Duurzaam verbouwen: wat levert het u op?

Duurzaam verbouwen

Wat levert het u mogelijk op?

Wilt u duurzaam verbouwen? Bijvoorbeeld omdat u wilt besparen op uw energierekening? Of omdat u waarde wilt toevoegen aan uw huis? Doe de Energie Bespaarcheck en lees meer over de keuzes die u heeft en hoe u kunt profiteren van duurzaamheidskorting. Kijk ook hoe anderen hun huis verduurzaamden.

Doe de Energie Bespaarcheck

Vul uw postcode en huisnummer in en bekijk binnen 3 minuten uw persoonlijk stappenplan.

Duurzaamheidskorting

Duurzaamheidskorting bij Energielabel A of B

U krijgt korting op de hypotheekrente als u een huis met energielabel A of B koopt en als u een nieuwbouwwoning koopt. Als u uw woning verbouwt naar energielabel A of B en u registreert het energielabel via de overheid binnen 24 maanden na de start van uw rentevastperiode, dan krijgt u de korting ook. Deze voegen we automatisch toe vanaf de 1e dag van de volgende maand na de dag van labelregistratie.

verbouwen? Doe het meteen duurzaam

Hoe betaalt u de verbouwing?

Gaat u uw huis te isoleren of kiest u voor andere duurzame maatregelen zoals zonnepanelen of een warmtepomp? Uw spaargeld gebruiken is meestal het voordeligst. En het levert u vaak meer op dan de rente op uw spaarrekening. U kunt ook geld lenen met een hypotheek of Groene Lening. Uiteraard moet u een lening wel terugbetalen. Ook als uw energiebesparing lager uitvalt. 

Hoe kunt u verduurzamen?

Isolatie

Een duurzame verbouwing hoeft niet ingrijpend te zijn. Eenvoudige aanpassingen kunnen heel goed werken. Denk aan isolatie. Vooral spouwmuurisolatie is een redelijk eenvoudige ingreep. Alles gebeurt buitenshuis, dus u zit niet in de rommel.

Zonnepanelen

Met zonnepanelen wekt u zelf duurzame energie op. Met 10 zonnepanelen zou u elk jaar zo'n € 550 kunnen besparen (bron: Milieucentraal.nl ). Heeft u in 2022 zonnepanelen aangeschaft? Dan kunt u de 21% btw terugvragen bij de belastingdienst. In 2023 betaalt u geen btw meer bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen.

Warmtepomp

Met een warmtepomp gebruikt u 60% minder gas dan met een cv-ketel. U kunt mogelijk dus besparen op uw energierekening. En het is heel duurzaam, want u gebruikt minder fossiele brandstoffen om uw huis te verwarmen en koelen.

Verplicht verduurzamen bij grote verbouwing

Sinds 1 februari 2022 zijn er wijzigingen doorgevoerd in het  Bouwbesluit 2012 . Dus gaat u binnenkort een grote verbouwing doen waarbij ook een verwarmings- of koelingssysteem wordt geplaatst of aangepast? Dan kunt u in sommige gevallen verplicht worden enkele verduurzamingen door te voeren op het gebied van duurzame energie. Zoals bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp. Vraag advies van uw aannemer om te kijken of dit ook voor u geldt. 

Zo verduurzaamden zij hun woning

Verbouwing meefinancieren in uw hypotheek

Welke verbouwingen aan uw huis kunt u terugverdienen?

Waar moet ik beginnen als ik wil verduurzamen?

Huiseigenaren met duurzame oplossingen

Gioia wil meer ruimte en twijfelt tussen verbouwen of verhuizen

Paul bespaart elk jaar € 4.000

Rob wekt meer energie op dan hij verbruikt

Marga liet 14 zonnepanelen plaatsen

Geert liet zijn huis isoleren

Robin: "Gasrekening van € 0"

Guido plaatste 25 zonnepanelen

Meer weten over duurzaam wonen?

Laat u inspireren en informeren door onze artikelen over duurzaam en energiezuinig wonen.

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Korting op uw hypotheekrente

Mogelijk 0,20% huisbankkorting bij een ABN AMRO-betaalpakket. En tot 0,15% duurzaamheidskorting bij kopen of verduurzamen van energiezuinige woning.

Gratis oriëntatiegesprek

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Waar en wanneer u wilt, telefonisch of via een videogesprek.

Zelf uw hypotheek beheren

In Internet Bankieren kunt u zelf uw hypotheek bekijken en aanpassen. Hulp nodig? Stel uw vraag aan chatbot Anna , of neem contact met ons op.