Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Duurzaam verbouwen

Wat levert het u mogelijk op?

Wilt u duurzaam verbouwen? Bijvoorbeeld omdat u wilt besparen op uw energierekening? Of omdat u waarde wilt toevoegen aan uw huis? Bereken uw mogelijke energiebesparing en lees meer over de keuzes die u heeft en hoe u kunt profiteren van duurzaamheidskorting.

Bereken uw mogelijke energiebesparing

Vul uw postcode en huisnummer in en bekijk binnen 3 minuten uw persoonlijk stappenplan.

ABN AMRO

Gratis energielabel t.w.v. € 295 bij duurzame verbouwing

Gaat u duurzaam verbouwen? Als u nu één van onze duurzame hypotheekproducten afsluit, krijgt u van ons een voucher voor een gratis energielabel t.w.v. € 295. Maak een vrijblijvende afspraak over uw mogelijkheden en bekijk de voorwaarden. 

ABN AMRO

Duurzaamheidskorting bij Energielabel A of B

U krijgt korting op de hypotheekrente als u een huis met energielabel A of B koopt en als u een nieuwbouwwoning koopt. Als u uw woning verbouwt naar energielabel A of B en u registreert het energielabel via de overheid binnen 24 maanden na de start van uw rentevastperiode, dan krijgt u de korting ook. Deze voegen we automatisch toe vanaf de 1e dag van de volgende maand na de dag van labelregistratie.

ABN AMRO

Hoe betaalt u de verbouwing?

Gaat u uw huis isoleren of kiest u voor andere duurzame maatregelen zoals zonnepanelen of een warmtepomp? Uw spaargeld gebruiken is meestal het voordeligst. En het levert u vaak meer op dan de rente op uw spaarrekening. U kunt ook geld lenen met een hypotheek of lening.

Hoe kunt u verduurzamen?

Isolatie

Een duurzame verbouwing hoeft niet ingrijpend te zijn. Eenvoudige aanpassingen kunnen heel goed werken. Denk aan isolatie. Vooral spouwmuurisolatie is een redelijk eenvoudige ingreep. Alles gebeurt buitenshuis, dus u zit niet in de rommel.

Zonnepanelen

Met zonnepanelen wekt u zelf duurzame energie op. Met 10 zonnepanelen zou u elk jaar zo'n € 550 kunnen besparen (bron: Milieucentraal.nl ). 

Warmtepomp

Met een warmtepomp gebruikt u 60% minder gas dan met een cv-ketel. U kunt mogelijk dus besparen op uw energierekening. En het is heel duurzaam, want u gebruikt minder fossiele brandstoffen om uw huis te verwarmen en koelen.

Ook interessant bij verbouwen

Ook duurzame producten goed verzekerd

Gaat u verduurzamen of heeft u al geïnvesteerd in duurzaam wonen? Dan is het fijn om te weten dat uw zonnepanelen, warmtepomp en laadpaal goed verzekerd zijn met een opstalverzekering van ABN AMRO, ook als ze niet aan uw woning of appartement vastzitten. 

Duurzame producten verzekeren

Verplicht verduurzamen bij grote verbouwing

Sinds 1 februari 2022 zijn er wijzigingen doorgevoerd in het  Bouwbesluit 2012 . Dus gaat u binnenkort een grote verbouwing doen waarbij ook een verwarmings- of koelingssysteem wordt geplaatst of aangepast? Dan kunt u in sommige gevallen verplicht worden enkele verduurzamingen door te voeren op het gebied van duurzame energie. Zoals bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp. Vraag advies van uw aannemer om te kijken of dit ook voor u geldt. 

Meer weten over duurzaam wonen?

Laat u inspireren en informeren door onze artikelen over duurzaam en energiezuinig wonen.

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Korting op uw hypotheekrente

Mogelijk huisbankkorting bij een ABN AMRO-betaalpakket. En duurzaamheidskorting bij het kopen of verduurzamen van een energiezuinige woning.

Gratis oriëntatiegesprek

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Waar en wanneer u wilt, makkelijk via een videogesprek.

Zelf uw hypotheek beheren

In Internet Bankieren kunt u zelf uw hypotheek bekijken en aanpassen. Hulp nodig? Stel uw vraag aan chatbot Anna of neem contact met ons op.