Uw nieuwe of bestaande hypotheekaanvraag

Uitleg aangepaste werkwijze tijdens corona

Door alle maatregelen om het coronavirus COVID-19 tegen te gaan, begrijpen we heel goed dat u vragen heeft over uw hypotheek. Hoe gaat het met een nieuwe hypotheekaanvraag? En hebben de maatregelen gevolgen voor mijn lopende hypotheekaanvraag? Lees hieronder de veelgestelde vragen. Deze maatregelen gelden tot 1 oktober 2020. Let op: tussentijds kunnen er maatregelen wijzigen. 

 

Hypotheek aanvragen

Onze adviseurs helpen u graag. Dat kan telefonisch of via beeldbankieren. Samen bekijken we of de coronamaatregelen invloed hebben op uw inkomen. We kijken naar uw inkomen, eventuele overheidssteun en eigen middelen. Op basis daarvan wordt uw hypotheekaanvraag beoordeeld. Neem contact op met uw adviseur.

Uw aanvraag loopt al

  • U kunt de gevraagde documenten niet (tijdig) terugsturen
  • Een taxateur of notaris kan uw documenten niet op tijd behandelen
  • U wilt weten wat een inkomensdaling betekent voor uw hypotheek
  • U wilt afzien van uw aanvraag door een inkomensdaling

Uw aanvraag loopt al

Neem contact op met uw adviseur. Die bekijkt samen met u hoe u de getekende documenten het beste kunt aanleveren.

We doen er alles aan om u hierbij te helpen. Neem contact op met uw adviseur. We kijken bijvoorbeeld of uw hypotheek op een later moment kan passeren.

Neem eerst contact op met uw notaris om te zien wat de mogelijkheden zijn. Lukt het niet om op de geplande datum naar de notaris te gaan? Neem dan contact op met uw adviseur. Wij proberen er dan voor te zorgen dat uw hypotheek op een later moment kan passeren. Of dat de termijn van de offerte verlengd kan worden.

Neem contact op met uw adviseur. De adviseur kijkt met u welke kosten u moet betalen.

We kijken samen met u in welke mate de coronamaatregelen effect hebben op uw inkomen. Daarbij kijken we naar uw inkomen, eventuele overheidssteun en eigen middelen. Aan de hand daarvan beoordelen we de haalbaarheid van uw aanvraag. Neem contact op met uw adviseur.

Raadpleeg altijd eerst uw adviseur en bespreek de betaalbaarheid van uw nieuwe hypotheek. Uw adviseur kijkt samen met u of er door de coronacrisis nieuwe risico’s zijn ontstaan voor de betaalbaarheid van uw hypotheek. Uw adviseur beoordeelt met u of de hypotheek nog bij uw gewijzigde situatie past.