Naar de navigatie Naar de inhoud

Overwaarde op uw woning

Wat is overwaarde?

Overwaarde is het positieve verschil tussen de waarde van uw woning en de hoogte van uw hypotheek. Dus als uw woning een waarde heeft van € 250,000,-  en u heeft een hypotheekschuld van € 200,000,-, dan is de overwaarde € 50.000,-. De makkelijkste manier om over uw overwaarde te beschikken, is uw woning verkopen. Maar dat is natuurlijk lang niet altijd de gewenste optie. Er zijn nog meer mogelijkheden om gebruik te maken van de overwaarde. We hebben de mogelijkheden voor u op een rijtje gezet.

Uw hypotheek verhogen t.b.v. kwaliteitsverbetering


Verbouw uw huis met uw overwaarde

Wilt u uw huis verbouwen met bijvoorbeeld een dakkapel, uitbouw of serre en u heeft overwaarde? Dan kunt u er voor kiezen om op basis van deze overwaarde van uw huis een extra hypotheek op te nemen en het bedrag  te investeren in een verbouwing of verbetering van uw woning. De kosten voor het opmaken van de hypotheekakte, de taxatie en kosten voor het hypotheekadvies zijn eenmalig fiscaal aftrekbaar. Door een verbouwing stijgt over het algemeen de waarde van uw woning.

Uw hypotheek verhogen voor meer wooncomfort


Een aangepast huis met uw eigen hypotheek

We worden ouder, dat is een feit. Maar dan wel graag zo comfortabel mogelijk. Als u in uw woning wilt blijven wonen, kan het zijn dat uw huidige woning daar niet geschikt voor is. Bijvoorbeeld omdat u moeite heeft met traplopen, of een aangepaste douche nodig heeft. Als u voldoende overwaarde op uw woning heeft, kunt u misschien de gewenste aanpassingen vanuit een extra hypotheek betalen. Maak vrijblijvend een afspraak om deze mogelijkheid met ons te bespreken.

Bereken eenvoudig uw overwaarde


Heeft u overwaarde?

Wilt u weten hoeveel overwaarde u nu en in de toekomst op uw woning heeft? Bereken zelf eenvoudig uw overwaarde.

Advies nodig over het gebruik van uw overwaarde?


Maak een afspraak

Wilt u uw overwaarde gebruiken, maar weet u nog niet hoe u dat het beste kan doen en wat de eventuele financiële gevolgen zijn? Dan bespreekt onze hypotheekadviseur graag samen met u de mogelijkheden.

Heeft u een vraag  
of wilt u contact met ons?

Service & Contact

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.