Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Hypotheek op basis van uw inkomen in vreemde valuta

Hoeveel hypotheek kunt u krijgen?

Ontvangt u uw inkomen in vreemde valuta (zoals Britse pond of Amerikaanse dollar) en wilt u een huis kopen in Nederland? Ook dan is het vaak mogelijk om bij ABN AMRO een hypotheek af te sluiten. De kenmerken zijn wel anders dan bij een hypotheek op basis van uw inkomen in euro's. Lees hoe uw maximale hypotheek wordt berekend als u uw inkomen (deels) in vreemde valuta ontvangt en wat de mogelijkheden en risico's zijn.

 

Hypotheek berekenen

Wat is uw maximale hypotheek bij een inkomen in vreemde valuta?

Het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor het kopen van een huis, is bij een inkomen in vreemde valuta lager dan bij een inkomen in euro's. Dat komt omdat uw hypothecaire lening wordt verstrekt in euro's, terwijl u uw inkomen (deels) ontvangt in een andere valuta. Daardoor heeft uw hypotheek een zogenaamd valutarisico. Als de wisselkoers wijzigt, dan kan uw inkomen in euro’s minder waard worden. Dit kan gevolgen hebben voor de betaalbaarheid van uw maandlasten.

Voor het berekenen van uw maximale hypotheek, gaan we uit van 90% van uw toetsinkomen omgerekend naar euro's. Als u zelf online uw hypotheek wilt berekenen, reken uw inkomen dan om naar euro's en neem daar 90% van.

Meer over valutarisico

Een valutarisico houdt in dat de valuta waarin u uw inkomen (deels) ontvangt, minder waard wordt, terwijl uw hypotheek wel in euro’s is. Als u uw inkomen bijvoorbeeld in Amerikaanse dollars ontvangt en deze worden minder waard vergeleken met de euro, dan is de verhouding tussen uw inkomen in Amerikaanse dollar en uw maandbedrag in euro's veranderd. Het kan zijn dat u daardoor uw maandelijkse hypotheekbedrag minder makkelijk kunt betalen.

De wisselkoers tussen de euro en de valuta waarin u (deels) uw inkomen ontvangt, is voor de betaalbaarheid van deze hypothecaire geldlening van belang. Daarom volgen we deze wisselkoers en raden wij u aan dat ook te doen, met behulp van onze handige valutacalculator

Tijdens de looptijd van deze hypothecaire geldlening is het mogelijk onder voorwaarden het valutarisico te beperken. Bijvoorbeeld door eenmalig extra af te lossen. Ook kunt u zelf maatregelen nemen om eventuele negatieve koersontwikkelingen op te vangen. Denk hierbij aan het aanhouden van spaargeld.

Meer over extra aflossen op uw hypotheek.

Als u de definitieve hypotheekofferte ontvangt, bepalen we op dat moment de koers van de euro ten opzichte van de valuta van uw inkomen. We volgen deze koers maandelijks. Als deze wisselkoers met meer dan 20% daalt ten opzichte van de wisselkoers uit uw hypotheekofferte, ontvangt u een brief waarin we u op dit risico wijzen en hoe u het risico kunt beperken. Zo mag u in dat geval 20% extra aflossen per kalenderjaar, in plaats van de gebruikelijke 10%.

 

Advies nodig? Maak een afspraak

Hulp nodig bij het berekenen van uw maximale hypotheek bij een inkomen in vreemde valuta? Of wilt u graag verder praten over uw mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Korting op uw hypotheekrente

Mogelijk huisbankkorting bij een ABN AMRO-betaalpakket. En  duurzaamheidskorting bij het kopen of verduurzamen van een energiezuinige woning.

Gratis oriëntatiegesprek

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Waar en wanneer u wilt, makkelijk via een videogesprek.

Zelf uw hypotheek beheren

In Internet Bankieren kunt u zelf uw hypotheek bekijken en aanpassen . Hulp nodig? Stel uw vraag aan chatbot Anna , of neem contact met ons op.