Naar de navigatie Naar de inhoud

Maandlasten hypotheek berekenen

Hypotheek maandlasten berekenen

Wilt u een (ander) huis kopen? Dan is het niet alleen belangrijk om te weten hoeveel hypotheek u maximaal kunt krijgen, maar ook hoeveel u daar per maand voor gaat betalen aan rente en aflossing. Dat maandbedrag, oftewel uw hypotheek maandlasten, geeft u een goed beeld van het bedrag dat u per maand gaat betalen bij een bepaald hypotheekbedrag. Bereken het eenvoudig zelf online. Vul uw gegevens in en krijg snel een idee van de maandlasten van een hypotheek. 

Dit is het bedrag dat u elke maand ontvangt of moet betalen.
 

Verschil bruto en netto maandlasten

Het bruto maandbedrag is uw maandelijkse betaling aan aflossing en rente voor uw hypotheek. Uw netto maandlasten worden berekend door uw maandelijkse betaling te verminderen met de inkomstenbelastingteruggave (op basis van de verrekende hypotheekrente). Het maandbedrag is afhankelijk van uw hypotheekvorm en kan tijdens de looptijd door aflossing of rentewijziging veranderen.

 

Maandlasten berekenen

Bereken hieronder direct uw hypotheek maandlasten en uw maximale hypotheek.

Maandlasten hypotheek berekend? En dan?

Als u met behulp van onze online rekentool uw maandlasten heeft berekend, krijgt u een persoonlijke hypotheekberekening in een pdf die u kunt printen of opslaan. Na de berekening kunt u ook direct een afspraak maken voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Een adviseur kan dan precies voor u uitrekenen wat het kopen van een nieuwe woning écht kost en hoeveel u verantwoord kunt lenen. Wilt u alvast online uw hypotheekaanvraag starten? We hebben voor u op een rijtje gezet hoe u dit zelf kunt doen.

 

Maandlasten voor uw hypotheek: wat is dat eigenlijk precies?

De maandlasten voor uw hypotheek bestaan uit de hypotheekrente die u elke maand moet betalen en in de meeste gevallen uit de maandelijkse aflossing waarmee u de hypotheeklening terugbetaalt. Alleen bij een aflossingsvrije hypotheek betaalt u de hypotheeklening niet per maand terug, maar aan het eind van de looptijd van de hypotheek.

Behalve rente en aflossing zijn er nog meer kosten die u elke maand moet betalen voor uw huis en/of hypotheek, zoals:

  • overlijdensrisicoverzekering die aan uw hypotheek is gekoppeld
  • inboedelverzekering
  • opstalverzekering
  • gemeentelijke belastingen en heffingen
  • onroerendzaakbelasting
  • eigenwoningforfait
  • waterschapsbelasting
  • gas, water en elektriciteit
  • onderhoud aan de woning.
Dit zijn allemaal kosten waarmee u rekening moet houden als u een huis koopt en die uiteindelijk ook onderdeel uitmaken van uw vaste maandlasten.

Heeft u een vraag  
of wilt u contact met ons?

Service & Contact

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.