Annuïteiten Hypotheek

Annuïteiten Hypotheek

Bereken uw Annuïteiten Hypotheek

De Annuïteiten Hypotheek is één van de meest afgesloten hypotheekvormen. Dat komt door het vaste maandbedrag en de zekerheid dat u aan het einde van de looptijd uw hypotheek heeft terugbetaald. Bereken snel hoeveel hypotheek u kunt krijgen of lees verder als u meer wilt weten over de Annuïteitenhypotheek.

Annuiteitenhypotheek grafiek

Wat is een Annuïteiten Hypotheek?

Met een Annuïteiten Hypotheek van ABN AMRO lost u elke maand een deel af. Zo weet u zeker dat u uw hypotheek helemaal terugbetaalt. In het begin lost u minder af en betaalt u meer rente. Later is dat andersom. Bij deze hypotheekvorm heeft u meestal recht op hypotheekrenteaftrek.

Kenmerken Annuïteiten Hypotheek

Maandbedrag blijft gelijk

Uw totale maandbedrag is een vast bedrag. In het begin bestaat dit bedrag voor het grootste deel uit rente en een klein bedrag aan aflossing. Later is dat andersom.

Hypotheekrenteaftrek mogelijk

Gebruikt u uw hypotheek voor de aankoop, verbouwing en/of verbetering van uw woning? Dan kunt u de hypotheekrente aftrekken. De rente is maximaal 30 jaar aftrekbaar.

Zekerheid dat u uw hypotheek aflost

Aan het einde van de looptijd is uw gehele hypotheek afgelost. Dat geeft zekerheid: u heeft aan het einde van de looptijd van de hypotheek geen restschuld

Veelgestelde vragen

Met een Annuïteiten Hypotheek van ABN AMRO lost u elke maand een deel af. Zo weet u zeker dat u uw hypotheek helemaal terugbetaalt. In het begin lost u minder af en betaalt u meer rente. Later is dat andersom. Bij deze hypotheekvorm heeft u meestal recht op hypotheekrenteaftrek.

Bij beide hypotheekvormen betaalt u maandelijks aflossing en rente. Bij een Annuïteiten Hypotheek betaalt u elke maand hetzelfde bedrag. En bij een Lineaire Hypotheek betaalt u de eerste jaren meer, en daalt uw maandbedrag tijdens de rentevaste periode. Bekijk welke hypotheekvorm het beste bij u past.

Op een Annuïteiten Hypotheek kunt u extra aflossen. Hierdoor wordt uw maandbedrag lager of wordt de looptijd van de hypotheek korter. Let bij tussentijds aflossen wel op een mogelijke boeterente; dit is afhankelijk van de voorwaarden van uw hypotheek.

Bij de Annuïteiten Hypotheek kunt kiezen uit een vaste of variabele rente. Bekijk de actuele hypotheekrente.

Als de aankoopprijs van uw woning lager is dan  € 355.000,- kunt u Nationale Hypotheek Garantie aanvragen.

De voorwaarden van uw hypotheek zijn belangrijk. Lees altijd de voorwaarden voordat u de hypotheekofferte tekent

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Beste hypotheekverstrekker 2021

ABN AMRO heeft de Gouden Lotus Award gewonnen voor de beste hypotheekverstrekker van 2021. Ontdek ook de voordelen van een hypotheek bij ABN AMRO.

Persoonlijke en deskundig adviseur

Onze adviseurs helpen u graag. Vanaf het adviesgesprek begeleidt een persoonlijke adviseur u tijdens het hele proces.

Online hypotheek beheren

Ook na het afsluiten heeft u controle: via de beveiligde 'Mijn Hypotheek' omgeving in Internet Bankieren bekijkt en wijzigt u zelf makkelijk uw hypotheek.