Rentemiddeling

Rentemiddeling is tijdelijk niet mogelijk

Is uw huidige hypotheekrente hoger dan de actuele hypotheekrente? Dan kan rentemiddeling interessant zijn. Bij rentemiddeling krijgt u een nieuwe rentevaste periode met een nieuwe rente.

Let op! Rentemiddeling is tijdelijk niet mogelijk

Per 1 juli 2019 is wettelijk vastgelegd op welke manier Rentemiddeling moet worden toegepast. We moeten onze systemen hierop aanpassen. Dat betekent dat we Rentemiddeling tijdelijk niet kunnen aanbieden.

Wanneer het weer beschikbaar is zullen we het hier vermelden.

Onze excuses voor het ongemak.

 

De voordelen van rentemiddeling

  • U profiteert meteen van een lagere rente.
  • U betaalt vaak een lager maandbedrag.
  • De vergoeding betaalt u niet in één keer. Deze wordt uitgespreid over de nieuwe rentevaste periode. Dit doen we via een compensatieopslag.
  • Voor langere tijd zekerheid van een lager maandbedrag door een lagere rente.
  • De maandelijkse besparing kunt u bijvoorbeeld gebruiken om maandelijks extra af te lossen. Zo betaalt u uw hypotheek sneller terug.

De nadelen van rentemiddeling

  • De totale kosten van rentemiddeling zijn hoger. De vergoeding in 1 keer betalen is voordeliger. Dit komt onder andere door de compensatieopslag.
  • De rente kan nog verder dalen of gelijk blijven nadat u heeft gekozen voor rentemiddeling. 
  • U betaalt bij rentemiddeling meestal een vergoeding voor de door ons misgelopen rente. Deze vergoeding betaalt u als een opslag in de rente (compensatieopslag).
  • U kunt alleen kiezen uit een beperkt aantal rentevaste perioden, 5, 10 of 15 jaar.
 

Nog geen Internet Bankieren en Mobiel Bankieren?

Heeft u nog geen Internet Bankieren? Vraag dan snel en eenvoudig Internet Bankieren aan voor uzelf en eventuele mederekeninghouders. Zodra u Internet Bankieren heeft, kunt u ook de Mobiel Bankieren app downloaden.

 

Voorwaarden rentemiddeling

Besluit u om rentemiddeling aan te vragen voor 1 of meer leningdelen? Dan wijzigt u uw bestaande afspraken en u krijgt daarom nieuwe voorwaarden voor dat leningdeel. Dit zijn dezelfde voorwaarden als die u zou krijgen als u nu een nieuw leningdeel zou afsluiten. Dit geldt niet als u een nieuwe rentevaste periode kiest na afloop van uw huidige rentevaste periode.

Advies rentemiddelen

Wilt u advies over rentemiddelen? Dat kan via één van onze eigen adviseurs of via een onafhankelijk adviseur. Het is mogelijk dat de adviseur kosten voor advies of bemiddeling in rekening brengt.

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Inzicht in uw hypotheek

Bekijk uw hypotheek in Internet Bankieren of via de Mobiel Bankieren app. Veilig en makkelijk.

Zelf uw hypotheek aanpassen

Van rente aanpassen tot extra aflossen. Wijzig online uw hypotheek makkelijk zelf.

Contact met adviseur

Vragen over hypotheken? We helpen u graag. Via Beeldbankieren of telefoon. Plan online een afspraak in.