Naar de navigatie Naar de inhoud

Hoe werkt extra aflossen op uw hypotheek?

Zo kunt u extra aflossen op uw hypotheek


Extra aflossen via Internet Bankieren

Extra aflossen kunt u direct via Internet Bankieren doen. Hoe dit werkt, ziet u in de video.

Hoe werkt het?

Via Internet Bankieren kunt u per jaar een bepaald percentage van uw hypotheek boetevrij extra aflossen. Dit wordt het 'boetevrije bedrag' genoemd. Het percentage dat u boetevrij mag aflossen staat in uw hypotheekvoorwaarden. Wilt u meer aflossen dan dit boetevrije percentage? Dan kan het voorkomen dat u een boete moet betalen. Deze boete is ter compensatie van de rente die de bank misloopt omdat u de hypotheek eerder terugbetaalt dan afgesproken.

Heeft u geen Internet Bankieren?

Als u geen Internet Bankieren heeft, kunt u onze adviseurs vragen u te helpen met extra aflossen. 

Wanneer verwerkt ABN AMRO uw extra aflossing?

Wanneer verwerkt ABN AMRO uw extra aflossing?

De datum waarop uw extra aflossing wordt verwerkt, wordt bepaald door de datum waarop u de opdracht via Internet Bankieren heeft ingediend of wanneer wij het incasso machtigingsformulier van u hebben ontvangen.

 • Is uw opdracht of incasso-machtigingsformulier voor de 10e van de maand bij ons binnen? Dan wordt uw aflossing op de 1e van de volgende maand afgeschreven. Behalve in december, dan schrijven we het bedrag op 30 december af.

 • Is uw opdracht of incasso-machtigingsformulier na de 10e van de maand bij ons binnen? Dan wordt uw extra aflossing niet direct op de 1e van de volgende maand afgeschreven, maar op de 1e van de daarop volgende maand.

Wanneer krijg ik bericht van ABN AMRO?

 • U ontvangt twee weken voor de incasso een bevestigingsbrief van ons. Daarin staat de datum waarop we het bedrag en de eventuele boeterente incasseren.

 • Ook ontvangt u een brief met een vooraankondiging van de afschrijving. Hierin staat nogmaals het bedrag en de datum van de incasso.
 • Op de 2e van de maand sturen we u een nieuw leningoverzicht met daarin het restant van de hoofdsom en uw nieuwe maandbedrag. 
 • Als de incasso niet succesvol is afgerond ontvangt u hierover een brief. Probeer dit te voorkomen door ervoor te zorgen dat er voldoende saldo op de rekening staat waar wij de aflossing van afschrijven.

Vanaf welke datum betaal ik dan mijn nieuwe maandbedrag?

Na een extra aflossing wijzigt uw maandbedrag. Zodra de extra aflossing is verwerkt, betaalt u op de 1e werkdag van de volgende maand het nieuwe maandbedrag.

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost. 

Blijf op de hoogte via

 • Volg ons via Facebook
 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin
 • Volg ons via YouTube
 • Nieuwsbrief