Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Philip Bokeloh

Philip Bokeloh

Senior econoom Nederlandse economie

Philip Bokeloh is econoom bij het Nederland team van het Economisch Bureau van ABN AMRO Bank. Daar is hij verantwoordelijk voor de analyse van de Nederlandse huizenmarkt en houdt hij zich bezig met conjunctuur- en financiële marktstudies. Verder schrijft hij mee aan projectrapporten. Enkele onderwerpen die daarbij aan bod kwamen, zijn de grondstoffenmarkten, het pensioenstelsel, de gezondheidszorg en het onderwijs. Eerder werkte Philip onder andere als landenrisicoanalist. Philip heeft in 1996 zijn studie Algemene Economie afgerond aan de Universiteit van Amsterdam.

Philip Bokeloh

Meest recente woningmarktmonitor van Philip Bokeloh

Huizenprijzen dalen verder

26-01-2023

De huizenprijzen dalen dit jaar met zo'n 6% en ook in 2024 verwachten we een verdere daling. Dit komt door de hoge hypotheekrente en doordat het besteedbaar inkomen onder druk staat door de inflatie. Tegelijkertijd hechten kopers meer waarde aan een duurzaam huis.

Huizenprijzen beginnen te dalen

12-10-2022

Er worden steeds minder woningen gekocht, terwijl er steeds meer te koop staan. In 2023 verwachten we een daling van de huizenprijzen van -2,5%. De prijs kan nog verder dalen als er sprake is van een verdere recessie.

Huizenprijzen stijgen dit jaar nog hard

6-07-2022

De huizenprijzen zullen dit jaar nog hard stijgen, namelijk met zo'n 15%. Voor 2023 wordt een minder harde stijging verwacht. De hoge energieprijzen en de stijgende hypotheekrente dragen bij aan een daling van het aantal woningverkopen.