Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

man en vrouw aan het praten

Energielabel voor uw woning

Nu gratis energielabel t.w.v. € 295 bij duurzame verbouwing!

Gaat u duurzaam verbouwen? Als u daarvoor nu één van onze duurzame hypotheekproducten afsluit, krijgt u van ons een voucher voor een gratis energielabel t.w.v. € 295. Maak een vrijblijvende afspraak over uw mogelijkheden en bekijk de voorwaarden. 

 

Wat is een energielabel?

Het energielabel voor woningen is een label dat aangeeft hoe energiezuinig een woning is. Het wordt uitgedrukt in de klassen A t/m G en bijbehorende kleuren. Zeer energiezuinige woningen krijgen een extra aanduiding, bijvoorbeeld energielabel A+. Energielabel A++ (donkergroen) is zeer zuinig en duurzaam en energielabel G (rood) is het meest onzuinig.  Een energiezuinige woning betekent vaak lagere energiekosten, meer wooncomfort én is beter voor het milieu. Lees hieronder meer over welk voordeel een hoog energielabel u kan opleveren en hoe u een energielabel aanvraagt.

 

Uw energielabel en de voordelen

Korting op uw hypotheekrente bij energielabel B en hoger

Heeft uw woning een geregistreerd energielabel B of hoger? Of heeft u nu een lager energielabel, maar gaat u binnenkort duurzaam verbouwen? Dan kunt u bij ABN AMRO korting krijgen op uw hypotheekrente. Dit kan bij de aanvang van een nieuwe rentevastperiode of als u het energielabel binnen 24 maanden na de start van uw rentevastperiode registreert. Lees hoe u ook gebruik kunt maken van onze duurzaamheidskorting.

Energielabel in 2024

Als u dit jaar een energielabel wilt aanvragen, gaat dat als volgt:

 • U maakt een afspraak met een vakbekwaam energieadviseur die bij u thuis komt. Deze maakt vervolgens een energielabel op. Deze is 10 jaar geldig.
 • De notaris controleert bij overdracht van uw woning op de aanwezigheid van het energielabel. Verkoopt u uw woning zonder energielabel? Dan betaalt u een boete. De hoogte van deze boete verschilt per situatie.  

Bekijk het energielabel van uw woning

Niet alle woningen hebben een geldig geregistreerd energielabel. U bekijkt eenvoudig bij Milieu Centraal wat uw huidige energielabel is en tot wanneer uw energielabel geldig is. Wilt u graag een energiezuiniger huis en uw energielabel verbeteren? Bereken uw mogelijke energiebesparing met de Energie Bespaarcheck

ABN AMRO
 

Energielabel aanvragen

Scherpe tarieven via Maatwerk Woondiensten en Essent

Bent u van plan uw woning te verkopen of te verhuren? Dan moet u de toekomstige koper of huurder een geldig geregistreerd Energielabel overhandigen. Een energielabel registreren is niet iets dat u iedere dag doet. Daar helpen we u dan ook graag bij, samen met het landelijk serviceplatform Maatwerk Woondiensten en energieleverancier Essent. Bij beide partijen vraagt u tegen een scherp tarief verschillende woondiensten makkelijk aan. Alle genoemde kosten zijn all-in, er komen geen andere kosten bij.

We ontvangen geen beloning voor bemiddeling als u via Maatwerk Woondiensten of Essent een service aanvraagt.

 

Maatwerk Woondiensten

 • U kunt een energielabel en een taxatie in een keer aanvragen (of laten aanvragen door de hypotheekadviseur van ABN AMRO. 
 • Ervaren bedrijf met bewezen track record; Maatwerk Woondiensten levert al 10 jaar energielabels voor ABN AMRO
 • Flexibele betalingsvoorwaarden.
 • Kosten energielabel: € 295 voor woningen tot 800 m3. Bij grotere woningen ontvangt u een offerte van Maatwerk Woondiensten. 

Essent

 • Vraag eenvoudig en snel een energielabel aan via Essent
 • Betrouwbare energieleverancier met jarenlange ervaring met duurzaamheidsadvies en energielabels
 • U heeft al een energielabel vanaf € 245. Dit is afhankelijk van uw woningtype.
 • Binnen 3 tot 5 werkdagen heeft u uw energielabel in huis.

In 3 stappen uw energielabel

Laptop
Zakenman
ABN AMRO

1. Check uw energielabel

Check op de website van  Milieu Centraal  uw huidige energielabel.

2. Afspraak met energieadviseur

Maak een afspraak met een energieadviseur, bijvoorbeeld via Maatwerk Woondiensten of Essent. Hij of zij komt bij u langs om uw woning te bekijken en gegevens op te nemen en maakt daarna een energieprestatieberekening.

3. Kijk in uw mailbox

U ontvangt een afschrift van het energielabel van de energieadviseur. Heeft u energielabel B of hoger en wilt u duurzaamheidskorting? Dit kan bij de aanvang van een nieuwe rentevast periode of als u het energielabel binnen 24 maanden na de start van uw rentevast periode registreert.

Laptop

1. Check uw energielabel

Check op de website van  Milieu Centraal  uw huidige energielabel.

Zakenman

2. Afspraak met energieadviseur

Maak een afspraak met een energieadviseur, bijvoorbeeld via Maatwerk Woondiensten of Essent. Hij of zij komt bij u langs om uw woning te bekijken en gegevens op te nemen en maakt daarna een energieprestatieberekening.

ABN AMRO

3. Kijk in uw mailbox

U ontvangt een afschrift van het energielabel van de energieadviseur. Heeft u energielabel B of hoger en wilt u duurzaamheidskorting? Dit kan bij de aanvang van een nieuwe rentevast periode of als u het energielabel binnen 24 maanden na de start van uw rentevast periode registreert.

Het belang van een energielabel

 1. Maak een afspraak met een energieadviseur, bijvoorbeeld via Maatwerk of Essent.
 2. De energieadviseur komt bij u langs om de kenmerken van uw huis vast te stellen. Het bezoek duurt 1,5 tot 2 uur.
 3. De energieadviseur maakt een energieprestatieberekening en registreert het energielabel bij de Rijksoverheid.
 4. U ontvangt een afschrift (pdf) van het energielabel van de energieadviseur per e-mail.
Goed om te weten: niet alle organisaties in het register bieden een dienstverlening aan consumenten. Het kan zijn dat u meerdere bedrijven moet benaderen om uw energielabel te laten registeren.

Als u uw woning gaat verkopen, is het verplicht om een geldig geregistreerd energielabel te hebben.

Wilt u graag uw woning energiezuiniger maken en zo uw energielabel verbeteren? Bijvoorbeeld met zonnepanelen of isolatie? Bekijk direct wat u mogelijk kunt besparen en wat de subsidiemogelijkheden zijn met de Energie Bespaarcheck

Financiering van duurzame maatregelen
Als u uw woning energiezuiniger wilt maken, dan is het gebruik van spaargeld vaak het voordeligst. En het kan meer opleveren dan het bedrag dat u aan rente ontvangt op uw spaargeld. U kunt ook geld lenen met een hypotheek of een persoonlijke lening. We denken graag met u mee.

Bekijk uw financieringsmogelijkheden 

Meer weten over duurzaam wonen?

Laat u inspireren en informeren door onze artikelen over duurzaam en energiezuinig wonen.

Daarom kiezen voor duurzaam

Duurzaamheidskorting

U kunt duurzaamheidskorting krijgen op uw vaste hypotheekrente als u een energiezuinige woning koopt of uw bestaande woning gaat verduurzamen.

Bespaar op uw energieverbruik

Door uw woning te isoleren of HR++ glas te plaatsen, kunt u besparen op uw energieverbruik.

Uw woning wordt meer waard

U investeert in uw woning. Hierdoor kan de waarde van uw woning stijgen.