Annuïteitenhypotheek

Bereken uw Annuïteitenhypotheek

De Annuïteitenhypotheek is één van de meest afgesloten hypotheekvormen. Dat komt door het vaste maandbedrag en de zekerheid dat u aan het einde van de looptijd uw hypotheek heeft terugbetaald. Bereken snel hoeveel hypotheek u kunt krijgen of lees verder als u meer wilt weten over de Annuïteitenhypotheek.

Annuiteitenhypotheek grafiek

Wat is een Annuïteitenhypotheek?

Met een Annuïteitenhypotheek van ABN AMRO lost u elke maand een deel af. Zo weet u zeker dat u uw hypotheek helemaal terugbetaalt. In het begin lost u minder af en betaalt u meer rente. Later is dat andersom. Bij deze hypotheekvorm heeft u meestal recht op hypotheekrenteaftrek.

Kenmerken Annuïteitenhypotheek

Maandbedrag blijft gelijk

Uw totale maandbedrag is een vast bedrag. In het begin bestaat dit bedrag voor het grootste deel uit rente en een klein bedrag aan aflossing. Later is dat andersom.

Hypotheekrenteaftrek mogelijk

Gebruikt u uw hypotheek voor de aankoop, verbouwing en/of verbetering van uw woning? Dan kunt u de hypotheekrente aftrekken. De rente is maximaal 30 jaar aftrekbaar.

Zekerheid dat u uw hypotheek aflost

Aan het einde van de looptijd is uw gehele hypotheek afgelost. Dat geeft zekerheid: u heeft aan het einde van de looptijd van de hypotheek geen restschuld

Moneyview

Beste hypotheekvoorwaarden 2020

Hypotheekofferte lang geldig, geen minimum hypotheekbedrag en restschuldfinanciering mogelijk: 3 van de vele hypotheekvoorwaarden, waardoor onze Annuïteiten Hypotheek in oktober 2020 door MoneyView is bekroond met 5 sterren.

Veelgestelde vragen

Met een Annuïteitenhypotheek van ABN AMRO lost u elke maand een deel af. Zo weet u zeker dat u uw hypotheek helemaal terugbetaalt. In het begin lost u minder af en betaalt u meer rente. Later is dat andersom. Bij deze hypotheekvorm heeft u meestal recht op hypotheekrenteaftrek.

Bij beide hypotheekvormen betaalt u maandelijks aflossing en rente. Bij een Annuïteitenhypotheek betaalt u elke maand hetzelfde bedrag. En bij een Lineaire Hypotheek betaalt u de eerste jaren meer, en daalt uw maandbedrag tijdens de rentevaste periode. Bekijk welke hypotheekvorm het beste bij u past.

Op een Annuïteitenhypotheek kunt u extra aflossen. Hierdoor wordt uw maandbedrag lager of wordt de looptijd van de hypotheek korter. Let bij tussentijds aflossen wel op een mogelijke boeterente; dit is afhankelijk van de voorwaarden van uw hypotheek.

Bij de Annuïteitenhypotheek kunt kiezen uit een vaste of variabele rente. Bekijk de actuele hypotheekrente.

Als de aankoopprijs van uw woning lager is dan  € 325.000,- kunt u Nationale Hypotheek Garantie aanvragen.

De voorwaarden van uw hypotheek zijn belangrijk. Lees altijd de voorwaarden voordat u de hypotheekofferte tekent

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Beste hypotheekverstrekker 2019

Snel, deskundig en flexibel. ABN AMRO heeft maar liefst 2 Gouden Lotus Awards gewonnen.

Beste voorwaarden 2020

MoneyView heeft onze hypotheekvoorwaarden bekroond met 5 sterren.

Hypotheek zelf aanpassen

Hypotheekrente aanpassen of extra aflossen? U doet het makkelijk zelf in Mijn Hypotheek.