Naar de navigatie Naar de inhoud

Uw koopwoning tijdelijk verhuren

Staat uw eigen woning alweer een tijdje te koop? Dan kan het verhuren van uw woning een goede optie zijn. Zo overbrugt u een slechte periode op de woningmarkt. U dekt daar niet alleen uw kosten mee, maar ook is uw woning minder aantrekkelijk voor krakers en vandalisme.

 

Hoe lang mag ik verhuren?

Het verhuren van uw woning mag voor minimaal 6 maanden en maximaal 2 jaar. Vraag wel vooraf schriftelijk toestemming aan. Stuur uw verzoek naar het bankkantoor bij u in de buurt. U ontvangt dan een brief met uitleg over de regels en welke documenten u moet opsturen.

Aftrek van hypotheekrente?

Tijdens de verhuurperiode heeft u geen recht op aftrek van hypotheekrente, van uw woning die te koop staat. Pas als de woning weer leeg staat is de hypotheekrente weer opnieuw aftrekbaar.

 

Wat zijn de regels?

De regels voor het verhuren van uw leegstaande woning staan in de Leegstandswet. Deze wet maakt het mogelijk om te koop staande woningen tijdelijk te verhuren. U heeft wel een vergunning nodig van de gemeente waar de woning staat.

Woning uit de verkoop halen bij verhuur?

Uw woning moet tijdens de verhuur te koop blijven staan via een makelaar. Als u de woning kunt verkopen, moet u dat ook doen. Spreek vooraf met de huurder af dat hij dan binnen 3 maanden verhuist. En leg de afspraken met de huurder vast in een huurcontract.

 

Woning verhuren, wat moet ik doen?

Om toestemming te krijgen om uw woning tijdelijk te verhuren, heeft u een huurcontract nodig. Een huurcontract krijgt u via onderstaande bemiddelingsbureaus. Zij hebben hun werkwijze op de voorwaarden van ABN AMRO aangepast en helpen u met het opmaken van een huurcontract.

Huurgarantie
Bergweg Noord 38 -6b
2661 CR Bergschenhoek
Tel: 010- 5240260
Email: info@huurgarantie.nl
Webpagina: http://www.huurgarantie.nl/abn-amro

Overbruggingsverhuur
Postbus 64804
2506 CE Den Haag
Tel: 0630305060
Email: info@overbruggingsverhuur.nl
Webpagina: http://www.overbruggingsverhuur.nl/

Tijdelijk Twee Woningen B.V.
Edisonstraat 6 
5051 DS Goirle 
Tel: 013 - 72 00 909
Email: info@tijdelijktweewoningen.nl
Webpagina: https://www.tijdelijktweewoningen.nl/

Huisover
Postadres:
Smidstraat 22a
6662 DR Elst (Gld.)
Bezoekadres:
Kinkelenburglaan 2
6681 BJ Bemmel
Tel: 0481 – 35 30 44
Email: info@huisover.nl
Webpagina: www.huisover.nl of www.nvmverhuurplatform.nl

Prevenda BV
Landweerstraat-Zuid 140a
5349 AK Oss
Tel: 088-06.06.600
Email: verhuur@prevenda.nl
Webpagina: http://www.prevenda.eu/diensten/tijdelijk-verhuren-met-toestemming-bank-leegstandswet/

Zij regelen de behandeling van uw aanvraag voor tijdelijke verhuur volgens de richtlijnen van ABN AMRO Bank.

 

Denk ook aan uw verzekeringen

Wilt u uw woning tijdelijk verhuren? Geef dit dan op tijd door aan uw verzekeraar. Bij het verhuren kan de verzekeraar besluiten om de dekking van de opstal- en aansprakelijkheidsverzekering te beperken. Of u betaalt bijvoorbeeld een hogere premie. Uw verzekeraar bespreekt dit met u.

Voorkom problemen

Heeft u een betalingsachterstand of dreigt u in financiële problemen te komen? Dan is het belangrijk dat u snel in actie komt. Door inzicht in uw financiële situatie is vaak meer mogelijk dan u denkt.

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.