Pensioen voor ondernemers

Op uw manier sparen voor later

Ondernemers, zzp'ers en dga's hebben verschillende mogelijkheden om als privépersoon hun pensioen te regelen. U kunt zelf pensioen opbouwen door bijvoorbeeld te sparen of uw jaar- en reserveringsruimte te gebruiken. Een combinatie ervan is ook mogelijk. Wilt u vrijblijvend advies in een persoonlijk gesprek? Maak dan een afspraak.

Regel zelf uw oudedagsvoorziening

Als ondernemer kunt u op verschillende manieren uw pensioen opbouwen. Denk aan sparen, beleggen, uw jaarruimte benutten, kiezen voor een oudedagsreserve of vermogen opbouwen in uw onderneming.

Uw fiscale oudedagsreserve (FOR)

Een manier om een aanvullend pensioen op te bouwen is een deel van uw winst reserveren als fiscale oudedagsreserve (FOR). Dit bedrag kunt u op een voor u geschikt moment omzetten in een lijfrente. 

Het pensioen van Saskia

Saskia is sinds een paar maanden bezig met het opbouwen van haar pensioen. Bekijk hoe Saskia haar pensioen wil aanvullen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van pensioenaanvulling?

Pensioenaanvulling voor zzp'ers - man en vrouw pratend bij een balie in een winkel

Pensioenaanvulling voor zzp'ers

Als u straks stopt met werken en met pensioen gaat, is het fijn als u zich geen zorgen hoeft te maken over geld. Spaar daarom op de ABN AMRO Pensioenaanvulling voor uw pensioen met mogelijk belastingvoordeel én tegen lage kosten. 

Vermogensadvies

Persoonlijk gesprek over uw pensioen

Ondernemers, zzp'ers en dga's hebben verschillende mogelijkheden om als privépersoon hun pensioen te regelen. Maar wat is voor u de beste optie? Wij helpen u graag met uw vragen. Maak nu een vrijblijvende afspraak met een van onze specialisten.