Naar de navigatie Naar de inhoud

Bankspaar Hypotheek

Stel bekijkt hun nieuwbouwwoning die nog in aanbouw is

Zeker weten dat u uw hypotheek kunt terugbetalen

Bankspaar Hypotheek

  • Sparen om uw hypotheek terug te betalen

  • De spaarrente is gelijk aan de hypotheekrente

  • Aftrekbaar van de belasting

Maximale hypotheek

Bereken hoeveel u maximaal kunt lenen

Bereken
Spaarvarken

Wat is een Bankspaar Hypotheek?

Een Bankspaar Hypotheek bestaat uit een bankspaarrekening en een hypotheeklening. Deze zijn aan elkaar gekoppeld. U betaalt elke maand hypotheekrente over uw lening, maar lost uw hypotheek gedurende de looptijd niet af. In plaats daarvan stort u elke maand geld op uw bankspaarrekening. Over de waarde van uw spaargeld krijgt u rente. Met het bedrag dat u spaart, betaalt u aan het eind uw lening terug. Weten of u de Bankspaar Hypotheek kunt afsluiten? Maak een afspraak

Zeker weten dat u uw hypotheek terugbetaalt

Het doel van uw bankspaarrekening is dat u met uw gespaarde geld uw hypotheek aan het eind van de looptijd kunt terugbetalen. Daarvoor moet het gespaarde bedrag dus gelijk zijn aan de hoogte van uw Bankspaar Hypotheek. Lees meer over de Bankspaar Hypotheek.

Spaarrente gelijk aan de hypotheekrente

Over de waarde op de bankspaarrekening krijgt u elke maand rente. Het rentepercentage dat u krijgt, is net zo hoog als het rentepercentage dat u betaalt voor uw lening. Dus als u 5,6% rente betaalt, krijgt u ook 5,6% rente over het gespaarde bedrag. Bekijk het rekenvoorbeeld.

Lagere rente, lagere maandlast?

Heeft u een hoge rente? Dan ontvangt u een hoge vergoeding over het geld dat u spaart. Zo spaart u sneller naar uw doelkapitaal toe. Hierdoor hoeft u minder geld in te leggen om tot uw doelkapitaal te komen. Is de rente laag, dan gebeurt het omgekeerde. U betaalt minder rente over de hypotheek, maar ontvangt ook minder rente op uw spaarbankrekening. U moet dus meer geld inleggen om tot uw eindkapitaal te komen. Bekijk het rekenvoorbeeld.

Berekenen

Hypotheekrenteaftrek

De hypotheekrente is aftrekbaar van uw inkomen voor de belasting. Ook daarbij kan de hoogte van de rente een rol spelen. Zo ontvangt u bij een hogere rente relatief gezien meer geld terug dan bij een lagere rente. Hierdoor kan het zijn dat uw netto maandlasten bij een lage rentestand hoger worden. Lees meer over hypotheekrente aftrekken.

Is de Bankspaar Hypotheek iets voor u?

Let op! U kunt een Bankspaar Hypotheek alleen afsluiten als u voor 1 januari 2013 een Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW) of een Spaarrekening Eigen Woning (SEW) had. Bel gerust het onderstaande nummer om te vragen in hoeverre u nog gebruik kunt maken van de Bankspaar Hypotheek en bijbehorende voorwaarden.

Risicometer. De risicometer attendeert u erop geen onnodig risico te lopen en de Financiele Bijsluiter te lezen. Het risico van dit product is zeer klein.

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost. 

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief