Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Landeninformatie China

 

Landcode

CN

Muntsoort

CNY (Chinese Yuan Renminbi)

Gegevens bank van begunstigde

Een Bank Identificatie Code (BIC) of een Bank Clearing Code (BCC) is verplicht voor een betaling naar een bank in China, afhankelijk van de muntsoort:

Overboeken van CNY (Chinese Yuan Renminbi) naar China

Voor een betaling in CNY naar een bank in de China is een Bank Clearing Code (BCC) verplicht. Deze code bestaat uit 12 tekens. 

Overboeken van een andere muntsoort naar China

Voor een betaling in een andere valuta naar een bank in China is een Bank Identificatie Code (BIC) verplicht. Dit wordt ook wel SWIFT-adres genoemd.

Gegevens begunstigde

China kent geen IBAN en geen standaard rekeningstructuur.

Kosten

Voor deze buitenland overboekingen worden er kosten voor particulieren overboekingen en kosten voor zakelijke overboekingen in rekening gebracht. Kies je voor de OUR-kostenverdeling dan wordt de begunstigde door zijn bank niets in rekening gebracht. Hiervoor brengt ABN AMRO Bank OUR-kosten in rekening.

Verwerkingsduur

Wil je weten wanneer het geld op de rekening van de begunstigde staat? Bekijk dan wat de verwerkingstijden voor betalingen zijn. En bekijk voor meer details per muntsoort dit overzicht .

Aan welke voorwaarden moet een betaling naar China voldoen

  • Vermeld de CNAPS code (China National Advanced Payment System) in het omschrijvingsveld. Deze code bevat de locatie van de begunstigde bank en wordt gebruikt voor de lokale verwerking van CNY in China.
  • Voor een betaling in CNY aan een begunstigde in China is alleen toegestaan als de betaling wordt gedaan naar een zakelijke rekening in ruil voor de levering van goederen of diensten. De bank van de begunstigde in China of de lokale toezichthouder in China kan u vragen om de onderliggende documenten te leveren, zoals de factuur, het contract of de bevestiging van de instructies of bestelling.
  • Voor een zakelijke betaling naar een privérekeningnummer of naar een privépersoon, kies dan een andere valuta dan CNY (EUR, USD, GBP) en vermeld geen 'factuur' in de omschrijving.
  • Voor een overboeking ten gunste van een bankrekening in China is het verplicht om een Purpose code in te voeren.

Gebruikt u Internet Bankieren (zakelijk) of Acces Online Classic

Voer dan aan het begin van de omschrijving de Purpose code in. Zie de lijst met Purpose codes hieronder. Het is ook mogelijk om een persoonlijke beschrijving toe te voegen naast de verplichte omschrijving.

Gebruikt u Acces Online Renewed

Selecteer dan de reden van betaling in het veld ‘Purpose code'.