Uitleg hypotheekberekening

Een nieuwe woning kopen is spannend. Het is daarom belangrijk om u goed voor te bereiden. Deze hypotheekberekening geeft u een idee hoeveel hypotheek u kunt krijgen en het bijbehorende maandbedrag. Zo krijgt u een goed beeld wat het huis dat u op het oog heeft kost. Aan deze berekening kunt u geen rechten ontlenen.

 

De berekening van uw maximale hypotheek is op basis van:

  • Een ABN AMRO Annuïteiten Woning Hypotheek met een looptijd van 30 jaar. Kiest u een andere hypotheekvorm? Dan verandert het maandbedrag.
  • Een rentevaste periode van 10 jaar met het bijbehorende rentetarief van dit moment. Dit tarief kan wijzigen.
  • Bij een kortere of langere rentevaste periode kan het bedrag waarvoor u een huis kunt zoeken hoger of lager zijn.
  • Huisbankkorting van 0,20%. We gaan ervan uit dat u een bankrekeningrekening bij ons heeft, of dat u er één opent. U krijgt dan namelijk korting op de hypotheekrente, als uw salaris binnenkomt op een ABN AMRO rekening.

Bij een hypotheekbedrag onder de € 310.000 dan rekenen we met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) rente.

Bekijk de actuele hypotheekrentes

U heeft altijd eigen geld nodig (kosten koper)

U mag maximaal 100% van de waarde van de woning lenen. Kosten voor de makelaar, notaris en de overdrachtsbelasting betaalt u dus altijd zelf en kunt u niet meefinancieren.

Meer informatie over kosten koper

Geen hypotheekadvies

Deze berekening is geen (fiscaal) advies, maar een vereenvoudigde weergave van uw mogelijke nieuwe hypotheek. Neem contact op met een fiscaal- of hypotheekadviseur om uw persoonlijke situatie te bespreken.

Afspraak maken met een hypotheekadviseur

Het netto maandbedrag

U ziet hier het bedrag dat u de eerste maand van uw hypotheek netto betaalt. Uw maandbedrag wordt elke maand iets hoger, omdat u met een annuïteitenhypotheek steeds minder rente betaalt. U kunt dus steeds minder rente aftrekken van uw inkomen voor de belasting. Daardoor stijgt uw netto maandbedrag. In de berekening is rekening gehouden met het woonforfait op basis van een geschatte WOZ-waarde, de bruto rentelasten en een eventueel verlaagde renteaftrek in de hoogste belastingschaal.

 

Berekening opslaan

In uw Persoonlijke Omgeving kunt u veilig uw berekening(en) opslaan. Zo kunt u op een later moment de berekening(en) er altijd weer bij pakken en eventueel wijzigen. Uw gegevens worden alleen gebruikt in uw Persoonlijke Omgeving en zijn niet door andere personen in te zien. Drie maanden nadat u voor het laatst bent ingelogd worden de berekening(en) automatisch verwijderd. U kunt ook op ieder moment de berekening(en) zelf verwijderen. Als u opnieuw inlogt wordt de berekening opnieuw gedaan op basis van de meest recente gegevens. Zo blijft uw berekening altijd actueel. Onderstaande punten hebben invloed op de uitkomst van onze berekening:

  • Een nieuwe rente
  • De kosten
  • Wijzigingen in de wetgeving

Als er gegevens zijn gewijzigd kan ook het maximale leenbedrag en het maandbedrag wijzigen. Het is daarom belangrijk dat u uw eigen gegevens actueel houdt.

Naar uw Persoonlijke Omgeving

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Goede hypotheekvoorwaarden

MoneyView heeft onze hypotheekvoorwaarden bekroond met 5 sterren. Zo heeft u zekerheid van een goed product.

Persoonlijke en deskundig adviseur

Onze adviseurs helpen u graag. Vanaf het adviesgesprek begeleidt een persoonlijke adviseur u tijdens het hele proces.

Online hypotheek beheren

Ook na het afsluiten heeft u controle: via uw Persoonlijke Omgeving kunt u tijdens de looptijd uw hypotheek aanpassen, extra aflossen of hulp vragen.