Naar de navigatie Naar de inhoud

Duurzaam wonen

Doe de gratis Energie Bespaarcheck

Met de Energie Bespaarcheck krijgt u snel en eenvoudig inzicht in uw woonsituatie op het gebied van duurzaamheid. Bovendien ziet u direct wat duurzame aanpassingen aan uw woning opleveren: in terugverdientijd, comfort én een bijdrage aan een beter milieu. Zo kunt u binnen 1 minuut berekenen hoeveel u bespaart met extra isolatie, een nieuwe cv-ketel of zonnepanelen op het dak. Bereken het zelf in 1 minuut met de Energie Bespaarcheck van De Energiebespaarders.

Bespaar met De Energiebespaarders

Besparen met een energiezuinig huis

Op de website van De Energiebespaarders, partner van ABN AMRO voor duurzaam wonen, vindt u alles voor het energiezuiniger maken van uw woning. Van advies tot en met de installatie van energiezuinige producten. Vul uw postcode en huisnummer in en u ziet meteen hoeveel u kunt besparen. (Aan de uitkomsten van de berekeningen gemaakt door De Energiebespaarders kunnen geen rechten worden ontleend richting ABN AMRO.)

Duurzaam wonen in een energiezuinig huis

Een energiezuinig huis

Duikbril

Een energiezuinig huis kan u veel voordeel opleveren: een lagere energierekening, meer wooncomfort en een bijdrage aan een beter milieu. Met een verbouwing of kleine aanpassingen kunt u uw woning energiezuiniger maken. Bent u op zoek naar een ander huis? Kijk dan eens naar een woning die al energiezuinig is. Producten en diensten die bijdragen aan een betere wereld herkent u aan het logo hiernaast.

Energieneutrale woning

Wilt u een huis dat energiezuinig is en zelfs energie opwekt? Dat heet een 'NulopdeMeter'-woning of een energieneutrale woning. U heeft dus geen energiekosten. Als u zo'n huis koopt, kunt u tot € 25.000,- extra lenen boven op uw maximale hypotheekbedrag. Hoeveel u extra kunt lenen hangt af van uw persoonlijke situatie. Maak een vrijblijvende afspraak met een adviseur als u hier meer over wilt weten.

Energielabel

Het energielabel voor woningen geeft u inzicht in hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke woningen: van klasse A (groen, zeer zuinig), tot en met G (rood, zeer onzuinig). Bij de verkoop van uw woning heeft u een definitief energielabel nodig. Dit regelt u eenvoudig online door het beantwoorden van een aantal vragen over uw woning.

Investeer in zonnepanelen

Steeds meer mensen plaatsen zonnepanelen op hun huis. Een huis met zonnepanelen draagt immers bij aan een lagere energierekening, meer wooncomfort én natuurlijk aan een beter milieu. Een goede investering dus. Bij 6 panelen bespaart u al zo'n € 300,- per jaar. Bovendien zijn zonnepanelen voordelig te financieren en vaak is er sprake van meer financieel voordeel.

Tips voor duurzaam wonen

Groene boekje

In het Groene Boekje vindt u praktische tips om energie te besparen. Ook zonder uw huis te verbouwen. Zo draagt u gemakkelijk uw steentje bij aan het milieu en bespaart u kosten.

Uw duurzame woning financieren

Wilt u een energiezuinige woning kopen? Of uw bestaande woning duurzaam verbouwen? Er zijn verschillende manieren om dit te financieren: met uw spaargeld, met (een aanpassing binnen) een hypotheek, óf een lening speciaal voor duurzame investeringen. Daarnaast kunt u korting krijgen op uw hypotheekrente en zijn er subsidiemogelijkheden. Wij helpen u graag met een oplossing die het beste past bij uw situatie. 

0,2% korting op uw hypotheekrente

Als u een duurzame woning koopt, kunt u in aanmerking komen voor een hypotheekrentekorting van 0,20%. Deze korting geldt voor nieuwbouwwoningen met een EPC-norm van maximaal 0,4. Of voor bestaande woningen met een energie-index tussen de 0 en 0,7.

Meer mogelijkheden binnen een hypotheek

Koopt of heeft u een woning en wilt u besparen op energie? Dan kunt u op basis van uw inkomen maximaal € 9.000,- extra lenen. Bij het treffen van energiebesparende voorzieningen mag de maximale hypotheek 106% van de waarde van de woning zijn. Dit is 6% meer dan de reguliere 100% die u in 2018 maximaal kunt lenen op basis van de waarde van de woning (in 2017 was dit nog 101%). Het bedrag boven die 100% moet u besteden aan energiebesparende voorzieningen in de woning. Bijvoorbeeld voor de koop van een HR-ketel, dak- of gevelisolatie of zonnepanelen. Hoeveel u extra kunt lenen, hangt af van uw persoonlijke situatie. (Voor de extra financiering op inkomen) is minimaal een gezamenlijk toetsinkomen van € 33.000,- vereist. Maak een vrijblijvende afspraak met een adviseur als u hier meer over wilt weten.

Een duurzame lening

Wilt u een lening afsluiten om uw huis energiezuiniger te maken? GreenLoans, een dochteronderneming van ABN AMRO, biedt leningen die speciaal bedoeld zijn voor investeringen die energie besparen. U bespaart zo honderden euro's per jaar aan energiekosten. Door uw verbouwing op deze manier te financieren, maakt u niet alleen gebruik van groene energie, u leent ook groen geld. Het geld komt namelijk uit fondsen die bijdragen aan een duurzame wereld. Op die manier profiteert u van de zon met een duurzame investering. Een investering waarmee u energiekosten bespaart, uw huis in waarde laat stijgen en bijdraagt aan een beter milieu. Vraag ons om persoonlijk advies over de beste financiële oplossing.

Subsidie van de gemeente

Wilt u investeren in zonnepanelen? Dat kan extra voordelig, omdat de overheid woningeigenaren stimuleert om groene energie op te wekken. Zo bieden veel gemeenten speciale financiële regelingen als u zonnepanelen wilt (laten) plaatsen. Informeer ernaar bij uw gemeente.

Extra lenen bij de aankoop van een energiezuinige woning

Koopt u een woning aan met een geldig energielabel van ten minste A++ of met een energie-index of energieprestatiecoëfficiënt van ten hoogste 0,6? Dan kunt u tot maximaal €9.000,- extra lenen op uw inkomen. Voorwaarde is dat uw (gezamenlijke) toetsinkomen tenminste €33.000,- bedraagt. De totale hypotheek mag niet meer bedragen dan 100% van de waarde van de woning.

Maak een afspraak over Duurzaam wonen

Wilt u eens praten over uw mogelijkheden om duurzaam te wonen of te verbouwen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Vul het afspraakformulier in en een adviseur neemt contact met u op om een afspraak te maken.

Heeft u een vraag  
of wilt u contact met ons?

Service & Contact

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.