Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Landeninformatie Canada

 

Landcode

CA

Muntsoort

CAD (Canadese Dollar)

Gegevens bank van begunstigde

Een Bank Identificatie Code (BIC) of een Bank Clearing Code (BCC) is verplicht voor een betaling naar een bank in Canada, afhankelijk van de muntsoort:

Overboeken van CAD (Canadese Dollar) naar Canada

Voor een betaling in CAD naar een bank in Canada is een Bank Clearing Code (BCC) verplicht. Een Bank Clearing Code (BCC), wordt ook wel de nationale bankcode Canadian Sort Code (CC) genoemd en bestaat uit 9 tekens.

Overboeken van een andere muntsoort naar Canada

Voor een betaling in een andere valuta naar een bank in Canada is een Bank Identificatie Code (BIC) verplicht. Dit wordt ook wel SWIFT-adres genoemd.

Gegevens begunstigde

Canada kent geen IBAN en geen standaard rekeningstructuur. Wanneer CAD wordt overgeboekt aan een begunstigde met een rekening bij de Royal Bank of Canada of de Bank of Nova Scotia, dan moet het rekeningnummer 12 tekens bevatten. Gebruik geen spaties, streepjes, komma of schuine streep (/) in het nummer.

Kosten

Voor deze buitenland overboekingen worden er kosten voor particulieren overboekingen en kosten voor zakelijke overboekingen in rekening gebracht. Kies je voor de OUR-kostenverdeling dan wordt de begunstigde door zijn bank niets in rekening gebracht. Hiervoor brengt ABN AMRO Bank OUR-kosten in rekening.

Verwerkingsduur

Wil je weten wanneer het geld op de rekening van de begunstigde staat? Bekijk dan wat de verwerkingstijden voor betalingen zijn. En bekijk voor meer details per muntsoort dit overzicht .