Naar de navigatie Naar de inhoud

Eerste koopwoning

Vol verlangen kijken ze naar hun droomhuis

Je eigen huis

Hoe wordt het van jou?

Logisch dat u veel vragen heeft. Gelukkig zijn er ook genoeg antwoorden. Kijk maar eens: vanaf uw zoektocht naar een huis tot het moment dat u de sleutel in handen heeft.

Stel bekijkt een huis dat ze graag willen kopen

Stap voor stap uw huis kopen

Een huis kopen is een grote stap. Daar komt heel wat bij kijken. Ons stappenplan geeft u inzicht in wat u kunt verwachten.

 

Wat kost het kopen van een huis?

Voordat u de knoop doorhakt, wilt u natuurlijk weten wat het kopen van een huis écht kost. U betaalt naast de aankoopprijs bijvoorbeeld ook overdrachtsbelasting en notariskosten. Een goede schatting van de bijkomende kosten én de hypotheek krijgt u met onze tool.

 
Enthousiast stel heeft net een huis gekocht

Hoeveel kunt u lenen?

Huizen kijken is altijd leuk. Nog leuker is het wanneer u weet dat u het huis ook echt kunt kopen. Wilt u weten wat u ongeveer kunt lenen en wat u dan elke maand bruto én netto betaalt? Onze tool berekent het voor u.

 

Een hypotheek voor zzp'ers

Al na 1 jaar werken als zelfstandige, kunt u bij ons een hypotheek aanvragen. Er is meer mogelijk dan u denkt. We beoordelen uw aanvraag op een weloverwogen manier met uw persoonlijke situatie als uitgangspunt. Zo krijgt u een verantwoord hypotheekadvies.

 

Eigen geld, hoe komt u eraan?

Naast de hypotheek heeft u geld nodig om de bijkomende kosten van de aankoop te betalen. Niet genoeg spaargeld? Uw ouders mogen u een bedrag belastingvrij schenken. Er zijn nog andere manieren om aan eigen geld te komen.

Speurneus gaat huis inspecteren
 

Minder lenen met een studieschuld

Natuurlijk kunt u een huis kopen als u een studieschuld heeft. U kunt alleen minder geld lenen. Het bedrag dat u elke maand betaalt aan uw studieschuld, kunt u niet uitgeven aan uw hypotheek. We rekenen daarvoor met een percentage van uw oorspronkelijke schuld.

 
berekenen boeterente

Nog meer weten over hypotheken?

Is dit het moment om een huis te kopen? Kunt u die historisch lage rente het beste zo lang mogelijk vastzetten? Alles wat u moet weten over hypotheken, ziet u in ons webinar. Bekijk de video. 

Verhalen van andere starters

Hypotheekadvies? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17.30 uur.

0900 - 8670 (uitleg belkosten)

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief