Ouder worden en wonen

Wat zijn de mogelijkheden?

Naarmate u ouder wordt, kunnen de eisen die u aan uw woning stelt veranderen. Past uw woning nog bij uw wensen? Hoe krijgt u de juiste zorg of ondersteuning als u die u nodig heeft? We helpen u graag om een goede keuze te maken.

Wel of niet verhuizen?

Hypotheek na uw 57ste

Wilt u graag een nieuw huis kopen? Bijvoorbeeld omdat u kleiner wilt wonen of dichter bij uw (klein)kinderen wilt zijn? Ook na uw 57ste zijn er nog genoeg mogelijkheden om een hyptheek te krijgen.

Kleiner wonen? Lees onze tips

Na uw pensioen veranderen misschien ook uw woonwensen. Een groot huis is prettig, maar de onderhoudskosten zijn vaak hoog. Misschien is een kleinere woning financieel voor u voordeliger.

Een huis kopen voordat u met pensioen gaat

Gaat u binnen 10 jaar met pensioen? Dan kan het lastiger zijn om een hypotheek te krijgen dan wanneer u langer zou blijven werken. Hypotheekverstrekkers moeten namelijk 10 jaar voor uw AOW-leeftijd rekening houden met uw pensioeninkomen.

Overwaarde Hypotheek

Overwaarde Hypotheek

Heeft u de AOW-leeftijd bereikt? En is uw huis meer waard dan uw hypotheek? Met de Overwaarde Hypotheek gebruikt u het geld van de overwaarde op uw huis. Van stenen naar saldo dus! Zonder dat uw maandlasten omhoog gaan, en zonder dat u uw huis hoeft te verkopen.

Wat betaalt u zelf aan woon- en zorgkosten

Wonen met zorg

Ouder worden brengt vaak óók hogere zorg- en woonkosten met zich mee. Maar om welke kosten gaat het dan? En, wie betaalt wat? Het is verstandig om hier al over na te denken als u nog gezond bent. Dan kunt u misschien andere financiële keuzes maken.