Schenken

Bij een schenking komt heel wat kijken. Voor zowel de schenker als voor de ontvanger. Hoe gaat u de schenking verdelen, wilt u controle over de besteding en bent u van plan om een schenkingsovereenkomst te gebruiken? En als ontvanger moet u rekening houden met de schenkbelasting. Wij vertellen u er alles over.

Wilt u meteen een afspraak maken met een adviseur? Dat kan natuurlijk ook.

Tarieven en vrijstellingen schenkbelasting

Tarieven en vrijstellingen schenkbelasting 2021

Als u slim schenkt, betalen de ontvangers minder of zelfs helemaal geen schenkbelasting. We zetten de tarieven en vrijstellingen op een rij.

Schenkwijzer

Met de Schenkwijzer ziet u snel welke zaken belangrijk zijn als u wilt schenken. Bekijk waar u én de ontvanger rekening mee moeten houden.

Schenken begint met inzicht

Steeds meer mensen willen schenken. En dan vooral aan hun kinderen of kleinkinderen. Schenken kan makkelijk zijn, maar ook complex. De belastingregels over schenken zijn soms lastig te begrijpen. Lees onze tips als u erover denkt te gaan schenken.

Meer over schenken

Schenkingsvormen

Schenken kan op verschillende manieren. En onder bepaalde voorwaarden als u dat wilt. Bekijk uw mogelijkheden en kies de vorm die het beste bij u past.

Een schenking doen

Een financieel steuntje in de rug voor uw (klein)kinderen. Of uw favoriete goede doel een flink bedrag geven. Schenken is een mooi gebaar. Als u slim schenkt, kan het u ook nog eens belastingvoordeel opleveren.

Schenken en belastingen

Bij een schenking komt vaak de Belastingdienst om de hoek kijken. Dat hangt af van de hoogte van het bedrag. U wilt natuurlijk zo weinig mogelijk belasting betalen over uw schenking. Hierover vertellen we u graag meer. 

Ik ontvang een schenking

U ontvangt een schenking

Als u een schenking ontvangt kunt te maken krijgen met de schenkbelasting. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om uw vermogen verschillende doelen te geven. Wij geven u informatie en tips.