Gedoogperiode rood staan

3 maanden extra de tijd om uw saldo aan te vullen

Lukt het u door de coronamaatregelen niet om 1 keer in de 3 maanden positief te staan op uw betaalrekening? Dan krijgt u 3 maanden extra de tijd uw saldo aan te vullen tot boven de € 0. Een gedoogperiode noemen we dat. Verwacht u langer dan 3 maanden nodig te hebben? Neem dan contact met ons op. We zoeken samen naar een oplossing. 

 

Wat kunt u doen?

Als u rood kunt staan, spreken we met u af dat u minstens 1 keer in de 3 maanden een positief saldo heeft. Kunt u dit saldo aanvullen? Bijvoorbeeld met spaargeld? Doe dit dan zo snel mogelijk. Dat is het voordeligst. U betaalt dan namelijk minder lang rente. Kunt u uw saldo niet meteen aanvullen? Dan krijgt u van ons 3 maanden uitstel om uw saldo aan te vullen tot boven de € 0. 

Heeft u langer dan 3 maanden nodig?

Is uw situatie zo veranderd dat u in deze eenmalige gedoogperiode niet boven € 0 verwacht te komen? Neem contact met ons op. Dan zoeken we graag met u samen naar een oplossing. 

Voor wie geldt deze regeling?

U komt in aanmerking voor de gedoogperiode als u: 

  • Het product Rood Staan heeft 
  • Als u langer dan 60 dagen rood staat in de periode vanaf 6 mei tot 1 augustus 2020
  • Géén betalingsachterstanden heeft

U hoeft geen actie te ondernemen om gebruik te maken van deze gedoogperiode, u wordt hier automatisch over bericht.

Rentekosten rood staan

Over het bedrag dat u rood staat, betaalt u rente. Ook tijdens de eenmalige gedoogperiode. De effectieve rente voor rood staan is op dit moment 9,9%. U betaalt geen andere extra kosten voor deze betaalregeling.

Handige app voor inzicht in uw uitgaven

Wilt u graag weten waar uw geld blijft? Met Grip ziet u dat in één oogopslag. Handig ingedeeld naar categorie en per categorie kunt u een budget instellen. Grip is gratis.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Nee, deze regeling geldt alleen voor Rood Staan. Met een Privélimiet Plus kunt u misschien in aanmerking komen voor onze betaalpauze. Lees er meer over

Deze gedoogregeling geldt als u langer dan 60 dagen rood staat in de periode vanaf 6 mei 2020 tot 1 augustus 2020.

Tijdens de gedoogperiode blijft u rente betalen over het bedrag dat u rood staat. U betaalt geen andere extra kosten voor deze betaalregeling. 

Nee, deze regeling wordt automatisch aangeboden als u 60 dagen rood staat

Als u zorgt dat u minimaal 1 dag een positief saldo heeft op uw betaalrekening, dan beëindigen we automatisch de gedoogperiode.

De gedoogperiode houdt in dat als het u toch niet lukt om eens in de 3 maanden positief te staan op uw betaalrekening, dat ABN AMRO dit gedoogt. Zo heeft u 3 maanden extra de tijd om u minimaal 1 dag een positief saldo op uw betaalrekening te hebben.

Nee, dit is niet mogelijk, de rente loopt tijdens de gedoogperiode gewoon door.

  • Als u binnen 4 maanden voldoet aan de voorwaarde door positief te staan op uw rekening hoeft u verder niets te doen.
  • Verwacht u dat het niet gaat lukken om hier aan te voldoen? Vul dan het formulier op de site in via www.abnamro.nl/roodstaan-betaalregeling .