Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Hypotheekvorm aanpassen

Waarom uw hypotheekvorm wijzigen?

Zelf uw hypotheekvorm wijzigen

De manier waarop u uw hypotheek aan ons terugbetaalt, is afhankelijk van de hypotheekvorm. Deze kunt u meestal zelf in Internet Bankieren of ABN AMRO app wijzigen in een andere vorm. Bijvoorbeeld als u niet maandelijks aflost en u dat nu wel wilt gaan doen. Of omdat u er zeker van wilt zijn dat u uw hypotheeklening aan het einde van de looptijd heeft terugbetaald. Het aanpassen van uw hypotheekvorm kan fiscale gevolgen hebben. Neem daarom de tijd om een keuze te maken.

 

Wat gebeurt er met mijn hypotheek na wijziging?

 • De einddatum en rentevaste periode van uw hypotheek blijven hetzelfde.
 • U betaalt één keer administratiekosten voor het aanpassen van uw hypotheek.
 • Uw maandbedrag verandert, bijvoorbeeld omdat u meer gaat aflossen.

Voordat u uw hypotheekvorm aanpast, kunt u in Internet Bankieren of ABN AMRO app  bekijken wat de gevolgen zijn voor uw maandbedrag. Is het interessant voor u? Dan kunt u de aanpassing vaak ook meteen aanvragen. Voor het aanpassen via Internet Bankieren of ABN AMRO app betaalt u € 100 administratiekosten. Als u een (bank)spaar- of beleggingshypotheek heeft, kunt u deze niet via Internet Bankieren of ABN AMRO app aanpassen. Neem in dat geval contact met ons op.

 

Aflossingsvrije hypotheek aanpassen?

Een aflossingsvrije hypotheek, of een andere hypotheekvorm waarbij u tussentijds niet aflost, lost u pas af aan het einde van de looptijd. Met uw eigen geld. Dat kan een risico zijn. Check zelf online of uw hypotheek voor u betaalbaar blijft: nu én in de toekomst.

U kunt zelf tussentijds al (een deel van) uw hypotheek aflossen, maar u kunt uw hypotheek ook omzetten naar een Annuïteiten Hypotheek of een Lineaire Hypotheek. U betaalt dan elke maand een deel van uw hypotheek terug. Zo weet u zeker dat u aan het einde van de looptijd uw lening helemaal heeft terugbetaald.

Zo wijzigt u zelf uw hypotheekvorm

 1. Log in

  Log in bij Internet Bankieren, ga naar Mijn Hypotheek en kies voor Hypotheekvorm wijzigen.

 2. Lees de informatie

  U krijgt een pop-up te zien met informatie over het aanpassen van uw hypotheekvorm. Lees deze informatie goed.

 3. Kies uw leningdeel

  Klik uw leningdelen aan om uw hypotheekvorm aan te passen. Heeft u een (bank)spaar- of beleggingshypotheek die u wilt veranderen? Maak dan een afspraak.

 4. Kies een hypotheekvorm

  U kunt kiezen voor Lineair of Annuïtair. Eerst oriënteren? Bekijk dan per leningdeel wat het best bij u past. Als u meerdere aflossingsvrije, lineaire of annuïtaire leningdelen wilt aanpassen of bekijken? Kies dan onderaan voor ‘Opslaan en nieuwe wijziging’.

 5. Controleer uw opdracht

  Alle leningdelen aangepast? Controleer de opdracht en lees de informatie goed. Kies voor 'Opdracht controleren' en vervolgens voor 'Keuze nieuwe hypotheekvorm'. Lees de toelichting over de verzending, de kenmerken van de veranderde leningdelen en nieuwe maandbedragen. Sla het document vervolgens op.

 6. Geef akkoord

  U geeft de aanpassing aan ons door. Onderteken met uw e.dentifier. Staat de hypotheek op meerdere namen? Dan verschijnt de aanpassing in de takenlijst van uw partner. Zodra uw partner heeft ondertekend, krijgt u beiden een bevestiging. U krijgt deze ook per post. Liever hulp van een adviseur? Maak een afspraak.

Tip

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Inzicht in uw hypotheek

Bekijk uw hypotheek in  Internet Bankieren of via de ABN AMRO app . Veilig en makkelijk.

Zelf uw hypotheek aanpassen

Van rente aanpassen tot extra aflossen. Wijzig online uw hypotheek makkelijk zelf.

Voordelen hypotheekklant

Als trouwe hypotheekklant heeft u een streepje voor bij ABN AMRO. Bekijk de 5 voordelen.