ABN AMRO

Reisverzekering afsluiten

Bekijk wat u nodig heeft voor een zorgeloze reis

Goed verzekerd op reis

We helpen u graag met het afsluiten van een reisverzekering die bij uw situatie past. Of u nu gaat kamperen in Nederland of naar Canada vliegt voor een rondreis. Goed verzekerd zijn geeft net iets meer rust.

ABN AMRO

€ 15 cashback bij een doorlopende reisverzekering

Zon, zee en zorgeloosheid: dat is waar de zomer om draait. Maar wat als er iets onverwachts gebeurt tijdens uw vakantie? Met de ABN AMRO doorlopende reisverzekering bent u altijd verzekerd van een zorgeloze zomer. En wanneer u vóór 16 juli een doorlopende reisverzekering afsluit, ontvangt u € 15 cashback. Zo bent u niet alleen goed verzekerd, maar bespaart u ook nog eens geld. Dus pak uw koffers en geniet van de zon, wij zorgen voor de rest.

ABN AMRO
icoon

Doorlopende reisverzekering

Handig als u meerdere keren per jaar op reis gaat

 • 24/7 hulp tijdens uw reis
 • Ook stedentrips en weekendjes weg
 • Bagage standaard meeverzekerd

Verzeker uw hele gezin mee. Ook als u los van elkaar op reis gaat.

icoon

Kortlopende reisverzekering

Handig als u 1 keer per jaar op reis gaat

 • 24/7 hulp tijdens uw reis
 • Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd
 • Bagage standaard meeverzekerd

Langer dan 2 weken per jaar op reis? Check dan of een doorlopende reisverzekering voordeliger is.

icoon

Annuleringsverzekering

Handig als uw reis onverwachts niet doorgaat  

 • 24/7 hulp voor én tijdens uw reis
 • Vergoeding bij vertraging
 • Snelle afhandeling van schade

Let op: laat uw annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken van de reis ingaan. De verzekering geldt voor 1 reis.

icoon
Reisverzekering

In elke situatie goed verzekerd

Als u op reis gaat heeft u soms meer nodig dan alleen uw reisverzekering. Bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering, omdat u per ongeluk iets stuk heeft gemaakt in uw vakantieverblijf. Dan is het wel zo fijn als u niet zelf hoeft na te denken onder welke verzekering die schade valt. Heeft u al uw verzekeringen bij ABN AMRO? Dan hoeft u maar één keer te bellen. En checken wij onder welke verzekering uw schade valt. Meer voorbeelden? Bekijk meer voorbeeldsituaties.

Reisverzekering

Nog geen klant? Open eerst een bankrekening

Fijn dat u interesse heeft in een reisverzekering! Aanvragen is simpel: u heeft alleen wel eerst een ABN AMRO bankrekening nodig. Gelukkig is uw rekening zo geopend.

Man zoekt naar de beste reisverzekering

24/7 hulp bij schade op reis

Altijd bereikbaar

Snelle schadeuitkering

Persoonlijke hulp

Veelgestelde vragen over het afsluiten van een reisverzekering

Bij een doorlopende reisverzekering bent u het hele jaar door goed verzekerd. U kunt zo vaak als u wilt op vakantie. Bij een kortlopende reisverzekering bent u slechts verzekerd voor 1 reis. Gaat u meer dan 2 keer per jaar op vakantie? Dan bent u met een doorlopende reisverzekering vaak goedkoper uit. Lees meer over het verschil tussen een kortlopende en een doorlopende reisverzekering.
Om te beginnen bent u verzekerd tegen diefstal en schade van uw spullen tijdens uw reis. Belangrijker nog is de financiële hulp die u krijgt bij onverwachte situaties. Stel dat u tijdens uw reis ziek wordt en niet op de geplande datum naar huis kunt. Of misschien raakt u gewond en moet u met speciaal vervoer terug naar Nederland. De kans dat dit gebeurt is natuurlijk klein, maar de financiële kosten die er bij komen kijken zijn enorm. Wel zo fijn als u dit niet allemaal zelf hoeft te betalen.

De dekking verschilt per verzekering. U heeft de keuze tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Ongeacht welke reisverzekering u afsluit, u bent in ieder geval verzekerd voor onder andere: 

 • Verlies of diefstal van bagage 
 • Hulp bij een ongeluk, ziekte, ziekenhuisopname of overlijden 
 • Eerdere terugreis door ziekte of een ongeluk 
 • Langer verblijf door een natuurramp of staking 
 • Schade aan uw tent tijdens uw reis
Een reisverzekering is niet verplicht, dus waarom is het één van de meest populaire verzekeringen van Nederland? Er is niemand die nee zegt tegen een vakantie, maar er kan van alles gebeuren. U kunt bijvoorbeeld onverwachts ziek worden of uw bagage kwijtraken. Een reisverzekering kan dan veel financiële problemen voorkomen. Zo kunt u met een gerust hart van uw vakantie genieten.

De gevolgen van de invasie van Oekraïne door Rusland worden wereldwijd gevoeld. Zit u met vragen over uw verzekeringen of onze diensten? Bekijk de meestgestelde vragen.

ABN AMRO