Naar de navigatie Naar de inhoud

Vragen over afsluiten hypotheek

Eindelijk heeft u het huis gevonden dat voldoet aan uw wensen. Maar voordat u kunt verhuizen, moet u nog veel onderzoeken. Stel dat u al een koophuis met een hypotheek heeft, hoe zit het dan met de overwaarde? Of heeft u juist een restschuld? Misschien kunnen uw ouders u wel helpen met een schenking. We hebben een aantal vragen over uw verhuizing voor u uitgelicht.

De schuld die overblijft als de waarde van uw woning lager is dan de hypotheek op het moment dat u de hypotheek moet terugbetalen, meestal bij verkoop van de woning.
 
Steeds meer eigen geld nodig om huis te kopen

Hoeveel kunt u maximaal lenen?

Het maximale bedrag dat u kunt lenen voor uw huis gaat in stapjes omlaag. U kunt bijvoorbeeld de kosten koper niet meer financieren met uw hypotheek. Dat betekent dat u zelf meer geld moet inbrengen voor uw huis.

 

Stap voor stap een huis kopen

Voordat u verhuist naar een nieuwe woning, heeft u een heel proces doorlopen. Tussen de wensenlijst en de sleuteloverdracht heeft u al veel nieuwe stappen gezet. Denk bijvoorbeeld aan de bezichtiging en de onderhandeling. En wat te denken van het ondertekenen van de koopovereenkomst.

Steeds meer eigen geld nodig om huis te kopen
 
-

Restschuld: mogelijkheden en onmogelijkheden

Bij de verkoop van uw huis is de opbrengst mogelijk lager dan uw hypotheek. U krijgt dan te maken met een 'restschuld'. Deze schuld moet u terugbetalen aan de bank.

Vragen van klanten

Kosten koper: waar betaalt u eigenlijk voor?

Wie op Funda rondstruint, ziet achter iedere prijs van een nieuwbouwwoning v.o.n. (vrij op naam) staan. Bij een bestaande woning staat er k.k. achter de vraagprijs: kosten koper. Wat zijn dat voor kosten?

Waar moet ik op letten bij een schenking voor een huis?

Veel ouders hebben hun kind  geholpen met een schenking voor de aankoop van een huis. Ook onderhandse leningen zijn erg populair.  En niet voor niets: hulp van familie of vrienden kan het droomhuis dichterbij brengen of de uitkomst bieden bij een restschuld. Misschien wilt u zich eens in de mogelijkheden verdiepen. Waar moet u op letten bij een privéschenking of onderhandse lening voor uw koopwoning?

Kan ik als zzp'er een hypotheek krijgen?

Binnen onze economie spelen zzp'ers een steeds belangrijkere rol. Steeds meer mensen beginnen voor zichzelf. Voor uzelf beginnen, betekent ook veel zaken zelfstandig regelen. Vooral op financieel gebied is dat niet altijd even makkelijk. Ook als het gaat om hypotheken.

Video's en tools over verhuizen

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitter
 Op Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Heeft u een vraag  
of wilt u contact met ons?

Service & Contact

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.