoogte hoe uw beleggingen ervoor staan.

 • Via de Mobiel Bankieren app
 • Via Internet Bankieren

U kunt 24/7 een order opgeven om aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, ETF’s/trackers, gestructureerde producten, opties en Turbo’s te kopen of te verkopen. Ook kunt u eenvoudig een periodieke order voor beleggingsfondsen opgeven, waardoor u automatisch op vaste momenten belegt.

 • Via de Mobiel Bankieren app
 • Via Internet Bankieren
 • Via Mijn Dealingroom op pc en tablet
 • Periodiek beleggen via Internet Bankieren

Met Zelf Beleggen Plus kunt u gebruikmaken van Mijn Dealingroom, het beleggingsplatform van ABN AMRO met handige tools.

Mijn Dealingroom is een gemakkelijk te gebruiken platform met:

 • Realtime koersinformatie
 • Handige tools zoals de Optie Matrix voor combinatieorders
 • Schermen die u kunt personaliseren
 • Versneld orderen waarbij u na 1 keer inloggen, achter elkaar orders kunt opgeven zonder e.dentifier of identificatiecode
 • Uitgebreide technische analyse met indicatoren zoals MACD, Momentum en Relative Strength Index

Aanvragen van Mijn Dealingroom doet u via Internet Bankieren.

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen kan interessant zijn maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. 

Met Zelf Beleggen Plus maakt u zelf uw keuze, zonder advies van ons. Kent u de risico’s van beleggen? Dan kunt u beter bepalen of u die risico’s wilt lopen en komt u niet voor verrassingen te staan. We hebben de meest voorkomende risico’s voor u op een rij gezet.

Bekijk alle voorwaarden van beleggen.

Dit betaalt u ons
U betaalt ons servicekosten en transactiekosten. Servicekosten zijn kosten voor de administratie van uw beleggingsportefeuille en de informatie die wij u daarover verstrekken. U betaalt transactiekosten bij koop en verkoop van uw beleggingsproducten.

Dit betaalt u aan andere partijen
Als u beleggingsfondsen in uw portefeuille heeft, moet u rekening houden met de kosten die deze fondsen maken. Dit zijn bijvoorbeeld beheerkosten en administratiekosten. Dit noemen wij de lopende kosten. Deze zijn al verwerkt in de koers van het beleggingsfonds. In de Essentiële Beleggersinformatie van elk fonds staat wat de kosten zijn.

Kostenoverzicht

Soort Kosten

Tarief

Servicekosten

€ 9 per maand vaste kosten

0,08% over de waarde van uw beleggingen

Op de servicekosten kunt u korting krijgen:

 • Vanaf € 200.000 tot € 400.000 geldt een korting van 15%
 • Over het deel boven € 400.000 ontvangt u 30% korting

Transactiekosten per order

De transactiekosten zijn afhankelijk van het soort beleggingsproduct waarvoor u een order opgeeft en de grootte van de order. U vindt de kosten in de tarievenkaart Zelf Beleggen Plus of tijdens het proces waarin u de order opgeeft.

Op de transactiekosten kunt u korting krijgen. Bekijk voor meer informatie de tarievenkaart.

Andere kosten

Deze kosten betaalt u soms. Bijvoorbeeld buitenlandse belastingen op sommige buitenlandse beleggingsproducten.

Voor beleggen betaalt u kosten. Deze verlagen uw rendement. Met beleggen loopt u ook risico. Bedenk daarom of beleggen (nog) passend is voor u of dat sparen mogelijk een betere oplossing voor u is.

Zie Tarievenkaart Zelf Beleggen Plus (pdf, 82kB)

Met de rekentool 'Heldere kosten beleggen' krijgt u inzicht in de belangrijkste jaarlijkse kosten van Zelf Beleggen Plus. Met rekenvoorbeelden krijgt u een indicatie van uw totale jaarlijkse kosten. Ieder rekenvoorbeeld is een indicatie van de kosten die u moet betalen. De daadwerkelijke kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Naar de rekentool

Kies bij ‘Hoe wilt u beleggen?’ voor Zelf beleggen. En kies daarna bij ‘Welke beleggingsvorm wilt u?’ voor Zelf Beleggen Plus.

In dit voorbeeld ziet u de invloed van alle kosten op het rendement van uw belegging. We gebruiken hiervoor een vast rendement van 4% per jaar. Uw werkelijke rendement kan dus anders zijn. Met dit vaste rendement kunt u een goede vergelijking maken van onze kosten met die van andere aanbieders van beleggingsdiensten. 

Dit is geen voorspelling, maar een rekenvoorbeeld. Als het rendement hoger of lager uitkomt dan in dit voorbeeld, zullen over het algemeen ook de kosten hoger of lager uitkomen.

Waarde belegging bij begin: € 100.000 Verkoop na 1 jaar Verkoop na 3 jaar Verkoop na 5 jaar
Uitkomst op basis van 4% rendement per jaar € 104.000 € 112.486 € 121.665
Kosten van onze beleggingsdienstverlening 0,08% per jaar + € 9,00 per maand, inclusief btw € 188 € 564 € 941
Kosten van alle beleggingsproducten in uw portefeuille 0,53% per jaar, vrij van btw € 530 € 1.625 € 2.769
Totale kosten € 718 € 2.189 € 3.710
Totale kosten als percentage van de uitkomst 0,69% 1,95% 3,05%

We hebben de kosten berekend op basis van het netto rendement per jaar, dat is het rendement min de kosten. U ziet de totale kosten uitgedrukt in geld en uitgedrukt als percentage van de uitkomsten na 1, 3 en 5 jaar.

Bij duurzaam beleggen spelen de gevolgen van de belegging een belangrijke rol. Het wordt daarom ook wel maatschappelijk verantwoord beleggen genoemd. De duurzame belegger wil bijdragen aan een betere wereld. Behalve het milieu, stimuleert de duurzame belegger bijvoorbeeld ook mensenrechten en onderwijs. 

Maatschappelijk verantwoord beleggen is een belangrijk principe van ABN AMRO. Bepaalde beleggingen zijn volledig uitgesloten voor alle beleggingsvormen. Bijvoorbeeld beleggingen in bedrijven die clusterbommen en landmijnen maken.

Belegt u graag (een deel) in duurzame beleggingsfondsen? Dan kunt u via de Fondsselector eenvoudig bekijken hoe duurzaam de door u gekozen fondsen zijn.

Overstappen gaat heel gemakkelijk

Belegt u al en lijkt Zelf Beleggen Plus u interessant? Dan is het goed om te weten dat u ook gemakkelijk kunt overstappen van uw bank of broker. Uw portefeuille zetten wij voor u over met onze Overstapservice. Wij vergoeden de overstapkosten tot € 1.500 inclusief btw.

Komt u er niet uit?

Bellen

U belt ons

Op werkdagen tussen 8.00 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 17.30 uur. Tegen lokaal tarief.
 
Bel 0900-9215
Wordt teruggebeld

Wij bellen u

Laat uw nummer achter en u wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.
Maak een afspraak

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.