Periodieke overboeking

Periodieke overboeking

Zelf makkelijk instellen

U stelt zelf makkelijk een periodieke overboeking in. Handig als u elke maand hetzelfde bedrag moet overmaken. Bijvoorbeeld voor de huur, om te sparen of als zakgeld voor uw kind.

Een periodieke overboeking is geen automatische incasso . Met een incasso machtigt u een bedrijf om automatisch geld van uw rekening af te schrijven. Bijvoorbeeld voor de maandelijkse energierekening of voor een abonnement.

Wat wilt u doen?

Periodieke overboeking instellen

U stelt een periodieke overboeking in via Internet Bankieren of de ABN AMRO app. Wel zo handig!

Tip: zet de einddatum van de periodieke overboeking in uw agenda. U krijgt van ons geen seintje.

Periodieke overboeking wijzigen

Klik in Internet Bankieren op uw rekening. Kies onder uw 'Bij- en afschrijvingen' voor 'Gepland en periodiek'. Wijzigen kan ook via makkelijk via de ABN AMRO app. U kunt de periodieke overboeking uiterlijk 1 dag vóór de overboekingsdatum wijzigen.

Periodieke overboeking stopzetten

Klik in Internet Bankieren op uw rekening. Kies onder uw 'Bij- en afschrijvingen' voor 'Gepland en periodiek'. Stopzetten gaat ook makkelijk via de ABN AMRO app. Zet de periodieke overboeking uiterlijk 1 dag vóór de overboekingsdatum stop.
verkeerde overboeking

Periodieke overboeking vergeten stop te zetten

Bent u vergeten de periodieke overboeking stop te zetten? Neem contact op met de persoon of het bedrijf achter het rekeningnummer en vraag om het geld terug te storten. Wij kunnen het bedrag niet voor u terughalen.

Tip