Autoverzekering
Autoverzekering

ABN AMRO Autoverzekering

In 2 minuten goed verzekerd op weg

 • Binnen 2 minuten verzekerd
 • Aantrekkelijke premie
 • Uitstekende schadeafhandeling

Autoverzekering

Met de autoverzekering van ABN AMRO bepaalt u zelf hoe u uw auto verzekert. U kiest naast de verplichte Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) zelf de dekkingen. U betaalt alleen waar u zelf voor kiest. Wilt u uw autoverzekering wijzigen? Geen probleem. Dit kan dagelijks.

Getest door de Consumentenbond
De ABN AMRO Autoverzekering komt als goed en voordelig uit de jaarlijkse check voor autoverzekeringen door de Consumentenbond (bron: Geldgids 7, december 2018).

MoneyView autoverzekering

Meer informatie en voorwaarden

Wat is de autoverzekering?

De ABN AMRO Autoverzekering (WA-dekking) dekt wettelijke aansprakelijkheid bij schade die u met uw auto veroorzaakt aan anderen. Deze dekking is verplicht voor iedere auto. 

 • U kunt uw eigen auto extra verzekeren tegen bijvoorbeeld diefstal, brand, ruitbreuk, storm en botsingen met dieren. (WA + Beperkt Casco) 
 • U kunt uw auto all-risk verzekeren. Dan is uw auto ook verzekerd voor schade die u zelf veroorzaakt. (WA + Volledig Casco)

Meer informatie over de dekkingen van de autoverzekering? Bekijk de voorwaarden van de Autoverzekering.

Afgesloten vóór 4 december 2017

Heeft u een ABN AMRO Autoverzekering afgesloten vóór 4 december 2017? Lees dan meer over uw Autoverzekering en de voorwaarden die voor u gelden. 

Wij hebben de verschillen tussen de oude en de nieuwe autoverzekering voor u op een rijtje gezet. Bekijk het verschillenoverzicht.

U kunt uw huidige autoverzekering eenvoudig omzetten naar de nieuwe autoverzekering. Neem contact op met de adviseurs van het Contact Center 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten). Zij helpen u graag verder.

Voor wie?

De ABN AMRO Autoverzekering verzekert uw auto die u als particulier of zzp’er koopt.

Heeft u een betaalrekening van ABN AMRO? Dan kunt u de autoverzekering aanvragen. De premie van uw autoverzekering wordt automatisch van uw betaalrekening afgeschreven. Nog geen klant? Open dan simpel een betaalrekening met uw smartphone.

Als zzp’er kunt u de auto ook exclusief btw verzekeren. Een eventuele schade-uitkering krijgt u dan ook exclusief btw vergoed. Heeft u een bestelauto die u zakelijk gebruikt? Kies dan de Bedrijfspolis. Daarop kunt u de bestelauto, maar ook de inhoud van uw bestelauto (gereedschap) en/of betimmering en belettering van uw auto meeverzekeren. Gebruikt u uw personenauto om zakelijk en tegen betaling personen en/of goederen te vervoeren? Dan is deze verzekering ook niet geschikt voor u en moet u uw auto ook zakelijk verzekeren.

Wat is verzekerd?

De ABN AMRO Autoverzekering dekt schade aan anderen die door uw auto veroorzaakt is. Dit is de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) en is verplicht voor elke auto. Verder kunt u:

 • uw eigen auto extra verzekeren tegen diefstal, brand, ruitbreuk, storm, hagelschade en botsingen met dieren (WA + Beperkt Casco)
 • uw auto all-risk verzekeren. Dan is de schade aan uw eigen auto ook gedekt als u deze zelf veroorzaakt (WA + Volledig Casco)

Nieuwwaarderegeling (WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco)

U krijgt de nieuwwaarde van uw auto terug bij total loss, bij diefstal of bij een schade die groter is dan tweederde van de nieuwwaarde als:

 • de schade ontstaat binnen 1 jaar na de eerste toelatingsdatum van de auto. In de overige gevallen vergoedt ABN AMRO Verzekeringen de reparatiekosten
 • de auto een cataloguswaarde heeft van maximaal € 100.000
 • alleen mogelijk bij een autoverzekering met WA + Beperkt Casco dekking of WA + Volledig Casco dekking

Aanschafwaarderegeling (WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco)

U krijgt het aankoopbedrag van uw auto terug bij total loss, bij diefstal of bij een schade die groter is dan tweederde van de aanschafwaarde als:

 • de schade ontstaat binnen 1 jaar nadat de auto is aangeschaft. In de overige gevallen vergoedt ABN AMRO Verzekeringen de reparatiekosten
 • de auto op de ingangsdatum van de verzekering 1 tot 6 jaar oud is
 • de auto een cataloguswaarde heeft van maximaal € 75.000
 • u de auto gekocht heeft bij een bedrijf dat staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
 • de verzekering binnen 1 jaar is ingegaan nadat u de auto heeft gekocht 

U kunt de nieuwwaarderegeling en aanschafwaarderegeling verlengen met 1 of 2 jaar als de auto minder dan 1 jaar oud is of tijdens de looptijd in het eerste verlengingsjaar. De aanschafwaarderegeling is alleen mogelijk bij een autoverzekering met WA + Beperkt Casco dekking of WA + Volledig Casco dekking.

Vervangingswaarde

De vervangingswaarde is de waarde van de auto direct vóór de schade. Dit is het bedrag dat nodig is om de auto te vervangen door een gelijkwaardige auto in dezelfde staat. Dit is een auto van dezelfde kwaliteit en leeftijd. Bij total loss, diefstal of een schade groter dan 2/3 van de vervangingswaarde krijgt u 10% bovenop de vervangingswaarde.

De vervangingswaarde geldt alleen als de auto niet valt onder de nieuwwaarde- of aanschafwaarderegeling. Voor het bepalen van de waarde van de auto wordt gebruik gemaakt van de ANWB/Bovag koerslijst.

Reparatiekosten

Bij een schade kleiner dan 2/3 van de waarde van de auto dan worden de reparatiekosten vergoed. Kijk in de voorwaarden voor meer informatie over de uitkering bij schade.

Aanvullende dekkingen

U kunt uw ABN AMRO Autoverzekering uitbreiden met: 

Schadeverzekering Inzittenden 

Deze verzekering dekt letsel- en materiële schade van u en van uw passagiers bij een ongeval met uw auto. Bijvoorbeeld schade aan persoonlijke bezittingen, door blijvende invaliditeit of arbeidsongeschiktheid. Het maakt niet uit wie schuld heeft. De schade is gedekt tot maximaal € 1.000.000 per gebeurtenis. 

Voorwaarden Schadeverzekering Inzittenden

Ongevallen inzittendenverzekering

Deze verzekering keert maximaal € 20.000 per zitplaats uit bij blijvende invaliditeit of € 7.500 per zitplaats bij overlijden. Dit geldt voor maximaal 8 personen.

Voorwaarden Ongevallen Inzittenden

Autorechtsbijstand

Deze verzekering dekt rechtsbijstand bij een (dreigend) conflict dat te maken heeft met uw auto. Bijvoorbeeld bij een meningsverschil over de schuldvraag bij een ongeval. Of een ander heeft schade aan u en/of uw auto veroorzaakt. Bijvoorbeeld als niet duidelijk is wie de schuldige is of u wilt de schade verhalen op een ander. De verzekering dekt ook rechtsbijstand bij een conflict met uw merkdealer of BOVAG-bedrijf 

Voorwaarden Autorechtsbijstand

Pechhulp Nederland (inclusief woonplaats)

Deze verzekering geeft recht op pechhulp als de auto door een mechanische of een elektronische storing niet meer verder kan rijden, ook in uw eigen woonplaats.

Pechhulp kan bestaan uit de reparatie van eenvoudige mankementen, het wegslepen van de auto naar een garage en passend vervoer als reparatie niet mogelijk is.

Heeft u pech onderweg en kan uw auto niet ter plaatse gerepareerd worden? Dan krijgt u binnen 2 uur een vervangende auto (in 95% van de situaties gebaseerd op meting maart/april 2017).

Pechhulp buitenland

Deze verzekering geeft recht op pechhulp buiten Nederland als de auto door een mechanische of een elektronische storing niet meer verder kan rijden.

Bij het uitvallen van de bestuurder wordt er gezorgd voor vervangend vervoer en het terugbrengen van de auto en eventueel bijbehorende aanhanger of caravan naar Nederland.

Duurt reparatie langer dan 24 uur? Dan dekt deze module ook de kosten van een vervangende auto voor 3 weken.

Voorwaarden Pechhulpverzekering

Verlenging nieuwwaarderegeling en aanschafwaarderegeling

U kunt de nieuwwaarderegeling en aanschafwaarderegeling verlengen met 1 of 2 jaar als de auto minder dan 1 jaar oud is of tijdens de looptijd in het eerste verlengingsjaar. De nieuwwaarderegeling is alleen mogelijk bij een autoverzekering met WA + Beperkt Casco dekking of WA + Volledig Casco dekking.

Wat is niet verzekerd?
 • Schade die is ontstaan in een land dat niet op de groene kaart staat of hierop is doorgestreept
 • De aansprakelijkheid van een persoon die uw auto heeft gestolen of met geweld heeft meegenomen

Bekijk de voorwaarden voor een volledig overzicht van de uitsluitingen.

Schadevrije jaren & no-claim

Het aantal schadevrije jaren bepaalt hoeveel no-claimkorting u krijgt bij de start van uw verzekering. Lees meer over schadevrije jaren en de no-claimkorting.

Schade en uw eigen risico

Heeft u schade? Geef dit dan zo snel mogelijk door. ABN AMRO is 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u bereikbaar. Lees meer over schade melden. Kijk in de voorwaarden van de Autoverzekering wat ABN AMRO Schadeverzekering N.V. vergoedt bij een gedekte schade.

Ruitschade
U heeft een eigen risico als uw hele autoruit moet worden vervangen. Maakt u gebruik van de ABN AMRO Schade Service, dan betaalt u € 75. Gebruikt u de ABN AMRO Schade Service niet? Dan is uw eigen risico € 150. Lees meer over het eigen risico in uw polis.

Beveiliging
Als uw auto onvoldoende beveiligd is, heeft u een eigen risico van 2,5% van de cataloguswaarde (met een minimum van € 375). 

Korting op een beveiligingssysteem 
U krijgt als klant van ABN AMRO bank tot € 100 korting op een SCM beveiligingssysteem van Clifford. Kijk voor de dichtstbijzijnde Clifforddealer op www.clifford.nl/voertuigbeveiliging-voor-abn-amro-klanten.

ABN AMRO Schade Service
Uiteraard mag u zelf kiezen waar u de schade laat herstellen. Om een vakkundige reparatie te garanderen, heeft ABN AMRO echter speciaal voor u een netwerk van schadeherstelbedrijven. Laat u uw auto repareren door één van deze gespecialiseerde schadebedrijven en profiteer van de volgende voordelen:

 • ABN AMRO betaalt de rekening direct aan het schadeherstelbedrijf
 • Gratis vervangend vervoer tijdens de reparatie (maximaal 30 dagen, uitgezonderd ruitschade)
 • 4 jaar garantie op de uitgevoerde reparatie
 • Uitstekend schadeherstelnetwerk inclusief merkdealers
 • Geen eigen risico bij (een poging tot) diefstal, inbraak en joyriding als u gebruik maakt van de ABN AMRO Schade Service én uw auto voldoet aan de beveiligingsvoorwaarden
 • Geen eigen risico als u een sterretje in uw voorruit laat repareren via de ABN AMRO Schade Service.
Kosten

Premie 

De premie is afhankelijk van uw:

 • auto
 • gekozen (aanvullende) dekking(en)
 • leeftijd
 • woonplaats
 • schadevrije jaren
 • aantal kilometer dat u per jaar met uw auto rijdt
 • persoonsgegevens

Provisie 

ABN AMRO Bank N.V. bemiddelt voor particuliere klanten in schadeverzekeringsproducten van ABN AMRO Schadeverzekering N.V. Voor deze bemiddeling krijgen we een vergoeding van 10% van de premie. Lees meer over onze dienstverlening: Informatieblad Schadeverzekeringen

Afsluitkosten (inclusief poliskosten)

Voor de ABN AMRO Autoverzekering betaalt u € 9,98 (inclusief assurantiebelasting). U betaalt deze kosten voor het aanmelden bij de RDW en het opmaken en versturen van de polis, de groene kaart en het Europese schadeformulier.

De RDW controleert of wettelijke aansprakelijkheid bij schade die u met uw auto veroorzaakt aan anderen, verzekerd is. Dit is verplicht voor iedere auto.

Administratiekosten 

Is dit de eerste schadeverzekering die u bij ABN AMRO afsluit? Dan betaalt u € 0,69 (inclusief assurantiebelasting) voor het afschrijven van de premie. Dat kan per maand of per jaar zijn. Heeft u al andere ABN AMRO schadeverzekeringen? Dan betaalt u niet opnieuw administratiekosten. 

Assurantiebelasting 

Over de premie van de ABN AMRO Autoverzekering en de kosten betaalt u assurantiebelasting van 21%. U ziet dit terug in uw premieberekening. 

Pakketkorting 

U krijgt tot 5% pakketkorting als u meer dan 3 verzekeringen bij ABN AMRO heeft. 

Korting voor extra auto's

Verzekert u meer dan 1 auto? Dan krijgt u bij de start van de verzekering dezelfde no-claim korting als voor de auto met de meeste schadevrije jaren tot een maximum van 70%. Heeft u voor de extra auto al meer dan 7 schadevrije jaren opgebouwd dan geldt dat u een hogere korting krijgt tot een maximum van 80%.  Bekijk de no-claimtabel

Groene kaart

Bij uw autoverzekering ontvangt u een groene kaart. Dit is een internationaal verzekeringsbewijs voor in het buitenland. Op de kaart staan de landen waarin u bent verzekerd en de belangrijkste telefoonnummers in geval van nood. Ieder jaar ontvangt u een nieuwe groene kaart. 

Gaat u op vakantie met een caravan? Dan is het in Duitsland, Polen en Spanje nodig om een tweede groene kaart te hebben.

Bent u de groene kaart kwijt? Vraag deze online aan voor auto en/of caravan.

Annuleren of opzeggen

Binnen 14 dagen nadat u de verzekering heeft afgesloten kunt u deze kosteloos annuleren. Stuur de polis (zonder postzegel) terug naar: 

ABN AMRO Verzekeringen 

Antwoordnummer 9000 

8000 VB Zwolle

Opzeggen

U mag uw verzekering op ieder moment zonder opgave van redenen opzeggen. De verzekering eindigt om 00.00 uur van de dag nadat u opzegt. Behalve als u zelf een andere datum doorgeeft waarop u de verzekering wilt stopzetten. Dan stoppen we de verzekering op die datum. 

Let op: opzeggen kan niet met terugwerkende kracht.

Meer informatie en voorwaarden

De ABN AMRO Autoverzekering (WA-dekking) dekt wettelijke aansprakelijkheid bij schade die u met uw auto veroorzaakt aan anderen. Deze dekking is verplicht voor iedere auto. 

 • U kunt uw eigen auto extra verzekeren tegen bijvoorbeeld diefstal, brand, ruitbreuk, storm en botsingen met dieren. (WA + Beperkt Casco) 
 • U kunt uw auto all-risk verzekeren. Dan is uw auto ook verzekerd voor schade die u zelf veroorzaakt. (WA + Volledig Casco)

Meer informatie over de dekkingen van de autoverzekering? Bekijk de voorwaarden van de Autoverzekering.

Afgesloten vóór 4 december 2017

Heeft u een ABN AMRO Autoverzekering afgesloten vóór 4 december 2017? Lees dan meer over uw Autoverzekering en de voorwaarden die voor u gelden. 

Wij hebben de verschillen tussen de oude en de nieuwe autoverzekering voor u op een rijtje gezet. Bekijk het verschillenoverzicht.

U kunt uw huidige autoverzekering eenvoudig omzetten naar de nieuwe autoverzekering. Neem contact op met de adviseurs van het Contact Center 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten). Zij helpen u graag verder.

De ABN AMRO Autoverzekering verzekert uw auto die u als particulier of zzp’er koopt.

Heeft u een betaalrekening van ABN AMRO? Dan kunt u de autoverzekering aanvragen. De premie van uw autoverzekering wordt automatisch van uw betaalrekening afgeschreven. Nog geen klant? Open dan simpel een betaalrekening met uw smartphone.

Als zzp’er kunt u de auto ook exclusief btw verzekeren. Een eventuele schade-uitkering krijgt u dan ook exclusief btw vergoed. Heeft u een bestelauto die u zakelijk gebruikt? Kies dan de Bedrijfspolis. Daarop kunt u de bestelauto, maar ook de inhoud van uw bestelauto (gereedschap) en/of betimmering en belettering van uw auto meeverzekeren. Gebruikt u uw personenauto om zakelijk en tegen betaling personen en/of goederen te vervoeren? Dan is deze verzekering ook niet geschikt voor u en moet u uw auto ook zakelijk verzekeren.

De ABN AMRO Autoverzekering dekt schade aan anderen die door uw auto veroorzaakt is. Dit is de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) en is verplicht voor elke auto. Verder kunt u:

 • uw eigen auto extra verzekeren tegen diefstal, brand, ruitbreuk, storm, hagelschade en botsingen met dieren (WA + Beperkt Casco)
 • uw auto all-risk verzekeren. Dan is de schade aan uw eigen auto ook gedekt als u deze zelf veroorzaakt (WA + Volledig Casco)

Nieuwwaarderegeling (WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco)

U krijgt de nieuwwaarde van uw auto terug bij total loss, bij diefstal of bij een schade die groter is dan tweederde van de nieuwwaarde als:

 • de schade ontstaat binnen 1 jaar na de eerste toelatingsdatum van de auto. In de overige gevallen vergoedt ABN AMRO Verzekeringen de reparatiekosten
 • de auto een cataloguswaarde heeft van maximaal € 100.000
 • alleen mogelijk bij een autoverzekering met WA + Beperkt Casco dekking of WA + Volledig Casco dekking

Aanschafwaarderegeling (WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco)

U krijgt het aankoopbedrag van uw auto terug bij total loss, bij diefstal of bij een schade die groter is dan tweederde van de aanschafwaarde als:

 • de schade ontstaat binnen 1 jaar nadat de auto is aangeschaft. In de overige gevallen vergoedt ABN AMRO Verzekeringen de reparatiekosten
 • de auto op de ingangsdatum van de verzekering 1 tot 6 jaar oud is
 • de auto een cataloguswaarde heeft van maximaal € 75.000
 • u de auto gekocht heeft bij een bedrijf dat staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
 • de verzekering binnen 1 jaar is ingegaan nadat u de auto heeft gekocht 

U kunt de nieuwwaarderegeling en aanschafwaarderegeling verlengen met 1 of 2 jaar als de auto minder dan 1 jaar oud is of tijdens de looptijd in het eerste verlengingsjaar. De aanschafwaarderegeling is alleen mogelijk bij een autoverzekering met WA + Beperkt Casco dekking of WA + Volledig Casco dekking.

Vervangingswaarde

De vervangingswaarde is de waarde van de auto direct vóór de schade. Dit is het bedrag dat nodig is om de auto te vervangen door een gelijkwaardige auto in dezelfde staat. Dit is een auto van dezelfde kwaliteit en leeftijd. Bij total loss, diefstal of een schade groter dan 2/3 van de vervangingswaarde krijgt u 10% bovenop de vervangingswaarde.

De vervangingswaarde geldt alleen als de auto niet valt onder de nieuwwaarde- of aanschafwaarderegeling. Voor het bepalen van de waarde van de auto wordt gebruik gemaakt van de ANWB/Bovag koerslijst.

Reparatiekosten

Bij een schade kleiner dan 2/3 van de waarde van de auto dan worden de reparatiekosten vergoed. Kijk in de voorwaarden voor meer informatie over de uitkering bij schade.

U kunt uw ABN AMRO Autoverzekering uitbreiden met: 

Schadeverzekering Inzittenden 

Deze verzekering dekt letsel- en materiële schade van u en van uw passagiers bij een ongeval met uw auto. Bijvoorbeeld schade aan persoonlijke bezittingen, door blijvende invaliditeit of arbeidsongeschiktheid. Het maakt niet uit wie schuld heeft. De schade is gedekt tot maximaal € 1.000.000 per gebeurtenis. 

Voorwaarden Schadeverzekering Inzittenden

Ongevallen inzittendenverzekering

Deze verzekering keert maximaal € 20.000 per zitplaats uit bij blijvende invaliditeit of € 7.500 per zitplaats bij overlijden. Dit geldt voor maximaal 8 personen.

Voorwaarden Ongevallen Inzittenden

Autorechtsbijstand

Deze verzekering dekt rechtsbijstand bij een (dreigend) conflict dat te maken heeft met uw auto. Bijvoorbeeld bij een meningsverschil over de schuldvraag bij een ongeval. Of een ander heeft schade aan u en/of uw auto veroorzaakt. Bijvoorbeeld als niet duidelijk is wie de schuldige is of u wilt de schade verhalen op een ander. De verzekering dekt ook rechtsbijstand bij een conflict met uw merkdealer of BOVAG-bedrijf 

Voorwaarden Autorechtsbijstand

Pechhulp Nederland (inclusief woonplaats)

Deze verzekering geeft recht op pechhulp als de auto door een mechanische of een elektronische storing niet meer verder kan rijden, ook in uw eigen woonplaats.

Pechhulp kan bestaan uit de reparatie van eenvoudige mankementen, het wegslepen van de auto naar een garage en passend vervoer als reparatie niet mogelijk is.

Heeft u pech onderweg en kan uw auto niet ter plaatse gerepareerd worden? Dan krijgt u binnen 2 uur een vervangende auto (in 95% van de situaties gebaseerd op meting maart/april 2017).

Pechhulp buitenland

Deze verzekering geeft recht op pechhulp buiten Nederland als de auto door een mechanische of een elektronische storing niet meer verder kan rijden.

Bij het uitvallen van de bestuurder wordt er gezorgd voor vervangend vervoer en het terugbrengen van de auto en eventueel bijbehorende aanhanger of caravan naar Nederland.

Duurt reparatie langer dan 24 uur? Dan dekt deze module ook de kosten van een vervangende auto voor 3 weken.

Voorwaarden Pechhulpverzekering

Verlenging nieuwwaarderegeling en aanschafwaarderegeling

U kunt de nieuwwaarderegeling en aanschafwaarderegeling verlengen met 1 of 2 jaar als de auto minder dan 1 jaar oud is of tijdens de looptijd in het eerste verlengingsjaar. De nieuwwaarderegeling is alleen mogelijk bij een autoverzekering met WA + Beperkt Casco dekking of WA + Volledig Casco dekking.

 • Schade die is ontstaan in een land dat niet op de groene kaart staat of hierop is doorgestreept
 • De aansprakelijkheid van een persoon die uw auto heeft gestolen of met geweld heeft meegenomen

Bekijk de voorwaarden voor een volledig overzicht van de uitsluitingen.

Het aantal schadevrije jaren bepaalt hoeveel no-claimkorting u krijgt bij de start van uw verzekering. Lees meer over schadevrije jaren en de no-claimkorting.

Heeft u schade? Geef dit dan zo snel mogelijk door. ABN AMRO is 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u bereikbaar. Lees meer over schade melden. Kijk in de voorwaarden van de Autoverzekering wat ABN AMRO Schadeverzekering N.V. vergoedt bij een gedekte schade.

Ruitschade
U heeft een eigen risico als uw hele autoruit moet worden vervangen. Maakt u gebruik van de ABN AMRO Schade Service, dan betaalt u € 75. Gebruikt u de ABN AMRO Schade Service niet? Dan is uw eigen risico € 150. Lees meer over het eigen risico in uw polis.

Beveiliging
Als uw auto onvoldoende beveiligd is, heeft u een eigen risico van 2,5% van de cataloguswaarde (met een minimum van € 375). 

Korting op een beveiligingssysteem 
U krijgt als klant van ABN AMRO bank tot € 100 korting op een SCM beveiligingssysteem van Clifford. Kijk voor de dichtstbijzijnde Clifforddealer op www.clifford.nl/voertuigbeveiliging-voor-abn-amro-klanten.

ABN AMRO Schade Service
Uiteraard mag u zelf kiezen waar u de schade laat herstellen. Om een vakkundige reparatie te garanderen, heeft ABN AMRO echter speciaal voor u een netwerk van schadeherstelbedrijven. Laat u uw auto repareren door één van deze gespecialiseerde schadebedrijven en profiteer van de volgende voordelen:

 • ABN AMRO betaalt de rekening direct aan het schadeherstelbedrijf
 • Gratis vervangend vervoer tijdens de reparatie (maximaal 30 dagen, uitgezonderd ruitschade)
 • 4 jaar garantie op de uitgevoerde reparatie
 • Uitstekend schadeherstelnetwerk inclusief merkdealers
 • Geen eigen risico bij (een poging tot) diefstal, inbraak en joyriding als u gebruik maakt van de ABN AMRO Schade Service én uw auto voldoet aan de beveiligingsvoorwaarden
 • Geen eigen risico als u een sterretje in uw voorruit laat repareren via de ABN AMRO Schade Service.

Premie 

De premie is afhankelijk van uw:

 • auto
 • gekozen (aanvullende) dekking(en)
 • leeftijd
 • woonplaats
 • schadevrije jaren
 • aantal kilometer dat u per jaar met uw auto rijdt
 • persoonsgegevens

Provisie 

ABN AMRO Bank N.V. bemiddelt voor particuliere klanten in schadeverzekeringsproducten van ABN AMRO Schadeverzekering N.V. Voor deze bemiddeling krijgen we een vergoeding van 10% van de premie. Lees meer over onze dienstverlening: Informatieblad Schadeverzekeringen

Afsluitkosten (inclusief poliskosten)

Voor de ABN AMRO Autoverzekering betaalt u € 9,98 (inclusief assurantiebelasting). U betaalt deze kosten voor het aanmelden bij de RDW en het opmaken en versturen van de polis, de groene kaart en het Europese schadeformulier.

De RDW controleert of wettelijke aansprakelijkheid bij schade die u met uw auto veroorzaakt aan anderen, verzekerd is. Dit is verplicht voor iedere auto.

Administratiekosten 

Is dit de eerste schadeverzekering die u bij ABN AMRO afsluit? Dan betaalt u € 0,69 (inclusief assurantiebelasting) voor het afschrijven van de premie. Dat kan per maand of per jaar zijn. Heeft u al andere ABN AMRO schadeverzekeringen? Dan betaalt u niet opnieuw administratiekosten. 

Assurantiebelasting 

Over de premie van de ABN AMRO Autoverzekering en de kosten betaalt u assurantiebelasting van 21%. U ziet dit terug in uw premieberekening. 

Pakketkorting 

U krijgt tot 5% pakketkorting als u meer dan 3 verzekeringen bij ABN AMRO heeft. 

Korting voor extra auto's

Verzekert u meer dan 1 auto? Dan krijgt u bij de start van de verzekering dezelfde no-claim korting als voor de auto met de meeste schadevrije jaren tot een maximum van 70%. Heeft u voor de extra auto al meer dan 7 schadevrije jaren opgebouwd dan geldt dat u een hogere korting krijgt tot een maximum van 80%.  Bekijk de no-claimtabel

Bij uw autoverzekering ontvangt u een groene kaart. Dit is een internationaal verzekeringsbewijs voor in het buitenland. Op de kaart staan de landen waarin u bent verzekerd en de belangrijkste telefoonnummers in geval van nood. Ieder jaar ontvangt u een nieuwe groene kaart. 

Gaat u op vakantie met een caravan? Dan is het in Duitsland, Polen en Spanje nodig om een tweede groene kaart te hebben.

Bent u de groene kaart kwijt? Vraag deze online aan voor auto en/of caravan.

Binnen 14 dagen nadat u de verzekering heeft afgesloten kunt u deze kosteloos annuleren. Stuur de polis (zonder postzegel) terug naar: 

ABN AMRO Verzekeringen 

Antwoordnummer 9000 

8000 VB Zwolle

Opzeggen

U mag uw verzekering op ieder moment zonder opgave van redenen opzeggen. De verzekering eindigt om 00.00 uur van de dag nadat u opzegt. Behalve als u zelf een andere datum doorgeeft waarop u de verzekering wilt stopzetten. Dan stoppen we de verzekering op die datum. 

Let op: opzeggen kan niet met terugwerkende kracht.

image not availabale

Schade?

Als u schade heeft, helpen we u graag. Bekijk hoe u snel schade meldt voor uw Autoverzekering.

Daarom een Autoverzekering van ABN AMRO

Uitstekende schadeservice

Gratis leenauto als u uw schade laat herstellen door een speciaal voor u geselecteerd schadeherstelbedrijf.

Binnen 2 minuten verzekerd

Wilt u direct goed verzekerd op pad met uw auto? Binnen 2 minuten sluit u online uw autoverzekering af.

Eén aanspreekpunt bij grote schades

Schade geeft stress en onzekerheid. Daarom krijgt u bij ons 1 persoonlijke schadebehandelaar die alles voor u regelt.

Ook interessant

Doorlopende Reisverzekering

 • Al uw vakanties verzekerd
 • 24/7 hulp
 • Flexibel samen te stellen

Inboedelverzekering

 • Voor uw koop of huurwoning
 • Meest aangevraagde woonverzekering
 • Garantie tegen onderverzekering tot € 150.000

Rechtsbijstandverzekering

 • Kies zelf uw dekkingen
 • Lage kosten, geen eigen risico
 • 24/7 advies van ARAG juristen