Naar de navigatie Naar de inhoud

BIC (SWIFT) en IBAN

ABN AMRO's BIC is ABNANL2A.

De Bank Identifier Code, afgekort BIC, is een code die wordt gebruikt bij grensoverschrijdend betalingsverkeer om een bank te identificeren. De BIC van ABN AMRO is ABNANL2A. Als iemand geld aan u wilt overmaken, dan geeft u deze BIC door. SWIFT is de oude naam van BIC.
 

Wat is BIC (SWIFT)?

Elke bank heeft een eigen BIC (Bank Identifier Code). De BIC van ABN AMRO is ABNANL2A. Voorheen werd deze code SWIFT-code genoemd. Als iemand uit een land buiten het Europese SEPA-gebied geld naar u wil overmaken, heeft diegene de BIC van ABN AMRO nodig. Als u geld overmaakt naar iemand bij een bank buiten het SEPA-gebied, heeft u de BIC van die bank nodig.

Op de kaart hiernaast ziet u welke landen binnen het SEPA-gebied vallen.

sepa-gebied

Wat is IBAN?

Bij het overmaken van geld gebruikt u sinds augustus 2014 een IBAN in plaats van het kortere rekeningnummer. IBAN is ingevoerd om betalingen binnen het SEPA-gebied makkelijker en op dezelfde manier te laten verlopen.

IBAN staat voor International Bank Account Number. Het Nederlandse IBAN is als volgt opgebouwd: NL is de landcode, 2 cijfers als controlegetal, 4 letters die de bank aanduiden en 10 cijfers. De 10 cijfers bestaan uit het oude rekeningnummer (meestal 9 cijfers), voorafgegaan door nullen. Bijvoorbeeld: NL99ABNA0123456789
 
Hoe zien een IBAN er uit

Zo vindt u uw eigen IBAN

  • Op uw betaalpas (als deze van na september 2012 is)
  • In het rekeningoverzicht binnen Internet Bankieren of de Mobiel Bankieren app
  • Bovenaan op uw papieren rekeningafschriften
  • Via de IBAN-Omnummertool

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.