Naar de navigatie Naar de inhoud

Restschuldfinanciering

Toch verhuizen met restschuld

Onbezorgd verhuizen met een restschuld

Restschuldfinanciering

  • Flexibel: binnen 15 jaar aflossen

  • Verantwoord op basis van uw inkomen

  • Scherp geprijsd

restschuldfinanciering 15 jaar aflossen

Binnen 15 jaar aflossen

Uw restschuld kunt u in maximaal 15 jaar aflossen. Zo heeft u verantwoorde maandlasten. n sommige gevallen kunt u de rente en de kosten van een restschuldfinanciering aftrekken van uw inkomen voor belasting. De wetgeving hieromtrent verandert per 1 januari 2018. Wilt u precies weten wat dit voor u betekent? Neem dan contact op met uw adviseur. Lees meer over onze flexibele restschuldfinanciering.

De schuld die overblijft als de waarde van uw woning lager is dan de hypotheek op het moment dat u de hypotheek moet terugbetalen, meestal bij verkoop van de woning.

Verantwoorde oplossing

U werkt natuurlijk niet alleen voor uw hypotheek. Daarom houden wij rekening met uw inkomen en uw overige uitgaven bij het financieren van uw restschuld en nieuwe woning. U kunt de restschuld meefinancieren in uw nieuwe huis tot 115% van de marktwaarde. De restschuld mag maximaal € 75.000,- zijn. Voor een restschuldfinanciering met NHG geldt dat u deze mag financieren tot de maximaal geldende kostengrens. Deze is vanaf 1 januari 2018 € 265.000,-. Zo betaalt u een verantwoord maandbedrag. Bekijk de rekenvoorbeelden.

restschuldfinanciering verantwoorde oplossing
restschuldfinanciering scherp geprijsd

Scherp geprijsd

U betaalt voor deze financiering op dit moment het normale tarief. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met een van onze hypotheekadviseurs voor een gratis oriëntatiegesprek.

Hoe zit het met de Nationale Hypotheek Garantie?

Heeft u een hypotheek afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Ook dan kunt u in aanmerking komen voor het financieren (van een deel) van uw restschuld. Dat kan tot aan de kostengrens van € 265.000,- vanaf 1 januari 2018. Dat is het maximale bedrag dat u met NHG kunt lenen om de woning te financieren, inclusief (een deel van) uw restschuld. U leest er meer over op de website van de NHG.

Heeft u een krediet voor uw restschuld?

Heeft u een krediet afgesloten voor uw restschuld, bijvoorbeeld een doorlopend krediet? Als uw restschuld is ontstaan na 28 oktober 2012, kunt u deze mogelijk meefinancieren in uw hypotheek of uw hypotheek bij ABN AMRO verhogen. Let op: bij een hypotheek met NHG geldt dat de restschuld nooit ouder mag zijn dan 12 maanden. Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Maak een afspraak.

Aangepaste wetgeving restschuldfinanciering

Per 1 januari 2018 vervalt de fiscale renteaftrek voor een nieuwe restschuldfinanciering. Ondanks het vervallen van deze renteaftrek, blijft ABN AMRO ook in 2018 deze restschuldfinanciering aanbieden. De aangepaste wetgeving heeft gevolgen voor de behandeling van een restschuldfinanciering die na 1 januari 2018 wordt aangevraagd. Toetsing voor het leningdeel restschuldfinanciering vindt per die datum plaats op basis van Box 3. Wilt u precies weten wat dit voor u betekent? Neem dan contact op met uw hypotheekadviseur.

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.