Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

annuïteitenhypotheek

Annuïteitenhypotheek

Bereken uw annuïteitenhypotheek

De annuïteitenhypotheek is één van de meest afgesloten hypotheekvormen. Dat komt door het vaste maandbedrag en de zekerheid dat u aan het einde van de looptijd uw hypotheek heeft terugbetaald. Bereken hoeveel hypotheek u kunt krijgen of lees verder als u meer wilt weten over de Annuïteiten Hypotheek van ABN AMRO.

ABN AMRO

Wat is een annuïteitenhypotheek?

Met de annuïteitenhypotheek lost u elke maand een deel af. Zo weet u zeker dat u uw hypotheek helemaal terugbetaalt. In het begin lost u minder af en betaalt u meer rente. Later is dat andersom. Bij deze hypotheekvorm heeft u meestal recht op hypotheekrenteaftrek.

5 sterren van MoneyView voor de voorwaarden!

MoneyView heeft de voorwaarden van onze Annuïteiten Hypotheek bekroond met 5 sterren. Dat is de hoogste score voor onze voorwaarden t.o.v. ongeveer 50 andere geldverstrekkers in Nederland. Daar zijn we erg trots op!

Kenmerken annuïteitenhypotheek

Maandbedrag blijft gelijk

Uw totale maandbedrag is een vast bedrag. In het begin bestaat dit bedrag voor het grootste deel uit rente en een klein bedrag aan aflossing. Later is dat andersom.

Hypotheekrenteaftrek mogelijk

Gebruikt u uw hypotheek voor de aankoop, verbouwing en/of verbetering van uw woning? Dan kunt u de hypotheekrente aftrekken. De rente is maximaal 30 jaar aftrekbaar.

Zekerheid dat u uw hypotheek aflost

Aan het einde van de looptijd is uw gehele hypotheek afgelost. Dat geeft zekerheid: u heeft aan het einde van de looptijd van de hypotheek geen restschuld

Hypotheekrente annuïteitenhypotheek

Voor- en nadelen van de annuïteitenhypotheek

Voordelen

 • Zekerheid: de hele hypotheek is afgelost aan het einde van de looptijd.
 • U lost maandelijks tijdens de looptijd van de hypotheek af. Hierdoor neemt uw hypotheekschuld tijdens de looptijd af en betaalt u over de gehele looptijd minder rente. 
 • U kunt, onder voorwaarden, de hypotheekrente aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting. Dit is afhankelijk van uw (financiële) situatie.

Nadelen

 • U lost in de eerste jaren in verhouding minder af. Daardoor betaalt u uw hypotheek in het begin langzamer terug dan bij andere hypotheekvormen.
 • Uw netto maandlasten stijgen tijdens de looptijd van uw hypotheek, omdat uw belastingvoordeel kleiner wordt.
 • Doordat u tijdens de looptijd aflost, is uw belastingvoordeel mogelijk minder dan bij een hypotheekvorm waarbij u niet aflost.

Vrijblijvend hypotheekgesprek

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend hypotheekgesprek. Dat kan 7 dagen per week, makkelijk online via een videogesprek.

Veelgestelde vragen over de annuïteitenhypotheek

Met een annuïteitenhypotheek lost u elke maand een deel af. Zo weet u zeker dat u uw hypotheek helemaal terugbetaalt. In het begin lost u minder af en betaalt u meer rente. Later is dat andersom. Bij deze hypotheekvorm heeft u meestal recht op hypotheekrenteaftrek.

De Annuïteiten Hypotheek past bij u als u: 

 • elke maand een deel van de lening wilt terugbetalen
 • een vast bedrag per maand wilt betalen, zolang de looptijd en rente niet wijzigen
 • zekerheid wilt dat u aan het einde van de looptijd de lening helemaal heeft terugbetaald
 • uw hypotheekrente in uw aangifte inkomstenbelasting wilt aftrekken. Dit kan:
  • alleen als u de hypotheek gebruikt om uw woning te kopen, te verbouwen of om het recht van erfpacht af te kopen
  • als u uw hypotheek annuïtair of lineair aflost binnen maximaal 30 jaar.
 
De Annuïteiten Hypotheek past niet bij u als u:
 • verwacht uw hypotheek op een andere manier af te lossen. Dit kan zijn door de verkoop van de woning of door het aflossen uit ander vermogen
 • een (snelle) daling van de maandlasten wilt doordat u een lager inkomen verwacht. Bijvoorbeeld als u binnenkort met pensioen gaat
 • eigen vermogen wilt aanhouden en u dit niet wilt gebruiken om uw hypotheek maandelijks af te lossen
 • als u uw huis liever met een box 3 lening financiert.

Bij beide hypotheekvormen betaalt u maandelijks aflossing en rente. Bij een annuïteitenhypotheek betaalt u elke maand hetzelfde bedrag. En bij een lineaire hypotheek betaalt u de eerste jaren meer, en daalt uw maandbedrag tijdens de rentevaste periode. Bekijk welke hypotheekvorm het beste bij u past.

Op een Annuïteiten Hypotheek van ABN AMRO kunt u extra aflossen. Hierdoor wordt uw maandbedrag lager of wordt de looptijd van de hypotheek korter. Let bij tussentijds aflossen wel op een mogelijke boeterente; dit is afhankelijk van de voorwaarden van uw hypotheek.

Bij onze Annuïteiten Hypotheek kunt kiezen uit een vaste of variabele rente. Bekijk de actuele hypotheekrente.

Als de aankoopprijs van uw woning lager is dan  € 435.000 kunt u Nationale Hypotheek Garantie aanvragen.

De voorwaarden van uw hypotheek zijn belangrijk. Lees altijd de voorwaarden voordat u de hypotheekofferte tekent

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Korting op uw hypotheekrente

Mogelijk huisbankkorting bij een ABN AMRO-betaalpakket. En  duurzaamheidskorting bij het kopen of verduurzamen van een energiezuinige woning.

Gratis oriëntatiegesprek

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Waar en wanneer u wilt, makkelijk via een videogesprek.

Zelf uw hypotheek beheren

In Internet Bankieren kunt u zelf uw hypotheek bekijken en aanpassen . Hulp nodig? Stel uw vraag aan chatbot Anna , of neem contact met ons op.