Naar de navigatie Naar de inhoud

Pinnen met uw pas in het buitenland

Reist u buiten Europa?

Standaard kunt u met uw betaalpas alleen pinnen en betalen binnen Europa. Dat is het veiligst. Gaat u op reis naar een land buiten Europa? Dan past u het betaalprofiel van uw pas makkelijk zelf aan van Europa naar Wereld.

Pinnen buitenland instellen Internet Bankieren Pinnen buitenland instellen Internet Bankieren

Aanpassen via Internet Bankieren

 • Binnen 1 minuut geregeld
 • Permanent of tijdelijk instellen
 • Verander zo vaak als u wilt

direct aanpassen naar Wereldprofiel
Pinnen buitenland instellen mobiele app Pinnen buitenland instellen mobiele app

Via Mobiel Bankieren app

 1. Log in op uw Mobiel Bankieren app
 2. Tik op 'Beheer'
 3. Tik op 'Betaalpassen'
 4. Tik op 'Betalen/opnemen buitenland'
 5. Zet 'Wereld' aan
 6. Sla uw instelling op en bevestig uw keuze

Veelgestelde vragen

 • In welke landen kan ik pinnen en betalen met het Europaprofiel?

  Albanië, Andorra, Armenië, België, Bulgarije, Bosnië en Herzegovina, Canarische Eilanden, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Faeröer Eilanden, Finland, Frankrijk, Georgië, Guernsey, Gibraltar, Griekenland, Groenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Jersey, Kosovo, Kroatië, Liechtenstein, Letland, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Spitsbergen, Tsjechië, Turkije, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, Zweden, Zwitserland.

  Goed om te weten
  Eilanden of koloniale gebieden die bij een land horen, vallen niet standaard binnen het Europaprofiel. Gaat u bijvoorbeeld naar Curaçao, zet dan uw profiel tijdelijk op 'Wereld'.


 • Ik heb meerdere betaalpassen. Kan ik het Wereldprofiel per pas instellen?

  Ja, u kunt per pas kiezen voor Europa of Wereld. 

 • Welke datum moet ik kiezen als ik buiten Europa ga reizen?

  Als u buiten Europa op reis gaat, heeft u te maken met een andere tijdzone. Wij raden u aan om de profielwijziging een dag voor de vertrekdatum te laten ingaan. Als einddatum kunt u het beste een dag na uw terugkomst kiezen.

 • Kan ik het Wereldprofiel ook tijdelijk instellen?

  Ja, we raden u aan om alleen tijdens uw reis het Wereldprofiel te gebruiken. De kans op fraude met uw pas is daardoor kleiner. Als u bij het aanpassen naar het Wereldprofiel alvast een begin- en einddatum invult, hoeft u er niet meer aan te denken als u terugkomt van uw reis. De instelling van uw pas verandert dan automatisch weer naar 'Europa'. 

 • Zijn er plaatsen buiten Europa waar ik niet kan pinnen?

  Bijna overal ter wereld kunt u geld opnemen en betalen met uw betaalpas. Alleen buiten Europa is het soms niet mogelijk. Dit zijn uitzonderingen. Wij hebben op een rijtje gezet om welke landen en om welke banken het gaat. Bekijk waar u niet kunt pinnen.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.