Huis kopen als starter

Zo konden deze starters tóch een starterswoning kopen

Ontdek de mogelijkheden voor een succesvolle start

Het is voor starters op de woningmarkt lastig om een leuk en betaalbaar huis te vinden. Maar onmogelijk is het niet. Er zijn tegenwoordig meerdere mogelijkheden om als starter toch een starterswoning te kopen. In de serie 'succesvolle starters' volgt ABN AMRO huiseigenaren die net hun eerste starterswoning hebben gekocht.

Huis kopen dankzij een starterslening

De zoektocht naar een betaalbaar koophuis, heeft voor Gerard bijna twee jaar geduurd. Uiteindelijk vond hij zijn ideale woning in Goes, waarvoor hij een hypotheek van €189.000 moest afsluiten. Het lukte Gerard niet zomaar om de financiering rond te krijgen. Daarom heeft hij naast de hypotheek van de bank, ook gebruik gemaakt van een starterslening. Dat is een aanvulling op je hypotheek tot honderd procent. De kosten koper moest Gerard dus nog wel zelf financieren. In deze video vertelt Gerard wat de eisen zijn om in aanmerking te komen voor een starterslening.

Schenking van ouders

In aflevering 4 spreken we Sarah. Sarah is jong, alleen en kon mede daarom een hypotheek van € 40.000 krijgen.

Dankzij een schenking van haar ouders woont ze nu toch in haar droomhuis, middenin haar favoriete woonplaats: Noordwijk aan Zee. De schenking bestond uit een erfenis van Sarah's oma. In de video heeft de moeder van Sarah tips voor ouders die ook een erfenis willen schenken.

Klushuis in Amsterdam

In aflevering 3 spreken we Martijn & Casper. Zij zochten een huis in Amsterdam en kozen voor een klushuis: 140 m2 voor € 299.000.

In grote steden zoals Amsterdam worden vaak klushuizen aangeboden. Wilt u net als Martijn & Casper een klushuis kopen? Zorg er dan wel voor dat u weet waar u aan begint. Gaat u bijvoorbeeld zelf verbouwen of laat u alles doen? Hoe werkt het financieren van een klushuis? In de video laten Martijn & Casper hun aanpak zien.

Huis kopen door duokoop

In aflevering 2 spreken we Bas en Mees. Zij kochten via Duokoop hun huis: € 345.000 en 199 m2.

Koopt u net als Bas en Mees een huis met Duokoop? Bij Duokoop wordt de grond waarop een woning is gebouwd aan u verpacht (verhuurd). Hierdoor is de koopprijs van een woning gemiddeld 30% lager en wordt het dus makkelijker om een hypotheek te krijgen. In de video laten zij de voordelen van Duokoop zien.

Randstad verlaten

In aflevering 1 spreken we Malu en Laurens, zij verhuisden van Amsterdam naar Friesland.

De huizenprijzen in grote plaatsen stijgen. Voor steeds meer mensen zijn woningen in Amsterdam en de andere grote steden onbetaalbaar. Kopers kiezen daardoor steeds vaker voor plaatsen rond de grote en middelgrote steden. In de video vertellen Malu en Laurens waarom zij vertrokken uit de randstad.

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Beste hypotheekverstrekker 2019

Snel, deskundig en flexibel. ABN AMRO heeft maar liefst 2 Gouden Lotus Awards gewonnen.

Beste voorwaarden 2019

MoneyView heeft onze hypotheekvoorwaarden bekroond met 5 sterren.

Hypotheek zelf aanpassen

Hypotheekrente aanpassen of extra aflossen? U doet het makkelijk zelf in Mijn Hypotheek.