Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Landeninformatie Verenigde Staten

 

Landcode

US

Muntsoort

USD (US Dollar)

Gegevens bank van begunstigde

Een Bank Identificatie Code (BIC) of een Bank Clearing Code (BCC) is verplicht voor een betaling naar een bank in de Verenigde Staten afhankelijk van de muntsoort:

Overboeken van USD naar de Verenigde Staten

Voor een betaling in USD naar een bank in de Verenigde Staten is een Bank Clearing Code (BCC) of een Bank Identificatie Code (BIC) verplicht.

  • Een Bank Identificatie Code (BIC), ook wel SWIFT adres genoemd
  • Een Bank Clearing Code (BCC), ook wel Fedwire (FW), ABA of Routing number genoemd en bestaat uit 9 tekens.

Overboeken van een andere muntsoort naar de Verenigde Staten

Voor een betaling in een andere valuta naar een bank in de Verenigde Staten is een Bank Identificatie Code (BIC) verplicht. Dit wordt ook wel SWIFT-adres genoemd.

Gegevens begunstigde

Een rekeningnummer in de Verenigde Staten heeft geen vast formaat, het aantal cijfers is voor iedere bank in de Verenigde Staten is verschillend.

Kosten

Voor deze buitenland overboekingen worden er kosten voor particulieren overboekingen en kosten voor zakelijke overboekingen in rekening gebracht. Kies je voor de OUR-kostenverdeling voor USD-betalingen naar de VS, dan kun je er niet altijd zeker van zijn dat er geen kosten worden ingehouden op deze betaling. In sommige gevallen kan de bank van de begunstigde alsnog kosten inhouden. ABN AMRO heeft geen invloed op deze kosten.

Verwerkingsduur

Wil je weten wanneer het geld op de rekening van de begunstigde staat? Bekijk dan wat de verwerkingstijden voor betalingen zijn. En bekijk voor meer details per muntsoort dit overzicht .