Naar de navigatie Naar de inhoud

Alles over hypotheekoffertes

Waar moet u op letten?

Het is slim om meer hypotheekoffertes aan te vragen. Dan kunt u vergelijken. Soms is bijvoorbeeld het maandbedrag lager, maar kunt u de hypotheek niet meenemen als u verhuist. Let dus goed op of de hypotheekofferte past bij uw situatie en wensen. Nu en in de toekomst.

Dit is het bedrag dat u elke maand moet betalen.

Hypotheekvorm

Let bij het vergelijken op de hypotheekvorm. U kunt een offerte pas goed vergelijken als dezelfde hypotheekvorm is gebruikt.

Geldigheid

Hoe lang is de offerte geldig? En is die periode lang genoeg voor u? Meestal heeft een offerte die langer geldig is, een hogere hypotheekrente.

Verlengen

Misschien wilt u de offerte verlengen. In de offerte staat of dit kan en wat het kost.

Boetevrij aflossen

Soms betaalt u een vergoeding (dit werd eerder boete genoemd) bij extra aflossen. Let daarom op het gedeelte dat u zonder vergoeding (dit werd eerder boetevrij genoemd) mag aflossen.

Verhuizen

Misschien wilt u in de toekomst verhuizen. Het kan dan handig zijn als u dezelfde hypotheek houdt. Zeker als de hypotheekrente is gestegen. In de offerte staat of u de hypotheek kunt meenemen.

Hypotheekrente

De hypotheekrente kan dalen nadat u de offerte hebt aangevraagd. Let dus op welk rentepercentage geldt voor uw hypotheek. Soms daalt de rente mee en krijgt u de laagste rente op het moment dat u naar de notaris gaat.

Annuleren

Wat betaalt u als u een ondertekende offerte annuleert? Meestal kost het geld als u terugkomt op de offerte en de gemaakte afspraken.

Heeft u een vraag  
of wilt u contact met ons?

Service & Contact

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.