Naar de navigatie Naar de inhoud

Geld overmaken

Betalingen doen

U kunt op verschillende manieren geld overmaken. Zelf overmaken met een overboeking, direct afrekenen met iDeal, of bijvoorbeeld een automatische incasso. Bekijk de mogelijkheden.

SEPA-overboeking

Geld overboeken met IBAN binnen het SEPA-gebied gaat steeds sneller. Bij sommige overboekingen staat het geld al binnen een paar seconden op de rekening. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Zowel voor overboekingen via Internet Bankieren als Mobiel Bankieren én als de bank van de ontvanger hieraan meedoet. U ziet dan in de samenvatting van de overboeking 'Bij de ontvanger: direct'. Doet de bank van de ontvanger nog niet mee? Dan ziet u 'Bij de ontvanger: binnen 1 werkdag'. Overboekingen tussen twee Nederlandse ABN AMRO rekeningen worden altijd direct op de rekening van de ontvanger bijgeschreven.

IBAN staat voor International Bank Account Number. Het Nederlandse IBAN is als volgt opgebouwd: NL is de landcode, 2 cijfers als controlegetal, 4 letters die de bank aanduiden en 10 cijfers. De 10 cijfers bestaan uit het oude rekeningnummer (meestal 9 cijfers), voorafgegaan door nullen. Bijvoorbeeld: NL99ABNA0123456789

Incasso

Met een incasso geeft u toestemming om eenmalig of regelmatig een bedrag van uw rekening af te schrijven. Bijvoorbeeld de premie van uw ziektekostenverzekeraar.

Spoedoverboeking

Regel uw spoedoverboeking via internet of bij een van onze bankkantoren. Uw binnenlandse betaling in euro's staat tijdens openingstijden betalingsverkeer binnen 1,5 uur op de rekening van de begunstigde. Doet u bij een bankkantoor een spoedoverboeking? Vanaf € 4.500 bent u verplicht zich te legitimeren.

Periodiek, vast of variabel

Betaalt u elke maand dezelfde rekening, bijvoorbeeld voor energie of hypotheek? Of wilt u juist een wisselend bedrag overmaken naar uw spaarrekening? Met een periodieke overboeking heeft u er geen omkijken naar.

iDEAL

Betaal uw online aankopen bij Nederlandse webwinkels veilig met iDEAL. U boekt het verschuldigde bedrag direct over via Internet Bankieren. De webwinkel heeft alles al voor u ingevuld, u hoeft alleen nog maar akkoord te geven.

Veelgestelde vragen

  • Wat zijn de voorwaarden voor een spoedoverboeking?

    Levert u de opdracht vóór 16.30 uur bij ons aan en u heeft voldoende saldo op uw rekening? Een binnenlandse betaling is dan binnen maximaal 1,5 uur overgemaakt. Doet u in het weekend via Internet Bankieren een spoedbetaling naar een andere bank? Die opdracht voeren wij op maandag vóór 08.00 uur uit. Wij controleren of een gewone overboeking binnen enkele seconden op de rekening van de ontvanger kan worden bijgeschreven. Is dit het geval? Dan is een spoedoverboeking niet nodig. Zo bespaart u extra kosten voor de spoedoverboeking.

  • Hoe zie ik of een overboeking binnen enkele seconden op de rekening van de ontvanger kan worden bijgeschreven?

    Na het invoeren van de betaling krijgt u een scherm met een samenvatting. Daarin staat 'Bij de ontvanger: direct'. Doet de bank van de ontvanger nog niet mee met sneller overboeken? Dan staat er 'Bij de ontvanger: binnen 1 werkdag'. Overboekingen tussen 2 Nederlandse ABN AMRO rekeningen worden altijd direct op de rekening van de ontvanger bijgeschreven.

  • Hoe maak ik veilig geld over naar het buitenland?

    De veiligheid van uw bankzaken staat bij ons voorop. Het zo goed mogelijk beveiligen van uw bankzaken kunnen wij alleen samen met u doen. Stel daarom uw betaalprofiel in. Via uw betaalprofiel zet u de optie 'buitenlandoverboekingen' tijdelijk of voor onbepaalde tijd uit. Lees meer over het instellen van uw betaalprofiel. 

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Liever 4G dan openbare wifi

Bedenk welk netwerk u gebruikt

10 tips voor Veilig Mobiel Bankieren

Wist u dat slimme criminelen makkelijk kunnen 'meekijken' op openbare wifi, en wifi waarvan iedereen het wachtwoord kan krijgen? Gebruik liever uw eigen 4G netwerk. Dat is vaak nog sneller ook.