Geld overboeken naar het buitenland

Boekt u in euro's over naar een IBAN-nummer? Dat is zo geregeld met de ABN AMRO app! Overboeken in een andere valuta? Dat kan alleen met Internet Bankieren. Lees hieronder hoe u dat doet.  Goed om te weten: u kunt nu op ieder moment overboeken naar het buitenland. Aanzetten is niet meer nodig.

icoon
 

Geld overmaken in euro's

  • Geld overboeken in euro's naar een euro-rekening in een SEPA-land kan gewoon in Internet Bankieren of de ABN AMRO app.
  • Boekt u over naar een SEPA-land dat geen euro als muntsoort heeft (zoals Noorwegen of het Verenigd Koninkrijk)? Somt betaalt u hiervoor . Het kan dan goedkoper zijn om over te boeken in de eigen valuta. Bekijk de tarieven.
  • Heeft u geld overgemaakt en wilt u weten wanneer het geld op de rekening staat? Bekijk dan wat de verwerkingstijden voor betalingen zijn.
 

Geld overmaken in vreemde valuta

⁠Wilt u geld overmaken in een andere valuta dan de euro, naar een vreemde valutarekening of een niet euro-land (bijvoorbeeld Noorwegen of een land buiten Europa)? Dit kan alleen via Internet Bankieren. We leggen het hieronder uit. Houd er rekening mee dat er soms speciale regels gelden voor het land waarnaar u overboekt. Ook betaalt u soms extra .

 

Beperkende maatregelen

Voor sommige landen gelden beperkende maatregelen. Door dit soort maatregelen zijn betalingen niet mogelijk, of worden ze met vertraging verwerkt. Dit kunnen maatregelen zijn van de Nederlandse overheid, van een ander land, van ons of van een andere bank. Lees hier meer over op de pagina Sanctiemaatregelen buitenland.

Overboeken in een andere valuta: zo werkt het

 
Log in in Internet Bankieren

Stap 1: Ga naar www.abnamro.nl en log in

-

Stap 2: Ga naar uw rekeningoverzicht

 
-

Stap 3: Selecteer de rekening

Selecteer de rekening waarvan u de buitenlandoverboeking wilt doen.
-

Stap 4: Klik op ‘Nieuwe overboeking’

 
-

Stap 5: Selecteer de valuta

  • Selecteer de valuta van het land van de ontvanger
  • Vul het bedrag in dat u wilt overmaken.
  • Vul de gegevens van de ontvanger in en kies het land van de ontvanger.
  • Per land kunnen de benodigde gegevens verschillen. Scroll naar beneden voor de instructies per land.
  • Klik op verzenden.
-

Stap 6: Bevestig de opdracht met de e.dentifier

Bevestig met uw e.dentifier en klik op ‘Verzenden’. U heeft nu geld overgemaakt naar een buitenlandse rekening.

Veelgestelde vragen

Als dit gebeurt, heeft de bank van de ontvanger kosten afgetrokken van het bedrag dat u heeft overgemaakt. Had u overgemaakt in euro's? Neem dan contact met ons op.

Overboeken naar het buitenland kan nu op ieder moment, zonder wachttijd. U hoeft dit niet meer eerst 'aan' te zetten in uw instellingen.