Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Landeninformatie India

 

Landcode

IN

Muntsoort

INR (Indiase Roepie)

Gegevens bank van begunstigde

Een Bank Identificatie Code (BIC) of een Bank Clearing Code (BCC) is verplicht voor een betaling naar een bank in India, afhankelijk van de muntsoort:

Overboeken van INR (Indiase Roepie) naar India

Voor een betaling in INR naar een bank in de India is een Bank Clearing Code (BCC) verplicht. Een Bank Clearing Code (BCC), wordt ook wel de IFSC (Indian Financial System Code) genoemd en bestaat uit 11 tekens.

Overboeken van een andere muntsoort naar India

Voor een betaling in een andere valuta naar een bank in India is een Bank Identificatie Code (BIC) verplicht. Dit wordt ook wel SWIFT-adres genoemd.

Gegevens begunstigde

Een rekeningnummer in India heeft geen vast formaat, het aantal cijfers is voor iedere bank in India is verschillend.

Kosten

Voor deze buitenland overboekingen worden er kosten voor particulieren overboekingen en kosten voor zakelijke overboekingen in rekening gebracht. Kies je voor de OUR-kostenverdeling dan wordt de begunstigde door zijn bank niets in rekening gebracht. Hiervoor brengt ABN AMRO Bank OUR-kosten in rekening.

Verwerkingsduur

Wil je weten wanneer het geld op de rekening van de begunstigde staat? Bekijk dan wat de verwerkingstijden voor betalingen zijn. En bekijk voor meer details per muntsoort dit overzicht .

Aan welke voorwaarden moet een betaling naar India voldoen

Voor een overboeking ten gunste van een bankrekening in India is het verplicht om een Purpose code in te voeren.

Gebruikt u Internet Bankieren (zakelijk) of Acces Online Classic

Voer dan aan het begin van de omschrijving de Purpose code in. Zie de lijst met Purpose codes hieronder. Het is ook mogelijk om een persoonlijke beschrijving toe te voegen naast de verplichte omschrijving.

Gebruikt u Acces Online Renewed

Selecteer dan de reden van betaling in het veld ‘Purpose code'.