Naar de navigatie Naar de inhoud

Overwaarde op uw woning

Wat is overwaarde?

Overwaarde is het positieve verschil tussen de waarde van uw woning en de hoogte van uw hypotheek. Dus als uw woning een waarde heeft van € 250,000,-  en u heeft een hypotheekschuld van € 200,000,-, dan is de overwaarde € 50.000,-. De makkelijkste manier om aan uw overwaarde te komen, is uw woning verkopen. Maar dat is natuurlijk lang niet altijd de gewenste optie. Er zijn nog meer mogelijkheden om gebruik te maken van de overwaarde. We hebben de mogelijkheden voor u op een rijtje gezet.

Uw kind(eren) helpen een huis te kopen


Ouder-Kind Hypotheek

Heeft u overwaarde op uw woning en wilt u graag uw kind(eren) helpen met het kopen van een eigen woning? Dat kan met de Ouder-Kind Hypotheek. Daarmee kan uw kind een hypotheek afsluiten tegen een lagere rente en dus lagere maandlasten. Door uw overwaarde hiervoor in te zetten, hoeft u uw spaargeld niet te gebruiken en gaan uw maandlasten niet omhoog.

Uw hypotheek verhogen t.b.v. kwaliteitsverbetering


Verbouw uw huis met uw overwaarde

Wilt u uw huis verbouwen met bijvoorbeeld een dakkapel, uitbouw of serre en u heeft overwaarde? Dan kunt u er voor kiezen de overwaarde van uw huis op te nemen en deze te investeren in een verbouwing of verbetering van uw woning. De kosten voor het opmaken van de hypotheekakte, de taxatie en de afsluitprovisie zijn eenmalig fiscaal aftrekbaar. Door een verbouwing stijgt over het algemeen de waarde van uw woning.

Dit zijn eenmalige kosten die in rekening worden gebracht voor het afsluiten of wijzigen van een lening.

Comfortabele oude dag in uw eigen huis


Een aangepast huis met uw eigen hypotheek

We worden ouder, dat is een feit. Maar dan wel graag zo comfortabel mogelijk. Als u in uw woning wilt blijven wonen, kan het zijn dat uw huidige woning daar niet geschikt voor is. Bijvoorbeeld omdat u moeite heeft met traplopen, of een aangepaste douche nodig heeft. Als u voldoende overwaarde op uw woning heeft, kunt u misschien de gewenste aanpassingen vanuit uw hypotheek betalen. Maak vrijblijvend een afspraak om deze mogelijkheid met ons te bespreken.

Bereken eenvoudig uw overwaarde


Heeft u overwaarde?

Wilt u weten hoeveel overwaarde u nu en in de toekomst op uw woning heeft? Bereken zelf eenvoudig uw overwaarde.

Advies nodig over het gebruik van uw overwaarde?


Maak een afspraak

Wilt u uw overwaarde gebruiken, maar weet u nog niet hoe u dat het beste kan doen en wat de eventuele financiële gevolgen zijn? Dan bespreekt onze hypotheekadviseur graag samen met u de mogelijkheden.

Hypotheekadvies? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17.30 uur.

0900 - 8670 (uitleg belkosten)

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief