Veilig Bankieren

Veilig bankieren doen we samen. We laten zien hoe u fraude herkent, en geven tips om veilig te bankieren. Heeft u met fraude te maken? Lees hoe u de fraude meldt.

Bent u alert op fraude?

Bent u alert op fraude?

Met alleen een naam of rekeningnummer kan een oplichter niets. Dit verandert als een oplichter ook uw persoonlijke gegevens, beveiligingscodes of uw betaalpas in handen krijgt. We laten u zien wat oplichters vaak doen, zodat u fraude beter kunt herkennen.

Over phishing en andere fraude

Phishing (valse e-mail) of andere fraude melden

Bent u gemaild, gebeld, ge-sms't of geappt door  Een oplichter is een crimineel die door te bedriegen iemand anders geld of andere waardevolle dingen probeert af te nemen. Oplichting en diefstal zijn misdrijven en zijn strafbaar. ? Of is er geld van uw rekening gehaald dat u niet herkent? Meld de fraude aan ons, ook als u twijfelt.

Wat kunt u zelf doen om veilig te bankieren?

Wat kunt u zelf doen om veilig te bankieren?

We nemen maatregelen en we doen ons best om fraude te voorkomen. Maar het is belangrijk dat u ook zelf weet, wat u wel of juist niet moet doen. We zetten belangrijke tips voor u op een rij.

Wat doet ABN AMRO om fraude te voorkomen?

Wat doet ABN AMRO om fraude te voorkomen?

Hoe u ook betaalt, geld opneemt of overboekt, we doen ons best om ervoor te zorgen dat u dit veilig kunt doen. Zo heffen we rekeningen van oplichters op, en proberen we frauduleuze betalingen te herkennen. Lees meer over de maatregelen die we nemen.