Naar de navigatie Naar de inhoud

Beter beschermd door het betaalprofiel

Samen veiliger bankieren met het betaalprofiel

De veiligheid van uw bankzaken staat bij ons voorop. Daarom biedt ABN AMRO u het betaalprofiel aan. Dit is een nieuwe service waarmee u steeds meer bankzaken zelf kunt instellen. 

Er zijn nu 2 instellingen. Met de ene instelling geeft u aan of u geld kunt overmaken naar het buitenland. Met de andere instelling stelt u in of u met uw Betaalpas binnen of buiten Europa kunt pinnen en betalen. In de toekomst kunt u nog meer doen met uw betaalprofiel, bijvoorbeeld tijdelijk uw betaallimiet verhogen op uw Betaalpas.

Geld opnemen buiten Europa

U kunt aangeven of u uw Betaalpas alleen binnen Europa (Europaprofiel) of wereldwijd (Wereldprofiel) kunt gebruiken. Als het betaalprofiel op uw pas is ingesteld op Europa, dan kunt u met uw pas dus geen geld opnemen of betalen buiten Europa.

Geld overmaken naar het buitenland

U kunt aangeven of u tijdelijk of voor onbepaalde tijd geld kunt overmaken naar het buitenland. Standaard kan dit niet. Alleen als u uw betaalprofiel al heeft gewijzigd, kan dit wel.

Welk profiel?

Het is verstandig om uw Betaalpassen op het Europaprofiel te zetten. Ook adviseren wij om de optie 'buitenlandoverboeking' standaard uit te zetten. Dat is het veiligst.

Betaalprofiel wijzigen

U kunt uw profiel voor pinnen in het buitenland wijzigen via Internet Bankieren als het nodig is. Log in met uw e.dentifier en ga naar Betaalprofiel wijzigen. Heeft u geen Internet Bankieren? Dan kan het ook via 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten) of vanuit het buitenland +31 10 241 17 20.

Het wijzigen van uw buitenlandoverboekingen doet u alleen via Internet Bankieren.

Betaalprofiel bekijken

U kunt uw betaalprofiel bekijken door in te loggen in Internet Bankieren. Nadat u bent ingelogd klikt u op het vergrootglas achter 'Passen en Cards'. U ziet een pagina met uw passen met achter iedere pas uw actuele betaalprofiel.

Hulp nodig? Bel met onze medewerkers. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

0900 - 0024 (uitleg belkosten)

Bericht als uw salaris komt

Sms of mail bij een bij- of afschrijving

Betaalalerts lezen

Met Betaalalerts krijgt u een berichtje op uw telefoon als er iets wijzigt op uw betaalrekening. U bepaalt zelf wanneer en hoe vaak u alerts ontvangt. Bijvoorbeeld als uw salaris is overgemaakt.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief